tiistai 26. heinäkuuta 2011

PLay

Kuvasinpas kokeeksi hiukan videota koirista, jos vaikka alkaisi silloin tällöin tekemään jotain videopostauksia.
En ole koskaan ennen laittanut videoita YouTubeen, joten katsotaan miten käy (ja ilmeisesti käy hyvin kun tässä tätä postausta teen:D)

Asiasta kukkaruukkuun, minulla on tullut aivan käsittämätön Italia kuume, ruokakulttuuria kohtaan, koska minullekin ruoan merkitys niin arki - kuin juhlapäivinäkin on suuri. Rakastan kalaa ja muita merenantimia, tuoreita yrttejä ja vihreitä kasviksia. Munakoisot, aurinkokuivatut tomaatit, mozzarella ja ilmakuivattu kinkku ovat ykköslistallani. Italiassakin syödään jopa päivällisella useita eri ruokalajeja, istutaan useita tunteja ja nautitaan. näin minäkin haluan ja tästä päivästä lähtien alkaa meidän perheen italialaisvaikutteinen ruokakulttuuri - jonka luomme itse koska haluan että meidänkin illallisista tulee tärkeä yhteenkokoontumishetki, johon kuuluu olennaisena osana seurustelu perheen tai ystävien kanssa.

kuva lainattu Googlesta

Samoinkuin viinit. Miksi suomalaisessa kulttuurissa päivällä viiniä ruoan kanssa nautiskelevaa henkilöä katsotaan samantien alkoholistiksi (suurkaupungeissa asia ehkä toisin, pienipaikkakuntalaisilla ei). Ehkä meihinkin tarttuisi italialaisten iloisuus ja sosiaalisuus, sehän on totta että suomalainen ei ole sosiaalinen muutenkuin humalassa. 

kuva lainattu Googlesta.

Me päätettiin eilen illalla sängyssä kikatellessamme, rupeamme tekemään omaa viiniä. Ei mitään pikaviiniä, vaan pitkään kypsytettyä, joka olisi n. puolen vuoden päästä valmista, no siitä en niin vielä ymmärrä, mieheni asiassa lupasi opastaa, on kokemusta aiemminkin :) JA AJATELLA MITEN RIITTOISAA SE VIINI ON!
tämä ei kyllä automaattisesti tarkoita sitä että istuisin päivittäin viinipullo kainalossa, josta lopulta tulisi paras ja ainoa ystäväni.

Mutta ei tämä päätökseni muuttaa omaa perheen sisäistä kulttuuriamme ja perinteitämme tarkoita että jouluna karjalanpaistin sijasta tarjoaisin simpukkakeittoa ja kinkun sijasta paistettaisiin ankka. Katsotaan miten käy. Päivitellään meidän omaa kulttuuria ajoittain.


Adios amigos! vai oliko se sittenkin Ciao Bella..? :D

2 kommenttia:

 1. Kyllä minä ainaskin muuttun heti iloiseksi, kun olen juonut lasin viiniä.. Pullon jälkeen olen ilo isolla alkukirjaimella :D

  Hienot suunnitelmat Sulla, kuulostaa oikein ihanalta. Meillä se ei tulis koskaan onnistumaan, aina vaan vatsa täytteen ja sohvalle röyhtäilemään. :D

  Muuten.. tämä postaus ei näkyny kun facebookissa. Ei uusimmissa blogijutuissa ollenkaan.
  Kummallista! Onneks on Facebook, niin ei mee mikään ohi :P

  VastaaPoista
 2. Hahah :D ehkä kaikkien pitäisi nautiskella päivittäin se muutama lasillinen viiniä :D

  Toivotaan ettei jää pelkäksi suunnitelmaksi:)

  Huomasin itsekin saman ettei tämä postaus missään blogeissa näkynyt, eikä näy. johtuukohan kenties tuosta videosta..hmm.

  VastaaPoista