lauantai 24. maaliskuuta 2012

Ääntä kuulluksi

Kun asut tämänkokoisessa kaupungissa kuin Kotka, mahdollisuutesi törmätä koppaviin ihmisiin on valitettavan arkipäiväistä, töissäkin. Karhulasta ja internetistä on muodostunut kuin taistelukenttä, ladattuna vihamielisillä maamiinoilla. Kuten Vietnamin rajamaillakin, sinun täytyy olla varovainen mihin astut, tai voit räjähtää palasiksi. Mulle on inhottavat kommentit tulleet jo harvinaisen tutuksi niin blogin kautta kuin joskus töissäkin, valitettavasti. Ja jokapäivä yritän miettiä että miksi. Miksi Kotkalaiset ovat sellaisia? kateellisia, katkeria, sarvikuonoja. Varsinkin naiset, miksi vanhemmat naiset ovat kateellisia nuorten menestymisestä? Ikärasismiako?


Vähintään kerran viikossa kuulen vaivaisilta eläkeläisiltä kuinka suuuuri vaiva läheiseltä torilta on kävellä liikkeelleni (100metriä) ja kuinka huonolla paikalla liikkeeni sijaitsee. Toiset tulevat ihmettelemään miksei minulla ole Green Gate, miksei ole Riviera Maisonia, miksei ole Gant:ia, miksei ole sitä ja tätä ja vielä päälle tuota? Miksi pitäisi? En minä näistä kommenteista nokkiini ota, en tietenkään:) Kaikenlaiset asiakkaat kuuluvat asiakaspalvelutyöhän, mutta missä menee se kipuraja jotta kaikki olisivat tyytyväisiä? Miksi pitäisi olla samanlainen kuin muut? Miksei täällä anneta mahdollisuutta erottua joukosta, massasta. Olisiko kaikki onnellisia jos meidät iskettäisi samaan muottiin ja jokainen kulkisi ne samat tuulipuvut päällä, ehkä sitten voidaan hymyillä iloiselle myyjälle takaisin eikä katsota hymyilevää kuin saastaista ruttoa, käännytä vielä katsomaan olankin yli - oliko tuo nyt tosissaan hymyillessään? niin ja opeteltaisiin sanomaan kiitos. Mihin on kadonnut näkemys putiikeista, pienistä asiakaspalveluun panostavista putiikeista? ei, jokaisen täytyisi olla vain robinhoodin kaltainen HALPAhalli täynnä arvotonta krääsää toisensa jälkeen.


Asunto on kiikarissa päivittäin. Se oma asunto pienellä perunamaalla. Tuntuu vain olevan tiukassa hakemani, tai sitten kriteerit on liian suuret? Kaupunkialueelta haluan kuitenkin pois. Täällä varsinkin on liian pienet piirit. Blogissakin joku on nyt ottanut elämäntehtäväkseen täällä käydä letkauttelemassa pahanilman mietteitä. Miksi? Miksi sanot että minun täytyisi lopettaa bloggaaminen josta saan suurta iloa itselleni, joka on tärkeä minulle? Miksi kerrot minun olevan vastuuntunnoton suoristaessani tyttäreni hiuksia? Miksi olen säälittävä kun kerron mielipiteeni mielestäni epälaadukkaista tuotemerkeistä? Miksi olen säälittävä kun olen kihloissa ihanan mieheni kanssa? Miksi tulisin tippumaan, ja vielä korkealta?


Mutta onneksi näissäkin asioissa positiivisuus vie voiton:) Olen ylpeä liikkeestäni jota olen pikkuhiljaa kasvattanut ja rakentanut, saanut tehdä töitä sen eteen. En olisi ylpeä jos ottaisin hirveän lainan jotta saisin putiikkiini kaiken mitä haluan sormia napsauttamalla, en arvostaisi tuotteitani samalla tavalla. Olen myös hyvin ylpeä ihanasta perheestäni, tyttärestäni ja miehestäni, ja minun mieheni on juuri oikea minulle. Olen ylpeä blogistani jota ahkerasti jaksan täyttää iloista, suruista ja kaikesta maan ja taivaan välillä:) älä huoli, tämä blogi ei tule ikinä lopettamaan;)


Yritin tehdä muuten videopostausta kaupalta mutta kuvatussa videossa kuului kokoajan jokin ihme ääni? kamera rikki? joten jäi ne sitten julkaisematta. Toisen kerran sitten:) Noh, tulipa lörpöteltyä näitä juttuja vähän off topic aiheesta mutta välillä tekee ihan hyvää kertoa mielipiteensä ääneen ja huomata kuinka turhia asioita sitä välillä pohtiikaan. ihan turhia.

Toivottavasti ilma pysyy vielä sateettomana työpäivän jälkeen, koska pyöräretki odottaa :)

ihanaa viikonloppua.

nyt jatkan iloisesti työntekoa ja Sisustus Aitan synttäreiden suunnittelua;)

37 kommenttia:

 1. Valitettavasti et koskaan tule tyydyttämään kaikkia...
  Aina löytyy ihmisiä joilla on jotain moitittavaa:( ja vaikka moitittavaa ei olisi, niin jotain pahaa pitää sanoa, koska kummin kälyn kaimallakin voi olla esim sisustuskauppa ja saatat viedä häneltä asiakkaat;)

  Pitää oppia päästämään tuollaiset toisesta korvasta ulos. Asiakkaita pitää kuunnella ja esittää kiinnostunutta, mutta samalla kun kaupan ovi kolahtaa kiinni, niin dementian on ihan hyvä "tulla mukaan";)

  On tärkeää, että kauppa on sinun tyylisi mukainen, silloin sinäkin jaksat työskennellä. Ei ole kiva työskennellä ympäristössä jossa ei itse viihdy!

  Oikein hyvää viikonloppua teille!!

  Positiivisuus kehiin -meille kaikille!!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä, joskus/joillekkin ei voi olla 'pahempaa' kuin se, että toinen on onnellinen ja positiivinen...onneksi se, että jaksat noita 'haukkoja' kasvattaa luonnettasi ja tekee sinusta entistäkin vahvemman!
  BTW Täällä päijät-hämeessä ainakin parhaillaan sataa lunta, aika sakeasti :(

  Hienointa mahdollista viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Asiakaspalvelutyössä saa kuulla kyllä kaikenlaista, välillä tuntuu että myyjä on se jonka niskaan saa kaataa kaiken p*skan.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin oon jöskus meidän tyttöjen hiuksia suoristanut, oioi :D
  Ei muuta kuin nokka pystyssä ja hymyillen eteen päin, ite uskon että kyllä niillä hyvillä teoilla ja hymyllä edes jollekin tulee hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 5. Osa ihmisistä nyt vaan mieluummin elää sitruuna suussa kuin maistaa tän elämän makeuden,niin se vaan menee=D Mä komppaan Miaa,miks tyytyä olemaan muiden näköinen ja osa massaa kun voi olla omanlaisensa,positiivisesti ajatteleva ihminen,niitä kun ei ole tässä maassa yhtään liikaa;)Makealta maistuvaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
 6. Toiset ne vaan ei osaa iloita ei omasta eikä toistenkaan elämästä, saastuttaa samalla muitakin happamuudellaan. Niin se vaan on että elämästä täytyy osata iloita! Aina siis on niitä jotka osaa näyttää joka asiasta hapanta naamaa, niin kotkassa kuin muuallakin.. Se on niin sääli ettei toiset osaa arvostaa omalaatuisuutta, kaiken pitäisi olla jonkun lehden sivuilta samaa massatuotantoa ja samannäköistä.
  On hyvin arvostettavaa että oot niin rohkee että uskallat olla oma itsesi ja ottaa myyntiin sellaistakin missä ei lue se mitä moni etsii... Minä ainakin tykkään ja arvostan sellaista, varmasti moni muukin mutta ehkä hiljaisempana...

  Mun niin täytyy kesällä tehdä sinne retki ja ihastella putiikkia!!!!!!!

  Jatka samaan malliin, tärkeintä on että sinä olet onnellinen, sillä loppuenlopuksi jokainen elää omaa elämäänsä! ;)

  VastaaPoista
 7. Äidilläni oli pieni liike pienessä kaupungissa parinkymmenen vuoden ajan ja muistan kyllä tietyt "haasteet", joita hänelläkin oli. Monen Suomalaisen mielestä toisen onni ja menestyminen tuntuu olevan itseltä pois. Omaa ahteria ei jakseta liikuttaa sohvan ja jääkaapin väliä pidemmälle ja jos joku on valmis tekemään työtä onnensa ja menestymisensä eteen, on se hirveä isku omalle olemattomalle itsetunnolle.

  Tämä on siis aihe, joka saa minulta niskakarvat totaalisesti pystyyn (niin kuin tekstistäkin huomaa:))Paljon on ihania ja kannustavia ihmisiä mutta ne muutamat mätämunat kyllä pilaavat päivän...Onneksi olet positiivinen ja välillä kunnon tunteiden tuuletus auttaa jaksamaan etiäpäin:) Minulla muuten asuu puolisukua Kotkassa (se hankalampi puoli;))

  ´Keep your head held high -- and your middle finger higher´;) Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kurjalta kuulostaa. Minä olin yli kolmekymmentä vuotta asiakaspalvelutyössä ja monet itkut tuli itkettyä, ennenkuin opin , ettei niistä haukkujista tarvitse välittää. Se vaan on toisilla elämäntapa. Kun ei omassa elämässä ole mitään kehuttavaa, niin yritetään etsiä vikoja toistenkin elämästä ja saada heidätkin onnettomiksi. Koita muistaa, että he ovat kateellisia sinulle jostakin ja anna mennä ohi korvien. Koita muistella vain niitä hymyileviä ihmisiä ja kehuja, niitäkin ihan varmasti on. Ja tänne blogiin voi välillä pahaa mieltä purkaa. Saman kokeineita on muitakin.
  Tämä oli tämmöistä mummon elämänviisautta, hihi =)

  VastaaPoista
 9. Kitinän määrä on aina vakio! Toisesta korvasta vaan ulos. Ja muista, sääli on sairaus, kateus pitää ansaita! Sinulla on ihana blogi ja kuvista päätellen kaunis putiikki! Pidä lippu korkealla!

  Ihanaa ja hyväntuulista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 10. No voi hyvänenaika! Kylläpä taas ihmisillä on valittamisen aihetta. On se vaan hirveetä kun toiset toimii ja tekee mitä haluaa, ja ite joutuu tekemään sitä mihin pystyy. Ihmisillä on kamala tapa väännellä ja käännellä toisten asioita. Kateus myrkyttää kuitenkin eniten sitä, joka on kateellinen ja ilkeä. Älä ota itseesi.Ei se ole helppoa, mutta trust me, siihen oppii!! Tsemppiä, pidä pääsi! Mukavaa ja hauskaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 11. Olen itsekin viettänyt teinivuoteni pienellä paikkakunnalla Kainuussa ja tiiän kyllä nuo pienet ympyrät ja kuviot joista kerrot. Hitsit ja heh kun siellä oli tehty katteelisuuvesta lähes taidetta :)

  VastaaPoista
 12. Näitä katkeria ja kateellisia valittajia riittää aina! Ja niitä riittää, oliko kaupunki ja putiikki mikä tahansa. Minäkin asun suhteellisen pienessä kaupungissa, joten tiedän myös, miten pienet piirit välillä ahdistavat. Olenkin ajatellut, että tulevaisuudessa etsin työpaikan jostain naapurikaupungista tai -kylästä, jotta voisi pitää työn ja vapaa-ajan täysin erillään. Ei tarvitsisi sitten nähdä samoja naamoja 24/7.

  Tsemppiä! Ihanaa, että blogisi jatkuu ikuisesti! :)

  VastaaPoista
 13. Sehän on, että kaikkia ei voi millään miellyttää samaan aikaan. Sitä en vaan ymmärrä että tullaan tänne blogiin asti mollaamaan ja ivaamaan, eikö ihmisillä ole muka muuta tekemistä?? Jos ei miellytä, niin kannattaisi olla lukematta.

  Tuo hiustensuoristus juttu pisti myös silmään. Monethan tekevät lastensa hiuksiin kiharoita mm. juhliin mennessä, sitähän ei pidetä vastuuntunnottomana...

  Jatka vain samaan ihanaan tapaasi kirjoitella :D

  VastaaPoista
 14. Ole kuule ihan hyvällä omalla tunnolla ylpeä saavutuksistasi! Kaikkea kummaa ne ihmiset jaksaa valittaa. Onko se lapsen hiusten suoristaminen jotenkin erilaista kuin hiusten kihartaminen. Mie nimittäin juhliin kiharsin meidän tyttöjen hiuksia ja tykkäsivät kovasti, kun äiti laittoi nätiksi ja mielellään laittautuivat itsekin. Meikkiä nyt ei tietenkään laittaneet pienenä, paitsi joskus päiväunilta herättyään olivat löytäneet äidin meikkipussin ja vetäneet naaman riemunkirjavaksi :)
  Mutta ne on niitä tyttöjen juttuja. Voi hyvän tähen, sanon mie.

  VastaaPoista
 15. Tuntuu naurettavalta, että miten joku haaskaa omaa aikaansa sun blogin lukemiseen ja sit kuitenkin haluaa vain olla ilkeä.... Luulisi et jos ei sun jutut kiinnosta ettei sit vaivautuis ees lukemaan ja avaamaan koko blogia... et kyl ihmiset on naurettavia, se johtuu kai siitä et oma elämä on tylsää niin pitää arvostella toisten valintoja ja tapaa tehdä asioita. Jaksamista ihanassa puodissa ja kivassa blogissasi =)

  VastaaPoista
 16. Voi, harmillista tuollaisen kohteeksi joutuminen, mutta onneksi et lannistu siitä! :)

  Massasta on hyvä erottua, itse liputan sen puolesta! Jos kaikilla on vain ja ainoastaan samaa, se ei toimi. Emmehän me ihmiset ole alkuunkaan samanlaisia. Tarvitsemme erilaisuutta.

  Itse olen perustamassa sisustuskauppaa nettiin. Haen jotain erilaista sinne mukaan ja luulen sen löytyneen :)

  Tsemppiä sinulle, puotisi on varmasti ihana ja blogia älä missään nimessä hylkää!

  VastaaPoista
 17. Yhdyn edellisiin kommentteihin. Uskomatonta, että joillakin ei ole parempaa tekemistä kuin tulla tänne haukkumaan ja huutelemaan asioita joista luultavasti ei edes tiedä mitään. Tsemppiä, toivottavasti tollaset tyypit kyllästyy ja keksii itselleen parempaa tekemistä!

  Ja kampaajana tiedän, kuinka pienet tytöt tulevat onnellisiksi kun saavat tuntea itsensä prinsessoiksi ja hemmotelluiksi kun heidän hiuksiin tehdään jotain kivaa. :)

  Kivaa kevään jatkoa! :)

  VastaaPoista
 18. Ei voi ymmärtää tommosia ihmisiä!!! Vähänkö jos asuisin siellä niin kävisin innoissani sun putiikissa ihanuuksia shoppaamassa. <3

  Oot ihana ihminen - nyt vaan toisesta korvasta ulos moiset lörpötykset. "Olokoot omas läjäsnänsä" - tapaa mun isä sanoa. ;)

  Halauksia!!!

  VastaaPoista
 19. Sehän on aina joltain pois, nuoren ihmisen onni! Itse työskentelen naisvaltaisella alalla, ja tätä ennen pitkään miesten kanssa, ja eroa on kuin yöllä ja päivällä. Ikävää itse tässä leimata, mutta valitettavasti taitaa juuri tuo iäkkäämmät naisihmiset olla se suurin vali vali ryhmä... välillä oikein ääneen ihmetellään kahvitaukoja myöten "miten sillä on voinut olla varaa ostaa se talo" "just oppinut työn ja heti jää äitiyslomalle". No arvaa vaan tekeekö mieli palata moisten pöljien seuraan! Siispä nokka kohti taivasta, älä välitä, kyllä sitä p*** joutuu kuulemaan ihan päivätyössäkin...

  VastaaPoista
 20. Jätä toki paheksuvat mielipiteet omaan arvoonsa..Kaikkia ihmisiä EI voi miellyttää eikä edes tarvitsekaan..Pääasia, että itse tiedät mitä haluat ja teet niin kuin parhaaksi näet.. Arvostelijoita riittää ja yleensä ne ovat kateellisia jostakin..
  Toivottavasti löydätte mieleisen pikku torpan :)

  VastaaPoista
 21. Ihanaa viikonloppua sinullekin ja piutpaut noille kateellisille, onneks et anna niiden pilata blogguasintoa ja putiikin pitoa. Ihana perhe on tärkeä voimavara. :)

  VastaaPoista
 22. Hyvä !!
  Asennetta!!!
  JES!! ☺♥

  VastaaPoista
 23. Nostan hattua sulle, hymyssäsuin vaan eteen päin ♥

  VastaaPoista
 24. Tsemppiä! ikävä kyllä muuallakaan ei ole erilaista! ei edes täällä Helsingissä. Jos vaikka käyttää erilaisia vaatteita niin heti saa katseita ja naapurikyttäys on täällä aivan samanlaista kuin muuallakin ;D
  bloggaamisesta on nyt tullut ihan ihme juttu viime aikoina, itsestään ei saisi kertoa mitään jotkut ihmiset kai tulkitsevat sen huomion hakuisuudeksi

  VastaaPoista
 25. Hyvä Jasmiina! Sussa on todellakin Asennetta:) Nokka pystyssä kohti huomista <3
  Kieriskelkööt kateelliset kateudessaan. Omaan nilkkaan tulee kolahtamaan jossain vaiheessa - aivan varmasti. Minä uskon siihen.

  VastaaPoista
 26. Ihania tavoira sulla myynnissä! Täytyy tulla poikkeamaan, kun seuraavaksi pyörähdän sillä suunnalla.

  VastaaPoista
 27. Täh siis sehän on hyvä ettei joka kaupas ol samoi tavaroi, nii ku yleens on ja mä en ite välit ollenkka noist merkki jutuist ♥ Ja mitä siihe tulee et joku koko aja valitta jotta sun tekemissi ja mist mitäki ni hoitooha se kuuluis tai voiha sen laitta ton saunan taaki ;) On tainnu lääkkeet jäädä ottamat varsinkki ne kateus pillerit ;) Sul on oikke asenne et nokka pystyy vaa ja vaik sit muutatte sin kauemmmas ♥ Me onneks asutta isos kaupunkis, ni tääl saa ol rauhas vaik kulkisi muoviämpäri pääs ;)

  VastaaPoista
 28. Tsemppiä ja paksua nahkaa toivottelen!!<3 Tiedän, ettei varmasti ole helppo olla välittämättä pahansuovista lauseista ja ilkeistä toivotuksista, mutta tiedä, että täällä on paaaljon ihmisiä, jotka ovat ihan toista mieltä sinusta ja onnestasi!:) Halauksia<3

  VastaaPoista
 29. Hei!
  Älä lannistu toisten kateudesta, ihanaa, että jatkat blogia! Hyvää kevään jatkoa sinulle ja perheellesi! Terv yksi lukija

  VastaaPoista
 30. Näin se vaan on: jos olet onnellinen elämässäsi, tyytyväinen työssäsi, ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi JA vielä kehtaat sen julkisesti kertoa, niin huono ihminen olet. Paha suorastaan.
  Jatka tosissaan samaan malliin, sulla on ihana ja hieno asenne ja elämänmeininki. ♥

  VastaaPoista
 31. Ihana asenne ja ihana oma elämä, jatka samaan malliin! Aina niitä vikisijöitä löytyy.;D

  VastaaPoista
 32. Missäs tuo ano nyt on? Pistit se suun lukkoon :) Hyvä Jasmiina!!
  Kuule, olis sä se joka voitti kolme millia lotossa, Karhulan ärrältä? :D
  Vähäks ois ollut siisti :))

  VastaaPoista
 33. Olen sanaton tuollaisen idiotismin edessä... joten TSEMPPIÄ, meitä mahtuu moneen junaan ja juuri tuollaiset ihmiset ne jäävät asemalle ruikuttamaan... ja saavat jäädäkkin... =)

  VastaaPoista
 34. Komppaan edellisiä ja nostan sulle hattua, jatka vaan samaan malliin :) Ihanko oikeasti käyvät siellä liikkeessäkin valittamassa, uskomatonta! Kaikkia ei voi miellyttää ja mä kanssa luulen että ne on vaan kateellisia jotka täälläkin käy taivastelemassa. Itsekin olen joskus kuullut aika mielenkiintoisia kommentteja koska isäni on yrittäjä, mut jokainenhan tekee itse omat valintansa...

  VastaaPoista
 35. Sulla on ihana blogi ja ihana liike. Mun mielestä sun saavuttama työ on upeata, ja niin hienoa, että olet ollut rohkea ja toteuttanut unelmaasi. Tiedän niitä paskiais ihmisiä joita on olemassa...itse muutimme Tiutiseen pois Kotkan kaupungin hölmöyksiltä...nyt on rauhallista. Kiva kun löysin blogisi..

  VastaaPoista