sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Vesiselvä kokkikoulu

Mukavaa ja tunnelmallista ja viimoista neljättä adventtia <3 nyt alkaa virallisesti ainakin minulla joulun odotus!
Ehkä jos viikolla saisi jo kuusenkin kotiin..koristeet, pikkuhiljaa:))
Asiasta kolmanteen, koska eilen en kerennyt askarella vaikka lupasin, askartelin sitten hieman muuta ;

Tervetuloa meidän kokkikouluun!
Tänään valmistamme lihaisan salaatin, höystettynä perunoilla ja alkoholilla.
(VAROITUS : postaus on pitkä ja sisältää typerää huumoria)

Aloitetaan paistamalla epämääräinen pala lihaa jonka voi jokainen maustaa haluamallaan tavalla (don't ask me, eilisen jälkeen en muista mitä mausteita siihen laitettiin), tai vaihtoehtoisesti lihan sijasta voi käyttää myös kanaa.


make avatar

Kun liha, tai se mitä ikinä paistatkaan, on saanut tarpeaksi väriä, ja olet polttanut itseäsi jo tarpeeksi pannusta räiskyvällä rasvalla, on aika siirtää liha uunia kestävään vuokaan. Tätä ennen on tottakai hyvä, jos on muistanut laittaa uunin ajoissa päälle (asteita on turha kysyä)
Laitetaan lihan päälle kunnolla makua antamaan yksinäinen pala pekonia, ja nyrkillinen voita.

gif animation generator
make avatar


Jos et vielä käytä voita jokapäiväisessä elämässäsi, nyt on oikea aika ottaa itseä niskasta kiinni ja marssia voi kaupolle, hyvissä ajoin, kohtahan se loppuu jo kaupoista;) 
Mutta hienoa! Olet nyt suoriutunut ruoanlaiton ensimmäisestä vaiheesta (siis jos se lihasi/kanasi on nyt turvallisesti uunissa ja hautuu suloisessa olutammeessa, jos vain raaskit kaataa hyvää ja juotavaa alkoholia hukkaan)

Ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä on hyvä nauttia hieman juotavaa, ihan turvallisuus-syistä:

make moving gif


Koska nyt sinun tarvitsee olla yhtä terävänä kuin veitsi, jota käytät seuraavaksi.
Kuoritaan (lue: muistetaan kuoria!) perunat, ja leikataan niihin halkioita, jotakuinkin näin:


make avatar

Veitsellä leikkuun voi kyllä mieluusti nakittaa osaavan käsiin ja itse jatkaa vaikka viinin nautiskelua, vierestä seuraten tottakai. Ruoan laitossahan seura on tärkeintä. (ja VIINI!)
Perunat lähtee maustamisen, ja nyrkillisen voita, jälkeen uuniin (en tiedä asteita) lepäämään siihen asti kunnes ovat kypsiä. Tässä vaiheessa suurin työ ja esivalmistelut on tehty, loistavaa:) Voit keskittyä ainakin puoli tuntia keskustelemaan ja nautiskelemaan VIINISTÄ puolisosi kanssa koska enään ei ole muuta tehtävää kuin salaatti koko annokselle. Helppoa eikö? ;)

tunnin kuluttua...

Tarkista ettei perunat ja liha ole palanut uuniin, jos ei korjaa tarinasi että niiden kuuluikin olla reilun tunnin kärvennyksissään minimaalisen 20 minuutin sijasta. Ota rennosti lasillinen ja jatka ruoanlaittoa.

make avatar

Revitään salaatti kulhoon, mitä enemmän erilaisia salaatteja käytät, sitä mehevämpi on lopputulos. Aloita sipulin, tomaatin kurkun yms muun leikkaaminen salaattiin - mielikuvitus on vain rajana! Käske sitä ennen kuitenkin miestäsi teroittamaan veitsi koska shinä kun shillä yritit leikata niin she ei onnishtu..


make avatar


Kun veitsi on jälleen terävä, kokoa kaikki haluamasi aineet salaatin päälle, pilko liha, lisää haluamaasi salaatti juustoa, tee salaatin kastike ja olet selviytynyt koitoksesta! Eli jos käytit mainitsemiani raaka-aineita, lopputuloksen pitäisi näyttää jotakuinkin tältä :


Tämän jälkeen voit mukavasti siirtyä lautanen ja viinilasi mukavasti kainalossa sohvan ja television ääreen, unohtamatta tietenkään puolisoasi ja mukava illanvietto voi alkaa:) jos tässä vaiheessa silmäsi pysyvät auki.
Ainiin, jos taloudestasi löytyy koko ruoanlaitossa alusta asti mukana ollut kolmas kokki, älä unohda palkita myös häntä!!

make avatar


H-h-h-hauskaa sunnuntaita jokaiselle <3
Huomenna minulla onkin vapaa ja saankin paljon kivaa sisustusta ja askartelua kotona tehtyä, lupaan ;)

13 kommenttia:

  1. Hauska postaus!!Nam!!:)

    Mukavaa sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
  2. Mukavaa sunnuntaita myös sinulle Niina <3

    VastaaPoista
  3. hauska idea tämä kokkikoulu :)
    täytyypä kokeilla tehdä tätä joskus. Tuollatavoin valmistetut perunat onkin herkullista! vähän korppujouhoja päälle ja lopuksi vielä juustoa niin hyvää on!

    VastaaPoista
  4. Sari: heh, kiitos :) me tykätään tosi paljon tehdä muutenkin ruokaisia salaatteja:) salaatit on vain niin hyviä <3

    VastaaPoista
  5. :D Hauska kokkikoulupostaus ja kuvat!! :D
    Mukavaa sunnuntaita, ja hae lasi vettä ja buranaa, jos salaatista tuli päänsärkyä :D Joskus se saattaa aiheuttaa sivuoireena jomotusta :D

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää! :) voisikin joskus kokeilla tuota.

    VastaaPoista
  7. nammm! tulipa näläkä :) tuo oli hyvä postaus :)))

    VastaaPoista
  8. Pakko sanoa vähän negatiivinen sana noista kuvista, häiritsi todella paljon silmää kun luki tekstiä. :/ Vegaanina en tuota reseptiä kokeile, mutta hyvää sunnuntaita ;)

    VastaaPoista
  9. Hyvä postaus ja kivoja kuvia olet ottanut viinin nauttimisen (lue: kokkaamisen) keskellä:)

    Mut pitemmittä puheitta, nyt on pakko mennä. Tuli meinaan nälkä!

    VastaaPoista
  10. Sulla näköjään ollut viinilasi kunnolla siellä kainalossa! :D

    MUL ON NYT NÄLKÄÄÄÄ! :PP

    VastaaPoista
  11. Hah miten hauska postaus!
    Mullekin käy ushein niin etten lopummalla päätä kokkaushta enää muishta mitä ainekshia shinne menikään - mulla pitää nimittäin olla aina ruuanlaittoviiniä :D

    VastaaPoista
  12. Elisabet : kokeiluun vain :)

    KoivukujanRiikka : hih, kiitos :)

    Riitta Sinikka : Kiitos samoin:)

    Meän Satu : Kiitos:)) heh, ei onneksi tullut sitä sivuoiretta :D

    Lemmi : alkoi kyllä häiritä itseäkin, mutta tämä nyt olikin tälläinen pikaisesti harkittu/väsätty vitsi:)) no sä voit jättää lihat tästä salaatista;)

    Sari : heh, kiitos paljon! :)

    Kristi : korjaan - pullo kainalossa! :)

    Johanna : niinpä, mitenhän ne aina muka unohtaa, vaikka tota viiniähän siis vain NAUTISKELLAAN ruoanlaiton aikana`?:)

    VastaaPoista