perjantai 17. kesäkuuta 2011

chill out and eat some bLUEBERRIES

Eilinen päivä meni ihan rentona, maaten, asioita pohtien. Kaikki meidän huushollissa olivat hieman veto pois?
Syötiin vain marjoja. Mustikoita esim ;)


Mustikathan, muiden marjojen lisäksi, ovat superhyvää välipalaa. Ne sisältävät paljon A- ja B-vitamiinia sekä kuituja. Wikibediasta luin myös että laboratoriokokeet ovat osoittaneet että mustikan syöminen saattaa estää tai parantaa silmäsairauksia, kuten silmäpohjan rappeumaa, mutta tätä terapeuttista käyttöä ei ole tutkittu kliinisesti. Eli aika terveellistä, eikö? :) Mustikoita meillä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi että niistä olisi piirakan tehnyt, mutta sormien ja hampaiden värjäämiseen ne riitti! :)


Kun koiratkin ovat nukkuneet, pitkien lenkkien jälkeen, on itselläkin ollut aikaa ihan vaan lukea ja selailla lehtiä, pohtia ja olla hiljaa.

Näillä ollaan menty
Sohvallekin löysin jostain nurkasta Pentikin vanhan peitteen, kokeilin sitä sitten sohvalle asetella, hm. harkinnassa on vielä jääkö vai ei..


Koirat ainakin viihtyvät uudella peitteellä, siitä käytiinkin eilen kovaa keskustelua ;D

"Ei väistetä" yritin siis tuloksetta heitä sohvalta häätää..

Siinä sitten loppuilta syötiin ja maattiin kaikki. Eipähän ainakaan itse sohva suttaannu.
Nyt on kyllä pakko kiitää kohti raikasta ulkoilmaa, päätä särkenyt koko yön (heräsin jo puoli 4), ehkä olen pohtinut ja käyttänyt ylikierroksilla aivokapasiteettini? :D who knows..

Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!
Ja kiitos <3

//Jasmiina

7 kommenttia:

 1. Mustikoita nam!
  Niiltä osin pakastin on jo tyhjä, nyt tyhjennän viimeisiä mansikoita ja vadelmia -kesällä en sinne muuta tuuppaakaan kuin marjoja, mustikoita paaaaljon!! vaikka ne maksais mansikoita ☺

  Kokeilepa raejuuston kanssa! ja jos oikein herkutella haluat, niin vähän kermavaahtoa kyytipojaks...

  VastaaPoista
 2. Mustikat ja mustikkamaitoa, slurps! :)
  Voivoivoi nuita ihanaisia pikku karvakorvia, niin söpöläisiä, tuitui =))
  Helteillä Teddy kävi kerran päivässä uimassa....ensin ei tykänny, nyt tykkää, kai :D

  Kivaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Pepi : mun piti lukea kaksi kertaa että ymmärsinkö oikein, siis RAEjuustoa mustikoiden kanssa? :D ohhoh, kuulostaa aika eksoottiselta :D mutta olen avoin kaikelle uudelle ja totahan on PAKKO kokeilla, kiitos vinkistä :)

  Päm : hmm. en ole mustikoita maidon kanssakaan kokeillut, oon jäänyt paljon paitsi :D jäätelö on kyllä hyvää maidon kanssa!
  Karvakorvat kiittää :) meillä taas koirat HELTEELLÄKIN haluaa vain saunaan, huhuh.

  Kivaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mä en kestä, ku noi Sun koirat ovat niin suloisia!! :) Mä siis en ole mikään koira-ystävä ollut kun viimeks lapsena. Mut sitten mun ikioma pieni pentu kuoli yhtäkkiä ja eräs iso koira kävi kimppuun ja puri mua pahasti mun 10 v syntymäpäivänä, niin sen jälkeen en ole välittänyt koirista. Mut noi pienet hiuahiuat ovat niin älyttömän suloiset, et alan lämmetä koko ajan enemmän ja enemmän.. :)

  VastaaPoista
 5. Voi ei :/
  Karvakorvat kuitenkin kiittää :)

  VastaaPoista
 6. Juu-u, mukava vaihtoehto ikuiselle marjarahkalle, joka sekin toki on hyvää...mutta varsinkin pakasteesta sulatetut sopii tuohon hyvin, tuoreenahan marjat on ihan parhaita sellaisenaan ☺

  VastaaPoista
 7. Kukkuu! Jos mojitoa mielesi tekevi ja vieläpä mustikkaista semmoista, ohjetta seuraa tässä ;)

  Lasin pohjalle minttua, sokeria ja noin puoli kourallista mustikoita. Survo sekaisin niin, että suurin osa mustikoista murskautuu ja lasin pohjalla on kunnon sokeri-minttu-mustikkamössö.

  Lisää vaaleaa rommia, jäämurskaa tai jäitä ja joko soodavettä tai esim. limenmakuista "vettä". Itse suosin Rainbown limen makuista tonicia. Ripottele halutessasi lasiin vielä muutama mustikka.

  Määrien suhteen en ossoo sannoo muuta ku et "fiilispohjalla" ja kokemus opettaa! =)

  VastaaPoista