torstai 1. syyskuuta 2011

Kanttaralli

Hui, kuka on ottanut uuden ja päivitetyn bloggerin käyttöön? Minä olen ja tämä on outo :D selvä tottuttelemis-kysymys. Kuulema pitäisi olla PALJON nopeampi ja TEMPUTTOMAMPI (onko se edes sana). saapi nähdä. Itselläni on ainakin nyt useana päivänä tökkinyt ja KOVASTI tämä kuvien lataaminen tänne bloggeriin.

Joopas, se olisi nyt syyskuun ensimmäinen päivä (ajattelin vain ilmoittaa jos ette tienneet;)) ja minulla henk.koht syyskuu, tämä päivä, on alkanut pienimuotoisella kaaoksella. Koko asunto on taas, JÄLLEEN, ihan sikinsokin. Kovasti yritän saada olohuonetta ja ruokailutilaa järjestykseen. Miksei voi vain napsauttaa sormia ja kaikki menisi niinkuin elokuvissa? Siksi tulinkin tässä hieman lisää inspiraatio kuvia selailemaan googlesta, ja teidän ihanista kodeista, hih <3 ja ajattelin nyt hypätä asiasta kukkaruukkuun ja tehdä jonkunlaisen postauksen.

jäiset tatit :D

Olen bongannut monien blogeista kivoja sienireseptejä joita olen haalinut talteen, koska muistikapasiteettini ei riittäisi niitä muistamaan:D Kokeilimpa eilen sitten omista sienistä tehdä jotain, ja niistä syntyikin herkullinen tatti / kanttarelli keitto <3 huomasin että koko ruoanvalmistuksessa, ainoa asia josta jouduin raottamaan kukkaroani, oli kerma, kaikki muut tuli luonnosta, ilmaiseksi. (ellei lasketa että olen alkukesästä joutunut ostamaan yrttipussit, kun käytin yrttejä myös tässä keitossa jne..)
Päätin sitten valmistaa koko keiton ihan perusteellisesti, tein jopa kasvisliemipohjan, joka kannatti!


Elikkäs, liemipohjaan tuli ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan :

1 sipuli
4 porkkanaa
purjon varsia (joita kerään aina pakastimeen talteen;) näkisittepä mitä kaikkea sieltä löytyy :D
1 valkosipulin kynsi
aniksen siemeniä
kanelilastu, vai mikä lie, löytyi kaapista :D
mustapippuria, kokonaisena
suolaa
korianteria, tinjamia, rosmariinia ja jotain muitankin mielenkiintoisia mausteita ;)
Vettä, olennaisesti

Siinä se kaveri sitten kannenalla kattilassa sai kiehua raaaaaaauhassa (lue: sörkin sitä varmaan 5min välein) jonka jälkeen siivilöin liemen talteen, puoli tuntia tai vähän yli se siinä porisi. Keitetyistä ylijäämä vihanneksista tein soseen periaatteella mitäänhän en heitä roskiin! :D


Tässä vaiheessa löysin vanhan Pentikin kaappini kätköistä iki-ihanan VOITA-purkin joka pääsi heti käyttöön, miksei jokapäivä omista kaapeista voisi tehdä mukavia löytöjä?


Liemipohjan jälkeen, kattila tulille, kanttarellit palasiksi, samoin tatit ja kattilan pohjalle kärisemään kaikista nesteistä. Kun vettä ei sienistä enään herunut, jysäytin kunnon nökäreen voita niiden joukkoon (voi ON terveellistä!), pilkoin sipulin sekaan, ja kun kaikki oli valmista, omaa lientä sekaan, pikkuhiljaa kokoajan sekotellen:) mmm..mikä tuoksu ;) Lopuksi riitti vain ripaus pippuria, suolaa ja kermaa sekaan, vähän haudutusta ja vóila! Maukas keitto oli syntynyt :)


Omatekemät sämpylät vielä kruunasi koko setin, plus maito <3 Helppoa ja hyvää.

Nyt menen hakkaamaan päätäni seinään ja yritän saada jonkunnäköisen ispiksen huoneelle, argh :D

Parempaa päivää teille toivottaen,
ärsyyntynyt sisustaja!

12 kommenttia:

  1. Oi nam! Kauhee nälkä ja täällä vaan herkutellaan! Epistä :)

    VastaaPoista
  2. Mä en ole uskaltanut ottaa sitä käyttöön.. jos mä en sitten tykkäkään..saako sen vaihtaa takas??

    Vaikka mä olen epäluuloinen sienikeittoja kohtaan, niin nälkä tuli kieltämättä. Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  3. Aaahhh!!

    Voi ON terveellistä! ja hyvää kaikenlisäksi ☺
    Vielä kun opitaan tuo paha tapa pois -RASVATON maito meinaan!! Ainoa jota itsekin juon! Ruokaan käytän nykyisin VAIN punaista ja sen huomaa maussa.
    Mutta asiaan: kalsium tarvitsee imeytyäkseen maidon rasvan, eli rasvaton maito on sanonko mistä!!

    Ei enempää paasausta....menen taas omaan nurkkaan ☺

    VastaaPoista
  4. Oi oi mitä ihania kuvia. ♥ Love them!!!!

    Koklasin uutta bloggeria ja vaihdoin takasin, en tykänny. ;)

    VastaaPoista
  5. Voikukkapelto : noo, tääkin oli eilisen herkutteluja :D ja hei, kiitos ohjeesta ;)

    Maanvaiva : Kyllä tuolla ainakin VIELÄ lukee "ota vanha versio käyttöön", enpä sitten tiedä kauan se siellä kummittelee :D noniin, ei muutakuin soppaa tekemään ;)

    Pepi : niin on ja hyvääkin kyllä :) paljon parempaa kuin tekovoit :D j
    uu, onhan tuo rasvaton maito paha tapa, itsekään kun ei osaa muuta "raakana juoda", kahviin mieluiten "tummansinistä" maitoa ja ruokiin: leipomisiin yms. punasta maitoa!

    VastaaPoista
  6. Pieni lintu : Kiitos :)<3 kovasti yritän harjoitella järkkärin käyttöä, ohjekirjakin kun on jo melkein silputtu :D

    Voi olla että minäkin vaihdan takasin, ihan outo :D

    VastaaPoista
  7. Sä oot ihan MAMA!Ihan täysillä lovetan näitä sun tämmösiä postauksia<3 Tämä resepti menee ehdottomasti kokeiluun,tosin ilman tatteja,niitä ei oo täältä löytyny,kanttarelleja kyllä oikein runsain mitoin...Ja voita ihan ehdottomasti,muuta ei tämmöseen vois ajatellakaan;)Rakkaudella rauhassa tehty ruoka on kotoilua parhaimmillaan!

    VastaaPoista
  8. Kirsi : MAMA :D ei, ihan oikeesti ilahduin tästä sun kommentistasi, kiitos <3 eihän tohon ole pakko laittaa tatteja, sattui nyt olemaan pakkasessa;)
    rakkaudella kyllä, olet ihan oikeassa! :)

    VastaaPoista
  9. OI mitä herkkuja!

    Otin juuri uuden bloggerin käyttöön ja todellakin totuttelemista vaatii :)

    VastaaPoista
  10. Siskoliina : Kiitos!
    Aika hyvin tähän kuitenkin pääsee kärryille, bloggeriin :)

    VastaaPoista
  11. Täällä kans yks vaikee!!! Otin innokkaana sen käyttöön ja sitten tajusinkin että taidan olla jo liian vanha oppimaan uutta!!!

    VastaaPoista
  12. hahah :D kyllä tähän alkaa jo pikkuhiljaa tottua ;)

    VastaaPoista