maanantai 21. maaliskuuta 2011

Pääsiäisen mietintöjä ja munan tuunausta!

Heipä hei, uudelle lukijallekin tervetuloa, tervetuloa :)
Taas on arki koittanut, tytär kuumeilee kotona (ei kyllä onneksi vauhtia estä!), lunta sataa, niinpä, vieläkin. Missä se kevät viipyy, puiden lehtien silmut, lumen alta pilkistelevä nurmikko, lintujen laulu, auringon paiste ja se että kadulla vastaan kulkevien murjottavan ja kiireisen naaman on pyyhkinyt pois iloinen ilme ja hymy! Siksi kai ne lämpöisten maiden ihmiset ovat aina niin iloisia kun ei tarvitse murjottaa kurjasta ilmasta. Mutta kyllä meidänkin ilmoista hyvää löytyy! Ollaan sentään onnellisia että meillä on kevät, kesä, syksy ja talvi joista kevät ja syksy ovat lähellä sydäntäni.

Nyt asiasta toiseen. Kurjan kelin innoittamana päätin sitten suunnitella hieman pääsiäisasetelmia ja kattausta. Oivoi, voisin tehdä kattauksia ja asetelmia päivästä toiseen jos aika vain riittäisi. Urakka alkoi kananmunien tyhjennyksellä. En tiedä millä konstein kukakin kuoret tyhjentää mutta minä ronskisti pistin neulalla reiät molempiin päihin ja aloin toisesta reiästä puhaltaa.


Sieltä ne kaikki valui kiltisti ulos astiaan  ilman sen kummempia ravisteluja.

sisältö tietenkin kannattaa käyttää ruoanlaittoon!

Muutamaan munaan teinkin sitten vain yhden reiän inspiraatio silmässä, tästä yhdestä reiästä olikin hieman haastavampi sisusta valutella ulos, kai siihenkin joku helpompi keino on?
Tällaiset koristeet siitä inspiraation siemenestä syntyi. Vettä munan sisään ja kukka reikään! Kaunista ja yksinkertaista.


Muita kukkiakin toki voi käyttää, itseltäni ei löytynyt kotoa kuin narsisseja tällä hetkellä. Koristella en sen kummemmin jaksanut loppuja munia, osasyy myös se että ne meinasi silmän välttyässä murskaantua pienen nyrkin sisään;) Munia en tyhjennyksen jälkeen erikoisemmin huuhdellut. Luin että sisälle jäävät "kalvot" kovettavat kuorta joten jätin huuhtelematta. Toiset mikrottaa munia hetken kovettaakseen niitä. En uskaltanut.


Oranssia ripottelin myös perinteisen vihreän ja keltaisen rinnalle, lisäksi täytyy hankkia paljon vaaleanpunaista, se inspiroi minua tällähetkellä (niin ja ensiviikolla ei) :D. Toisenlaisen kattauksen voisi tehdä ei niin perinteisesti myös mustavalkoisena, ripauksella värikkäitä kukkia munan kuorissa, täytyy suunitella.

kukkia lisää kotiin ja ÄKKIÄ!


vaaleanpunaista lisää

tsirp tsirp
Ruokapuolelta sen verran että perinteisesti lammasta pöytään laitetaan, missä muodossa? Siitä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Ehdottomasti suklaa ja muut herkut kuuluu meidän pääsiäiseen, mmm.

Ihania pääsiäisyllätyksiä pöytään

Makeaa, makeaa mahantäydeltä!NAM, pitää sitä näilläkin kotileipurin taidoilla jotain yhtä juhlavaa järjestää meidänkin pääsiäispöytään! 
Näillä pohdinnoilla on hyvä jatkaa päivää.

// Jasmiina

(kolme viimistä kuvaa lainattu lehdestä)
ps. kananmunien sisällöstä syntyi piirakkapohja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti