torstai 6. lokakuuta 2011

Family tree

Kun on sateinen kurailma, mitä sisätiloissa voi keksiä tekemistä 2 veen kanssa?

Internetistä löytää ihan hurjan määrän ideoita jotka inspiroi. Ja joita voi myös lapsensa kanssa toteuttaa. Kuten olen jo joskus aikaisemminkin maininnut, vastustan ylenpalttista television katselemista lapsilla, varsinkin sadepäivinä. Olisihan se helppoa minunkin laittaa lapsi television ääreen ja itse tehdä omiaan, mutta mielummin annan lapseni osallistua kaikkeen mahdolliseen, tiskaus, astianpesukoneen tyhjennys, pyykkikoneen täyttö / tyhjennys, pölyjen pyyhkiminen, koirien harjaaminen, ruoan laitto..you name it! Näin tyttärenikin oppii selviytymään jokapäiväisistä arjen askareista, ainakin toivon niin :) Meidän tytär on nimittäin aikamoinen energia-pommi jos päivän joutuu viettämään vain neljän seinän sisällä, kehittäähän se itseäänkin kun kaikennäköistä puuhailtavaa saa keksiä...ja heittäytyä vähän lapselliseksi itsekin;)

Askartelemistakin harjoitellaan kovasti, koska itse olen ahkera näpertelemään ja askartelemaan, haluan opettaa ja näyttää lapsellenikin tämän taidon:)

Tänäänkin kovasti harjoiteltiin saksien käyttöä kun askartelimme, yhdessä! ja ihana nähdä miten pieni elämän alku tuntee itsensä NIIN tärkeäksi osallistuttuaan äidin kanssa puuhailuun:)

Löydettiinkin nimittäin aika hauska askartelu vinkki internetistä...


ohje täältä

TARVITSET:

-Pari torkkupeittoa
-paperilautasia
-sakset
-servettejä ja silkkipaperia
-iloinen mieli
-kärsivällisyyttä;)

Hauska oli meidän pientä sukupuutamme puuhailla pirpanan kanssa, oli toinen niiin innoissaan puiden lehtien laitossa, kaikki lehdet hän hienosti sitten itse "puuhun" sommittelikin:) Ihana idea. 
Teimme puuhun vain lähisuvun, henkilöt keitä näemme, koska ei koko suku nyt tähän puuhun olisi mitenkään mahtunut! Kannattaa kokeilla. Oli leppoisaa. Ja päähäni tulvahti taas sata ja yksi uutta ideaa tyttären kanssa toteutettavaksi. Musiikit soimaan ja puuheilemaan!;) Tiesittekö että musiikin soittaminen lapselle edistää lapsen kielellistä kehittymistä? Tai, kuten eräs bloggari kertoi, lapsen puolen tunnin puuhailu metsässä vastaa kokonaisen vuorokauden ad/hd lääkitystä? minä en tiennyt..
let your children be creative


Kivoja sadepäivien puuhailuja jokaiselle täällä pyörähtäjälle! :)

Olisi mukava kuulla mitä te keksitte lapsenne/lapsenlapsenne kanssa puuhailtavaa? :)
Saisi itsekin vähän vinkkejä tulevien sadepäivien varalle? :))

18 kommenttia:

 1. Ihanaa puuhastelua. Mä oon menny siitä missä on aita matalin, tänään on katettu Muumeja Ja Mikin kerhotaloa. Kohta vois ottaa sormivärit esille.

  VastaaPoista
 2. Kuka bloggaaja moisia sanoi? Että musiikin soittaminen edistää lapsen kielellistä kehitystä (mikä varmasti pitää paikkansa, muistan itsekin lukeneeni) ta että puol tuontia metässä vastaa vuorokauden ad/hd lääkitystä? Koska jälkimmäinen kuulostaa vähän kummalta (mutta lohduttavalta) ja kaipailisin lähdetietoja. :D

  VastaaPoista
 3. Outi : hih, kyllä mäkin joskus menen sieltä missä aita on matalin.. :S

  Riitta Sinikka : Kiitos :))

  Anonyymi : Kyllä minusta ne kuulostaa ihan järkeenkäyviltä :) en muista kuka.

  VastaaPoista
 4. Heippa Jazmin! Hienon puun ootte tehneet :) Toi sun periaate antaa lasten osallistua kaikkeen tekemiseen on kyllä ihaltava. Hienoa, että siirrät kädentaitojasi lapsillesi, ne ovat arvokkaampia kuin uskotkaan :)

  Ihanaa viikonloppua toivottelee

  new England Rose

  VastaaPoista
 5. New England Rose : Kiitos :)
  Minun mielestäni on tärkeää antaa lapsen osallistua päivän askareihin, antaahan se itsellekin paljon apua ja päivätkin sujuu nopeammin :)

  Kivaa torstaita :)

  VastaaPoista
 6. Hienoa, jos jaksat puuhastella yhdessä lapsesi kanssa. Itsellä on useinkin paha tapa tehdä vain niitä kotihommia kiiruusti itse, että pystyn rentoutumaan. Mielestäni 2v ei todellakaan tarvitse vielä lastenohjelmia, korkeintaan pikkukakkosta, jos sitäkään.

  Mukavia puuhasteluja!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 7. Minähän tuosta ADHD:sta sanoin,
  ja koska hoitoalaa opiskelen ja opettaja tästä meille kertoi,
  niin en viitsinyt pahemmin alkaa lähteitä kyselemään. ;)

  VastaaPoista
 8. Tuija : No ei tarvitse :) Meilläkin ainoa lastenohjelma jota joskus katsellaan on muumit, ja niitäkin säästeliäästi :))

  Noora : Niinpäs sanoitkin! :) ja itse ainakin pidän asiaa järkevänä! onhan useat kertoneet pystyvänsä parantamaan esim. lasten autismia tietyillä ruokavalioilla yms.

  VastaaPoista
 9. Ihana idea! Meillä on sadepäivinä vesivärit & muovailuvahat käytössä, sotkua tulee, mutta mitäs siitä :)

  VastaaPoista
 10. Marika : Ei sotku meilläkään haittaa:) sormivärit on nyt ja meillä hitti ja suihkuhuoneessa kun sen tekee niin säästyy kotikin siistinä ;)

  VastaaPoista
 11. Jaa..aa mitä me tehdään yhdessä..
  Isomman kanssa nypitään kulmakarvoja ja viihdyttään peilin edessä.. jauhetaan kakkaa ja nauretaan.. siis mikäli on hyvä päivä. Teineistä kun ei tiedä.. :)

  Ja pienemmän kanssa tehdään ainakin ruokaa usein yhdessä, shoppaillaan vaatteita, halitaan muuten vaan (onneks sentään hän vielä halua)
  :)
  Tästä ei paljon vinkkejä tainnut tulla :D

  VastaaPoista
 12. Ihana sukupuu, tuon myötä vaan juutuin Milan sivuille piiiitkäksi aikaa, ne on aina olleet viihdyttävät ♥ (kirjaa odotellessa...)

  Me pelattiin tänään pupupeliä ja piirrettiin ja isomman rinsessan sanelusta mummu kirjoitti kirjeen kukkitädille...touhutaan mitä milloinkin ☺
  Sunnuntaiksi otan tytöt tänne, että äitinsä saa vähän edes huilata ja keskittyä masuasukkiin...voitais alkaa vaikka paistaa pipareita...joo, se voiskin olla kivaa ☺

  VastaaPoista
 13. Juu, tuolla Milalla on ihania kuvia, ideoita :))

  Meilläkin Peipponen saa osallistua normiaskareisiin, tykkääkin auttaa mua siivoiluissa ja puuhasteluissa, tuntee itsensä niin tärkeäki, niin kuin säkin sanoit. Toki välillä Muumit pelastaa hetkeksi, jos tarvii tehdä jotain rauhassa ja tuskin niistäkään suurta haittaa on, kun sopivassa määrin katsoo, mutta samoilla linjoilla mäkin, että ei liikaa telkun edessä istumista. Me käydään paljon ulkoilemassa, kävelyllä ja leikkipaikalla, piirretään, tehdään kotitöitä, tuunaillaan ja värkkäillään, mitä milloinkin. Ja touhuillessa meilläkin usein lastenlaulut raikaa :)

  VastaaPoista
 14. Blogissani on sinulle syksyinen haaste! :)

  VastaaPoista
 15. Kristi : Tuli tuli, mut ehkä tuo kulmien nyppiminen jätetään vanhemmalle iälle ;)

  Pepi : niinpä <3

  Olet varmasti superhyvä mummo! :)

  Liisa : Pelastaahan ne kyllä aina tarpeen tullen!;) olisi kiva alottaa myös joku harrastus, mutta onkohan liian pieni ja malttamaton vielä johonkin kerho/satu tunneille?

  Noora : Kiva, pitääkin tulla heti kurkkimaan! :))

  VastaaPoista
 16. Noista sormiväreistä ja kylppäristä tuli mieleen: vanhemmat lapset aikanaan nauttivat sydämensä kyllyydestä kun saivat pitkän pätkän ylijäämätapettia kylppäriin ja sormivärit. Sitten vaan vaatteet pois ja taiteilijat töihin. Maalissa uitiin ja luisteltiin ja mitä milloin. Sotku oli melkoinen, mutta kylläpä nuo värit jossain vaiheessa lähtivät...

  -Tuija-

  VastaaPoista
 17. Me käydään semmosessa leikkikerhossa maanantai-iltapäivisin. Siis yhdessä minä ja tyttö. Aloitettiin saman ryhmän kanssa "vauvakerhona", kun lapset oli parikuisia ja nyt siis jo yli 1,5 takana "kerhoilua". Kerhon touhut kehittyneet lasten kehityksen myötä, mutta aina on ohjelmaan kuulunut laulua ja loruja. Nykyisin vapaata/ ohjattua leikkiä, välipalan syönti, laulu-/ loruleikkejä. Joskus maalataan esim. sormiväreillä niin että lapset ovat lähes ilkosillaan ja saavat sotkea koko sielustaan... Nyt loppukesästä tavattiin usein leikkipaikalla jne.
  En tiedä mahtaisko Suomesta löytyä jotain vastaavaa...?!
  Peipponen nauttii oman ikäisten jo tutuiksi tulleiden "kavereiden" seurasta ja mikä myös huippua, niin me äipät saamme vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia, eli sitä ns. vertaistukea ;)

  VastaaPoista