tiistai 23. elokuuta 2011

TATTIvatti

Arvonnan suoritin perinteisesti ja luotettavasti random.org sivustolla. Arpa onni suosi tällä kertaa..dididiiiii..

 Elämää äitinä
"Kahdella mukana, piipahdin kylään ja jäin heti lukiaksi! Todella hieno blogi ja paljon ihania juttuja!"

Onnittelut ja laitathan s-postilla minulle tietosi, ja kiitos muutenkin hurjasti kaikille osallistuneille <3

 
Me ollaan oltu metsäläisiä viikonlopusta lähtien. Asteltu saappaat jalassa, rösöisissä vaatteissa, tukka solmussa pitkin maita, kuunnellen ja ihaillen luontoa. Toki eihän me sinne olla vain talsimaan menty, kuka nyt menisi?;) vaan sienestämään! ja marjastamaan.


Miten paljon luonnolla onkaan tarjottavana ravintoa, kunhan joku ne vain sieltä keräisi. mustikoita, puolukoita, karpaloita näistä sienistä puhumattakaan. Olen saanut jo tehtyä hyvät määrät hilloa säilöön, kuinka ihana niitä onkaan purkittaa. Etiketit minulla niistä on vielä suunnittelematta, siksi ei kuvaakaan nyt näistä tule, puolukka hillo on ihan meidän ehdoton lemppari <3 

Älkää hyvät ihmiset kävelkö ohi metsien vaan astukaa niiden syvyyksiin ja kerätkää kaikki mitä luonnolla on meille antaa.


Kaikkia sieniä ei mekään voida kerätä, ennenkuin hankitaan kunnon sienikirja, mutta kaikki yleiset ja tutut sienet kyllä matkaavat meidän sienikoriimme! 


Löydettiin nyt superhyvä alue, oikein kostea ja tiheä rämeikkö :D (jep, toiset voivat iloita metsänkorvesta yhtä paljon kun toiset jostain muusta!:) tänne on tarkoitus palata. Ja mikä parasta sienestyksessä / marjastuksessa, saat olla keskellä luontoa perheesi kanssa, saat liikuntaa ja saat ilmaista ruokaa.


Hyvällä onnella saatat nähdä myös vilauksen metsässä asuvia eläimiä... <3


Näistä karvarouskuista valmistuu meille tänään sienisalaattia<3 ja muut kuivatetaan tai suolataan säilöön.


Ja tateista valmistuukin jokin herkullisempi illallinen <3

Ihanaa tiistaita kaikille lukijoilleni <3
Illalla paneudunkin teidän blogeihin oikein urakalla!

Oletteko te sienestäneet ja marjastaneet? Entäpä mitä olette niistä valmistaneet? Laitetaanko kommenttilootaan reseptejä jakoon? :)

12 kommenttia:

 1. Mä rakastan sienien poimimista!! Vaan että sieni en sitten syökään. Ainoastaan äidin tekemiä marinoituja kantarellejä. :)
  Onnea voittajalle!!

  VastaaPoista
 2. Oi, mä odotan jo tämän syksyn sienisatoa! <3 Itse en tosin sieniä tunnista, mutta meillä mummo kerää aina valtavat määrät sieniä ja lahjoittaa niitä sitten eteenpäin ;) Ehkä pitäisi opetella tunnistamaan sienet...

  VastaaPoista
 3. Kristi : mikset syö!? :D mitähän kummaa sitten teet keräämillesi sienille? ;D

  Elämää äitinä : Onnea vielä toistamiseen! Lähetäthän s-postilla yhteystietosi niin saadaan palkinto matkaan :)

  Aintsu : Niitä löytyy metsistä jo aikalailla, ei muuta kuin keräämään ja nauttimaan luonnosta <3 itsekin pitäisi kyllä aika moni sieni oppia tunnistamaan, muutamat tunnistaa 100% varmuudella, loput, varmasti hyvinkin ruokasieniksi kelpaavat jää keräämättä..

  VastaaPoista
 4. Herrrrrkullisia kuvia ♥

  VastaaPoista
 5. Lahjotaan ne pois hyvään kotiin. Yleensä sille jonka kanssa metsässä olen, esim viime vuonna äitini sai multa lahjaksi ison korin kanttarelleja. :D

  VastaaPoista
 6. Niin.. ja sienet ovat kumimaisia ja niissä on outo sivumaku.. siks en syö. :P

  VastaaPoista
 7. Pepi : Kiiiiiitosss :)

  Kristi : Kiva että sentään lahjotat ne hyvään tarkoitukseen;)
  Pyh ne mitään kumimaisia ole :D mutta makunsa kullakin:)

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus (taas)! Ihan parhautta nuo perheen yhteiset metsäretket ja mikäs sen mukavampaa kuin palata sieltä tuollaisen saaliin kanssa,nami,nami=D

  VastaaPoista
 9. ARVAA mitä!! Mä tulin tänne Turun lähelle, mieheni veljen luokse, upeasti sisustetuun omakotitaloon ja aloin tutkimaan, että onpas tutunnäköistä tavaraa joka puolella. Kysyin sitten sen vaimolta, että mistä nää oot tilannut näitä? No Sisustusaitasta!! :))
  On se maailma pieni :)

  VastaaPoista