lauantai 1. lokakuuta 2011

Strömforsin ruukki ja POKAT

Onpahan tullut paljon jo osallistujia arvontaan! Ihan hämmästyin, ja koska aion arpoa voittajan ihan perinteisesti paperilapuilla, minulla alkaa tulla jo kiire kirjoittaa ylös arvontaan osallistujia jottei urakka vikana päivänä ole suuri!


Lähdettiin tänään anivarhain autoilemaan ja päätettiin poiketa Strömforsin Ruukin kautta.

"Nykyinen Strömforsin ruukkialue tarjoaa mahdollisuuden leppoisaan lomailuun historiallisesti merkittävässä miljöössä. Elämä vuosisataisessa ympäristössä jatkuu vanhoja perinteitä kunnioittaen. Ruukissa jatketaan vanhaa käsityöläisperinnettä, mikä luo leimansa koko alueen tunnelmaan. Ruukissa toimii kesällä pajamuseoiden ja käsityöläispuotien lisäksi ravintola ja kahvio. Majoittua voi ympäri vuoden esimerkiksi vuonna 1805 työläiskortteeriksi valmistuneessa Krouvinmäen majatalossa, joka edustaa Suomessa harvinaista savirakentamista."
Paikka on hyvin kaunis vanhoine rakennuksineen kera kauniiden maisemien. Tämä ruukki on yksi vanhimmista rautaruukeista suomessa. Historian mukaan koko miljöö, jonka ruotsinvallan aikaiset patruunasukupolvet ovat luoneet, on säilynyt näihin päiviin asti lähes ennallaan vahvan omaleimaisena, viehättävänä kokonaisuutena. Siellä oli mukava kävellä näin lämpöisenä lokakuun ensimmäisenä päivänä.


Meidän harmiksemme paikat eivät olleet vielä auenneet näin lauantaina, klo 12 aukesi melkein kaikki :/ Oli siellä silti muutama paikka auki josta tuli tehtyä hieman löytöjä ;)
Ruukista lähdettiin takaisin kotiapäin ja poikettiin Laura's Fish nimisessä kalakahvila paikassa. 


Kuvassa näkyvä lohileipä ja kahvi lähtee huikealla 2€:lla, samalla pihalla istuessa ja kahvitellessa voit seurata, ja halutessa itsekin, kun altaasta voi kalastaa kirjolohta. Meillä ei isäntä kuulema kehdannut mennä kalastamaan, taisi olla takataskussa niin paljon huonoa onnea Ilomantsin kalareissusta;) Tyydyttiin sitten ostamaan tiskiltä kylmäsavulohta NAM ja pippurisavustettua kirjolohta. Kotiinkin oli kiire koska piti päästä mallailemaan löytöjä..ja näihin toivon ettei lasirikki-kirous pure! tai toisesta kyllä lasit puuttuu..


Ihanat uudet pokani<3 Näille on vielä paikat hieman hakusessa..tai aika hyvin jo tiedän minne nämä majoitan;) Se vanha poka on juuri isännän entisöinnissä..jos siitä vielä jonkun näköisen kaverin saisi, jollekin tasolle se enään menee, ei uskalla seinälle ripustaa, aika laho on nimittäin. Mutta näistä kavereista on moneksi! 


Nuo ruusukoukutkin pitäisi johonkin keksiä..hm. Ehkä sitä inspiraatiota syntyy kun lueskelee vielä lisää Jeanne d'Arc Living-lehtiä;) Syksyisiä havuja ja vastaavia ostelin Lidlistä. Vielä kun saisi itseä niskasta kiinni laittaa parvekkeet talvikuntoon..puuh..tai intoa siivota kaappeja, vaikka monesta blogista olen saanut jo läiskäsyn takapuolelle turhan tavaran poiskeräämiselle kaapeista niin ei, mitään en ole vielä aikaiseksi saanut. laiskaminä. Ehkä minun tarvitsee taas odottaa yltiökyltymätöntä hormonikohtausta, tai Kirsi saisi lähettää Tarmon ja Inton meille kylään ;)) 

L-L-L-Leppoisaa Lauantaita!

9 kommenttia:

 1. Ziisus mikä lohileipä ♥nammm...
  onneks just huitasin pullakaffeet naamarin, mutuen olis maha mourunnut kuin kolli kuutamolla tuon nähdessäni!

  Mahtavat pokat, mistä te kaikki noita olikein löydätte...en mä vaan...
  Ja jöku älykäs tietty tuohon sanois, että käy hyvä mummu muuallakin kuin töissä ja ikeassa....jooopajoo!

  Älä vaan niitä tarmoa ja Intoa tänne lähetä, tänne on nyt kotiutuneet Rauha Ja Lempi, hyvät tyypit, eivät hoputa mihinkään ☺
  Paitsi sohvalle♥

  VastaaPoista
 2. IHANAT pokat! Sopivan lahoiset!! =D
  Monta kertaa oon ohi ajellessa aatellut, että olis kiva poiketa Strömforsissa, mutta eipä ole saanut aikaiseksi. Kiitos virtuaalikierroksesta. Ja nyt tuli kyllä taas nälkä tuosta lohileivästä. Nam.
  Heh, ai se sitten ollutkaan ikivihreä?! Mun kasvi sinnittelee vielä, mutta tarkkaan kun tutkii, väri ei ole enää NIIN vihreä :D

  VastaaPoista
 3. Pepi : ja herkullisen makuinenkin! ja HALPA kahvin kera.

  No pyöräilet joskus vähän syrjäkujille, sieltä niitä pokia löytyy;)

  No ei se Tarmo saatika Intokaan vielä ole perille löytänyt :/ toivottasti tulisivat pian! Olis nimittäin hommia heille:D

  Voikukkapelto : Niinpä! Kannattaa mennä siellä käymään, sieltähän minä nuokin bongasin, ja niitä jäi sinne vielä reeeeeilusti :)

  No ei ole IKIvihreästä tietoakaan, ikiruskeaksi sitä tällä hetkellä kutsuisin :DDD

  VastaaPoista
 4. Oijoijj mitkä pokat!!
  Mitä sitten että mulla on niitä jo neljä! Pokille on AINA tarvetta! :DD

  VastaaPoista
 5. Onpa melkosen kaunis ruukki! Ja mitlä pokat, ihanat <3

  VastaaPoista
 6. Heipparallaa ja lepposata pyhäaamua ! Pieneltä Linnulta tänne lentelin...Voi miten mukava blogi sinulla täällä onkaan. Heti lukijaksi ja säntään arvontaankin.
  Parhain terveisin kammarin Lovviisa :)

  VastaaPoista
 7. Ihania nuo ekat kuvat! tosi kauniin näköstä :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat pokalöydöt!


  Nyt arvontaan osallistumaan etteu unohdu!!

  VastaaPoista
 9. Kristi : Jep, niille on AINA käyttöä, siksi se entinen läpimätäkin poka piti vielä entisöidä;)

  Nonnukka : Paikka on todella kaunis..kesällä varsinkin :) Kiitos!

  Lovviisa : Heippastarallaa vain :)) tervetuloa mukaan seurailemaan! :)

  Yesterday is over : Kiitos! :)

  Niina : Niin on <3

  VastaaPoista