maanantai 29. elokuuta 2011

Kotona jälleen

Tullut taas pidettyä hieman juttutaukoa, johtuen ehkä siksi että torstaina lähdettiin extempore reissulle Pohjois-Karjalaan, kuten Leevi and the leavings muunnoin lauloi, vaihdettiin farkut verkkarihousuihin ja juotiin olutta auringonnousuun (tai ehkä vain laskuun). Mutta kuinka ihana oli jälleen palata lapsuusmuistojen pariin, keskelle ei mitään <3 saipahan meidänkin likka taas häärätä mitä tahtoi, koiratkin nautti nurmikosta tassujen alla, verrattuna kotialueemme asfalttiparatiisiin.


Pelattiin, kalastettiin, saunottiin, grillattiin, ei siis mitään poikkeavaa viime mökkireissuumme nähden. niin ja juotiin sitä olutta. viimeisenä päivänä kasvimaan antimia kerättiin kotiinkin, perunaa, porkkanaa ja NÄIN isoja sipuleita, nam. Porkkanoita oli muutenkin mukava käydä nostamassa vain pellolta, huuhtasta ja rouskutella.


makkaraaa <3

Kaikkia ihania aarteitakin löytyy mökiltä, paljon on säästetty ja säilytetty entisajoista. Kaikkea en valitettavasti kerennyt muistanut kuvata. Tässä esimerkkinä kaikista pienemmistäkin asioista mitä on säästetty :D GILLETTE. Kiva jos vieläkin partaterät ja olisi näin söpössä paperikuoressa.


Rentouttava loma oli kaikenkaikkiaan, kyllä varmasti meistä jokainen nautti. mikä sinun mielestäsi on parasta mökillä? Minun mielestäni on kaupunkiasumiseen verrattuna se hiljaisuus. Harmi vain että Ilomantsiin kestää meiltä ajaa niin hurjan kauan, ehkä siellä tulisi käytyä muuten useammin.


Nyt alkaakin jälleen arkinen aherrus kotona, paljon on tehtävää.

 • sadonkorjuu
 • parvekkeet syys/talvi kuntoon
 • kaappien tyhjennytstä myyntiin (taas on tavaraa liikaa!)
 • pari tuunattavaa jutskaa ;)

Siinä nyt lyhykäisyydessään hieman listaa, näkisittepä minun TEE SE listan livenä, huh :D
Mutta nyt pidemmittä pulinoitta HOMMIIN (voikun olisi vielä lomaa)

Maistuvaa Maanantaita!

7 kommenttia:

 1. Meillä oli kans ihan mökkitunnelma, kun miehen veli asuu kuitenkin Turusta montakymmentä kilsaa,ihan maalaisseudulla.
  Tykkäsin kans just siitä hiljaisuudesta (joka kesti siihen asti, kun isännän raahasivat älyttömän isot kajarit pihalle ja laittoivat popin paukkumaan) ja Tunturi-fillarilla ajelusta pitkin kylätietä, peltomaisemasta, lehmänp*kan hajusta ja vaan siitä tunnelmasta! Ihanaa!
  En vaan tiedä, olisko minusta sellaiseen paikkaan muuttamaan.
  Siellä on kiva käydä, mutta mä kyllä haluan ihmisiä ympärilleen :P

  VastaaPoista
 2. Mökkeily on kyllä ihanaa! Tosin meidän kotimme menee melkein mökistäkin! Kuitenkin välillä on hyvä päästä pois kotoa, isäni tai veljeni mökille...parasta mökkeilyssä on aikatauluttomuus, ei tarvitse paljon kelloa katsella.Joskus lapsetkin valvoo tosi myöhään ja sit aamulla lorvitaan sängyssä pitkään. Iltaisin on ihanan hiljaista, ehkä kuuluu lainenn liplatusta tai lehtien havinaa puissa ! Syksyllä mökillä on ihanaa katsella tähtitaivasta kun ei ole mitkään muut valot häiritsemässsä näkymää!

  VastaaPoista
 3. Möksäilyssä parasta on mun mielestä se,ettei ole oikeastaan mitään pakollista hommaa(paitsi herkuttelu,siduttelu ja saunominen)kotona mä en oikein osaa olla puuhailematta,mutta kas kummaa kun päästään möksälle niin johan taito lorvailuun löytyy=D Appivanhempien mökille ajaa meiltä vartin,joten ihan arkenakin voi huruutella saunomaan,ihana jutska<3 Kaunis tuo uusi banneri!

  VastaaPoista
 4. Kristi : Maalaistunnelma on kyllä ihanaa <3 voisin asua sellaisessa, keksien vaikka mitä puuhaamista! :)

  Riitta: Se on minunkin mielestäni ihanaa, juuri tuo ajattomuus ja aamulla pitkään pyjamassa viipottaminen:)

  VastaaPoista
 5. Kirsi : Haha, näinhän se on, kyllä osataan heittäytyä vapaalle, aivot narikkaan :D voi, teillä on niin lähellä, ihanaa <3
  Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo partakoneenteräpaketti!
  Mulla jossain jemmassa sellainen voipaperivirityksen näköinen! Joku lamaversio varmaankin, ei ole riittänyt rahat tekstin painatukseen enää ☺

  Koskahan mä osaisin hellittää vain möksäilemään...☺

  VastaaPoista
 7. Pepi : Niin on! Mökiltäkin tosiaan löytyi vaikka mitä hauskoja ja ihania jutskuja :)

  No, etköhän sinä kohta osaa vaihtaa vaihdetta vapaalle ;)

  VastaaPoista