perjantai 17. helmikuuta 2012

Ruokatilan suunnittelua

Perjantai se kolahti jälleen, tämä ja huominen päivä vielä töitä jolloin alkaa kotona tapahtumaan keväistämistä, pientä hienosäätöä nurkissa, somistelua ja tuunailua. Meidän ruokiksen päätyyn olen jo kauan odottanut inspiraatiota, jotta keksisin mitä sinne laittaisin ruskean peilin tilalle, koska tilasta haluaisin hieman runsaamman?
Peili on kovin yksinäinen tuossa päätyseinässä, tapettia? äh. Ja koko päätyseinä olisi aivan oivallista säilytys/ripustus/somistus tilaa tavaroille ja näin koko tila jää nyt käyttämättä. Pari simppeliä hyllyä olisi myös oivalliset päädyssä, kuten allaolevissa kuvissa (kuvat äitini asunnosta viime pääsiäisenä). Mutta toisaalta mietin sietäisinkö moista tavaranmäärää keittiössä, vihaan nimittäin pölyjen pyyhkimistä;) Äidillä hylly toimii.      
 

Eräs toinenkin idea minulla päätyseinälle olisi myös, jonka haluaisin mielummin toteuttaa kuin tyytyisin yksinkertaiseen hyllystöön, kuvankin joskus olen blogissani vilauttanut;) Mutta ongelma on se että mistä joutaisin saada kierrätettyä/vanhaa puulautaa nyt tähän inspiraation hätääni? :D ei tule mieleen..

Näitä jään pohdiskelemaan viikonlopuksi, vai olisiko teillä mitään kivaa vinkkiä mitä päätyseinään keksisi? rohkeaa? erikoista? :)

Tervetuloa jälleen uusille lukijoille ja täten toivotankin jokaiselle teille ihanaa viikonloppua ♥ 

Kiitos vielä Syrjalandiaan piristävästä s-postista :)
 

11 kommenttia:

 1. On toi kyl ihana hylly idea teidän äidil ja kauniit tavaroi pullollaan :) Mut ite en kans rakasta pölyjen pyyhkimist ku ajattelee et meil on lautashylly ja siin astioi ni viikon pääst on jo pölyy niis :( Olen meinannukki kesään mennes, heivata sen mäkkee ;) Mun mielest toi sun äidin hylly systeemi on liian runsas teidän kotiinne ja ehkä tosiaan jotain persoonallist juttua laittaisin mut mitä pää lyö tyhjää ..hahaha. Itse kyl pidän tost seinäst noinki ku noin se on kauniin yksinkertane ja ihana peili :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, mä en vaan jaksaisi pyyhkiä pölyjä..kyllä tuo juu noiden tavaroiden kera on liian runsas meille :D jotain persoonallista etsisin. onhan tuo peilikin kiva, mutta mieli kun muuttuu kuin tuuliviirillä niin kaipaa jotain uutta :D

   Poista
 2. Teillä on niin kaunista ja valoisaa!!

  VastaaPoista
 3. Onko teidän ruokailutila keittiön vieressä/yhteydessä? Hyllyillähän voisi pitää ihan käytössä olevia astioita, jotka sitten kulkisivat tiskin kautta säännöllisesti, eikä pölyjä juurikaan tarvitsisi pyyhkiä. Meillä ainakin toimii tällainen systeemi ihan hyvin, avohyllyillä on päivittäin käytössä olevat juomalasit, leipälautaset ja kulhot. Olen hyllyistä joskus syksyllä kirjoittanut otsikolla Terapian tarpeessa, tule kurkkaamaan :) Tosin olen vielä niin vähän aikaa seurannut sun blogia, etten ole ihan varma sun tyylistä...joten en tiedä sopisko teille...ei ole ehkä riittävän persoonallista...en tiedä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ruokailutila keittiön yhteydessä, jääkaapit ja niiden "koteloseinä" rajaa vain tilaa. Kävinkin jo vastailemassa enemmän tuohon vinkkaamaasi postaukseen :)

   Poista
 4. No onpa teidän äidilläkin silmää somistukseen! Sieltä lienet perinyt :)
  Mulle ei tule vanhojen lautojen hankintaan mieleen muuta kuin Metsänkylän Navetta Hämeenlinnassa... Varmaan joku vanha iso ovi toimisi kivana somisteena myös, tosin se ei tuo säilytystilaa.
  Me rakennettiin "hirsi"palkki-hylly-viritelmä ruokailutilaan ja ne palkit tuo kyllä ihan hyvin ilmettä.

  VastaaPoista
 5. Lykkääpä sinne peilin alle seinästä seinään hylly/taso, vähän korkeampi kuin ruokapöytä.
  Sellainen sohvantauspöytä-tyylinen, pitkä ja kapea.
  Valaisimet molempiin päihin....ja saat hyvää laskutilaa tarpeen mukaan...

  VastaaPoista
 6. Toimiskohan tuossa semmonen ratkaisu, että päätyseinällä olisi jonkinlainen astiakaappi, josta sitten pöytä lähtisi...siis että pöytä olisi jopa ihan kiinni siinä kaapissa. Muuten mäkin ehdottaisin joko seinähyllyjä tai justin sellasta Pepinkin ehdottamaa kapeaa tasoa, jolle saisi kivasti tavaraa esille/ laskutilaa...

  Ihanan keväisiä kuvia äitisi kotoa, jännä, miten usein täällä blogistaniassa törmää siihen, että äidit ja tyttäret molemmat innolla sisustelee ja tuunailee... Niinköhän meidänkin neidin parinkymmen vuoden päästä, hih ;) ?!

  VastaaPoista
 7. Uusi lukija ilmottautuu :) Ihanat sivut! :)

  VastaaPoista