torstai 10. marraskuuta 2011

DIY vanhaa paperia

Kirpakkaa pakkasaamua kaikille:)

Flunssa alkaa olla voiton puolella, kai..? Kuume on ainakin lähtenyt mutta yskä vielä riivaa, samoin norsun-nokka..:( jaksoin nyt kuitenkin toteuttaa teille ohjeen pyytämäänne kahvilla värjäilyyn:)


Tarvikkeet :

 • jäähtynyttä kahvia ja kahvinpuruja
 • paperia johon olet tulostanut esim. nuotit
 • pahvia
 • sakset
 • rei'itin halutessa
 • koristeita jne.


Jos olet ajatellut tekeväsi vaikka itsetehdyn uniikin kortin, tässä tulee ohjeet:)
Leikkaa pahvista haluamasi malli kortille + tulosta vaikka niitä nuotteja paperille joita aiot käyttää myös askartelussasi ja jotka aiot myös värjätä.


Aseta pahvi ja paperi jotka aiot värjätä vaikka toisen pahvin päälle ja ala kaatelemaan JÄÄHTYNYTTÄ kahvia näiden päälle. Itse käytin tähän aamukahvini jämät;) varo kuitenkin lutrailemasta liikaa ettei, varsinkin paperi, hajoa.


Ripottele tämän jälkeen reilusti kahvinpuruja märälle pahville / paperille, kuivuttuaan purut jättävät tummat läiskät pahviin / paperiin, joka luo tekeleestäsi vielä vanhentuneemman näköisen. Jos olet maltillinen, jätä yöksi pahvi / paperi kuivumaan. Jos olet malttamaton, kuten minä, föönaa tekeleesi kuivaksi :D


Tältä se näyttää sitten kuivana:) Kahvinpurut ovat värjänneet kivaa kontrastia pahviin ja tämä näyttää ihan vanhalta ;)) eikö? sen jälkeen vain askartelemaan, mielikuvitus on vain rajana, kuten jokaisessa saksienheiluttelu tuokiossa. Minulla oli nyt jo valmiiksi värjättyjä nuottipapereita valmiina joten tällaista syntyi:


Itse olen käyttänyt värjättyä paperia myös taulukollaasini erään taulun pohjalla, täällä linkki. (huomaatte varmaan mikä taulu kyseessä;)) Ja JOS jollakin on parempaa ohjetta värjäilyyn, tai muutenkin omia värjäilykokemuksia, olisi ehdottoman mukava jos jakaisitte ne kanssani :) mutta tämä on minun tapani, ja helppo sellainen :) aikaa kului alusta loppuvaiheeseen huimat 15 minuuttia.

Ei muuta kuin askartelun iloja jokaiselle!
Kysykää jos jokin jäi mietityttämään:)

26 kommenttia:

 1. Tätä on pakko kokeilla!! Kiitos norsunnokalle :))

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Näyttääpä hyvältä. Tämä ohje kyllä menee kokeiluun pikkimmiten :)

  VastaaPoista
 3. Marika : Kiva jos ohje oli hyvä:)
  Tekemisen iloa!

  VastaaPoista
 4. JIPPII!!! Nyt mä pääsen värjäyspuuhiin! Nuottipaperit onkin jo odotelleet keittiön pöydällä kärsimättömänä :)

  Superkiitokset vielä tästä erittäin käyttökelpoisesta, kauniista ja helposta vinkistä!

  VastaaPoista
 5. New England Rose : jeii:) odotan innolla sitten postausta askarteluistasi:)))

  VastaaPoista
 6. Kaunis kiitos vinkistä...Tulos näyttää tosiaanki vanhan ullakon harvan katon alla aikonaan vesisatteessakin säilytetyltä , ihanaa patinaa :)

  VastaaPoista
 7. Niin yksinkertaistaa, mutta kaunista! Taidanpa laittaa kokeiluun. :) Sitä jäin miettimään, että jos haluaa värjätä tulostettuja papereita, niin kannattaisiko paperi värjätä ennen tulostamista? Kestääkö muste värjäämisen jälkikäteen vai lähteekö se leviämään..?

  VastaaPoista
 8. Lovviisa : niin näyttää :)

  Saara : näin on:) Kokeile ihmeessä! kyllä minulla on ainakin kestänyt, kunhan antaa tulostetun tekstinkin ensin kuivahtaa ettei heti paperin tullessa "uunista" ulos rupea kastelemaan sitä:) ja eihän se leviä kun ei "hinkkaile" paperia, vaan kaatelee varovasti kahvia ja ripottelee puruja.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä.. yksinkertaista, mutta ei olis tullut pieneen mieleenkään.. :)

  VastaaPoista
 10. Mömmeli : Ollois hyvä :)

  Riitta Sinikka : Niin tulee :)

  VastaaPoista
 11. Tota pitääkin joskus kokeilla, mulla jää aina kylmää kahvia kupin pohjalle. Pikkusen meni mun sijaintiveikkailut myymälästä pieleen, mutta onpahan lyhyempi matka tulla ostoksille ;)

  VastaaPoista
 12. Jonna : Kannattaa kokeilla:)
  Mitä paikkaa veikkasit alunperin? :D

  No mutta mukavaa, ehkäpä saankin sitten vaki-asiakkaan, tai ainakin kahvi seuraa ;))

  VastaaPoista
 13. Meille joskus muinoin koulussa opetettiin tämä tekniikka sudilla toimitettavaksi, ilman puruja. Kokeilenkin tätäkin tekniikkaa ja noita puruja ehdottomasti.

  VastaaPoista
 14. Hanna-Riikka : olen itse joskus yrittänyt suditustekniikkaa mutta onnistuin vain rikkomaan paperin pinnan ja sotkemaan tekstit :S tosin minulla nyt ei ollut mitään ammatti sivellintä, pelkkä pullasuti :DD

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Unenpöhnässä tuli kirjoiteltua ihan mitä sattuu ja kirjaimetkin hyppii riviltä toiselle... Uus yritys ;)

  Mä aattelin että sun myymälä ois tullu saarelle, mut kiva että Karhulaankin tulee lisää liikkeitä. Avajaiset sattuu muuten sopivasti semmoiselle päivälle, että muksut on edellisen yön kyläilemässä mummolassa. Taidan tulla sit heti poikkeamaan kun pääsee rauhassa shoppailemaan ;))

  VastaaPoista
 17. Jonna : hehea :D no oletkin ollut täällä jo hyvään aikaan kirjoittelemassa!

  No itse kun asuu karhulassa niin on lyhyt kävelymatka töihin ja kotkansaarella kun tuppaa jo noita liikkeitä olemaan :)

  No nehän sattukin juuri oikealle päivälle, mukavaa :) Tule tule ihmeessä! ja muistat sitten vinkkaista kuka olet etten vain pöllönä laput silmillä painata menemään :DD

  VastaaPoista
 18. Kiva kun laitat näitä vinkkejä! Paranemisia sekä onnittelut avajaisten johdosta! Sinulle löytyy tunnustus blogissani.

  VastaaPoista
 19. Elisabet : Kiitos :)
  Täytyykin tulla kurkkimaan tunnustusta:)

  VastaaPoista
 20. Oih, kiitos, kun jaoit tämän! Tätä tulen minäkin ihan varmasti vielä nyt joulun alla kokeilemaan! Jeee!!!

  VastaaPoista
 21. Kiitos vinkistä, joulukorttiaskartelu on kesken:)

  VastaaPoista
 22. Toimiiko tuo tekniikka ihan perus A4 tulostin paperille? Vai käytitkö sitä tuossa? Olen nimittäin tekemässä kaverille Harry Potter teemaista vanhaa kirjaa, joten tuo tekniikka olisi halpa ja helppo siihen tarkoitukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nuottiosio on aivan tavallista paperia ja värjätty kahvilla :) ensin kannattaa tulostaa haluamansa tekstit a4:lle ja värjäillä paperi tämän jälkeen. Kunnon maltti kuivattamisessa on ohutta paperia käsitellessä a ja o! :)

   Poista