keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Eteinen

näkymä ulko-ovelta

Eteisestä päivää. 
Mulla on ongelma. Isokin sellainen. Meidän asunnossa on nimittäin maailman isolla M:llä epäkäytännöllisin eteinen, tai pikemminkin käytävä joka on täynnä ovia ja rutkuisia ulkovaatteita. Olen nyt miettinyt pääni puhki miten saisin eteisestä "kauniimman" yksinkertaisilla ratkaisuilla mutta mikään ei tunnu näyttävän vihreää valoa. Tapetoida haluaisin mutta minulla tuntuu olevan niin kallistapettimaku joten en viitsi uhrata kallista ja kaunista tapettia vuokra-asuntoon koska tapettiahan en luonnollisesti saa meidän muuttaessa takaisin. Lasku -ja säilytystilaa kaipaan eteiseen mutta ovia on niin tuhottomasti.


Tälläinen pötkylä tämä sitten on.
Haluaisin myös siirtää meidän makuuhuoneen oikealla kuvassa näkyvään vieras/työhuoneeseen koska sieltä huoneesta pääsee meidän asunnon toiselle parvekkeelle. Mikään ole sen ihanempaa kun istua illan pikkutunneille kesällä parvekkeelle ja köllähtää siitä suoraan petiin;) toisesta parvekkeesta tulee jälleen city-puutarha.

Mitä ratkaisuja sinä keksisit eteiseen?
 Ja jos tiedätte jotain käteviä säilytysratkaisuja tai jotain mistä on kuva yms. linkatkaa:)
I need help. 

EDIT//

 siinä on Pepi säälittävä piirros meidän eteisestä, ei musta taida arkkitehtiä tulla. mikään ei ole oikeissa mittasuhteissa sitten;) toivottavasti saat selkoa :D
alapuolelle jää sitten olohuone, keittiö ja ruokailutila... 

26 kommenttia:

 1. siis minkä kokonen kämppä teillä on?

  VastaaPoista
 2. Mä olen melkoisen hyvä visualisoimaan tiloja, mutta nyt kyllä pohjapiirustus tekis terää, laitapa sekin!

  VastaaPoista
 3. Meillä on kanssa epäkäytännöllinen eteinen, olisi pitänyt todellakin miettiä tarkemmin rakennusvaiheessa. Koska teillä on vuokra-asunto, niin käyttäisin vain sellaisia säilytysratkaisuja mitkä voi viedä uuteen osoitteeseen. Mun mielestä eteinen on kyllä kaunis noinkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia säilytysratkaisuja juuri yritänkin keksiä mutta pää lyö tyhjää, varmaan siksi kun tuon eteisen kanssa olevinaan on jo KAIKEN yrittänyt mutta mikään ei toimi..:/ ehkäpä täältä saa neuvoa, kuten aina :)

   Poista
 4. Meillä myös todella epäkäytännöllinen eteinen, se on pieni ja neliömäinen jossa on ulko-oven lisäksi kaksi ovea sekä yhdellä seinustalla kaapit, yhdellä jättimäinen pystyssä oleva patteri. Sinne ei saa mitään fiksusti tai järkevästi...
  Vielä koitan pähkäillä jotain sen eteen. Huoh, tunnen siis tuskasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä löytyy 8 ovea koko eteiskäytävästä, se se on persiistä :D
   mä odotan pepin ratkaisua ja vinkkejä;)

   Poista
 5. eikös sisustussunnittelijan pitäisi osaa ratkaista sisustusongelmat ite? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mistähän olet keksinyt että minä sisustussuunnittelija olen? :D

   Poista
 6. Auts, pistit paineita :)
  Meni vähän pitkäks mun aamu maalaamisen kanssa, kohta pitäis kiiruhtaa töihin, joten palaan illalla ongelman ääreen.
  Veikkaisin kuitenkin, että syvyyttä on eteisellä vähän enemmän kuin kuvassa, koskapa ulko-ovesta oikealle on kuitenkin hylly ja tuoli.
  Joten ovi tuskin aukeaa kiinni niihin??

  Äkkisiltään kuitenkin sanoisin, että yksi v-mäisimpiä eteisiä malliltaan, eikä VARMASTI ole naisen suunnittelema pohja, siitä pistäisin vaikka pääni pantiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä vähän enemmän syvyyttä kuin kuva antaa ilmi. että se pikku hylly siinä mahtuu millilleen siihen ettei väliovi kalahda :D

   no on kyllä v-mäinen, ja muuttuu vielä inhottavammaksi kun rupeat pohtimaan sitä enemmän :D

   Poista
 7. Voi, meillä kanssa on eteinen (tai oikeastaan sen puuttuminen) iso ongelma, varsinkin näin talvisin, kun vaatetta riittää. Täällä on kanssa kokeiltu pähkäillä kaikenmaailman ratkaisut, mutta ongelma pysyy. Teillä näyttäisi olevan tilaa tehdä asialle jotain. Kävisikö tuon pienen hyllykön alle jokin hylly/kenkäkaappi, joka toisi sekä laskutilaa että säilytystilaa? Vaikka Ikeaa onkin, niin mieleen tulee Ikean tosi näppärä kenkäkaappi, joka on syvyydeltään hyvin kapea, mutta jonka päällä on kiva säilytystila ja toki sisälle vetää useamman parin kenkiä. Meillä tuo osoittautui ihan mahtavaksi edellisessä asunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mmm. meidän eteisessä on suurinpiirtein kaksi tai kolme kohtaa johon jotakin säilytysratkaisuja voi saada, muuten se on täynnä ovia yms.

   eteiset on typeriä :D

   Poista
 8. Meiltä löytyy myös ongelma eteinen, pitääkin lukea myöhemmin kommentit jospa saisin samalla itsellenikin vinkkejä meidän eteistä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noniin, toivottavasti saadaan tänne kunnolla neuvoja ja vinkkejä jos noista minun kuvista jotain selvää saa niille ketkä osaa visualisoida;)

   Poista
 9. Jos ois käytössä ihan mittakaavalla oleva pohjapiirros, nii sit ois helpompi auttaa :) Sellasen jos tekisit nii voisin miettiä ratkaisuja! Mittanauha, kynä ja paperi vaan käteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos sitä illalla ehkä jaksaisi mittailla, tai huomenna :) oon vaan niin onneton kaikissa näissä tietokone piirroskuvanmuokkausblaablaa jutuissa :D

   Poista
  2. Sehän riittää et piirrät paperille, skannaat sen (tai ota vaik kuva) ja sit koneelle, ei tarvii sen kummemmin muokkailla :)

   Poista
 10. Meillä on ulko-oven levyinen tuulikaappi, josta jatkuu suoraan samanlevyinen, siis kapea, putkimainen käytävä... Saman ongelman kanssa painitaan. (kuvia täällä http://valuakuvasa.blogspot.com/2012/02/huonosti-toimiva-eteinen.html) Vinkkejä kerran itsekin kyselin, mutta tilanne on edelleen sama.

  Olen miettinyt sellaista siirrettävää vaatetelinettä, jossa on rattaat alla... niin kuin kaupoissa. Samaten kenkäteline voisi olla rattailla ja helposti työnnettävissä edestä pois, että ne kaikki ovet pääsisivät aukeamaan. Meilläkin on käytävältä ovet joka suuntaan ja lisäksi vaatekaappien ovet. Onneksi tämä on tilapäisasunto ja ongelma ratkeaa, kun päästään muuttamaan uuteen taloon. Mutta tässä on elettävä jonkun aikaa ja taisteltava mm. lastenrattaiden mahtumisen ym. haasteiden kanssa. Tsemppiä ja toivottavasti ratkaisu löytyy!

  VastaaPoista
 11. Meilläkin on ongelmaeteinen. Meillä se on vain neliön muotoinen, ei yhtään ehjää seinää ja kummallinen syvennys, johon ei saa kaappia, kun toisella seinällä on ISO sulaketaulu ja toisella seinätikkaat vintille. Syvennyksessä on vaikka mitä viritelmiä, muttei ne oikeasti toimi. Verhokin siinä on, että saisi eteen vedettyä, muttei sitä yleensä ole siinä edessä. Sotkuista on.
  Kaiken kukkuraksi tästä neliöstä lähtee kapea lyhyt käytävä keittiöön. Sen käytävän varrelle olen kehitellyt "kierrätyskeskuksen" ja jotain vaatesäilytystä. Näiden jälkeen se käytävä on vieläkin kapeampi, juuri ja juuri mahtuu kävelemään.
  En kyllä osaa auttaa siun ongelmassa, kun en selviä omastakaan :)
  Toivottavasti joku keksii kuitenkin jotain :)

  VastaaPoista
 12. Mä ehkä laittaisin sen jakkaran tilalle samalaisen lipaston kun mulla.. hyvä laskutila ja sinne uppoo vaika mitä tavaraa.. ja kapea se on..
  Mutta muuten mulla ei ainakaan oo mitään hajua, mitä Sun pitäis tehdä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sä oot hankkinu sen lipaston? :))

   Poista
 13. Mitä jos tapetoisit vain yhden seinän? Ei niin kirpaisis se kallis maku (mikä muuten ei ole mikään huono asia, omaan samanlaisen).
  Muuten en osaa auttaa ollenkaan(: Sanonpa vain, että ohoh! miten iso asunto ja on naisten wc, miesten wc... ei meillä vaan ole, sanoo hän pikkaisen kateellisena:)

  VastaaPoista
 14. Koskapa tuo pohjapiirustus ei ole mittakaavassa, tulee nyt vähän niinkuin summamutikassa se, mitä MÄ tekisin tuolle :)
  Ensinnäkin, upea tuoli olkkariin arvoiseensa paikkaan (no en minä tiedä mihin se sinne mahtuu....) sen paikalle sopivan kokoinen konsolipöytä/lipasto johon saa tavaraa säilöön. Sen päälle se pikkuhylly ulko-oven vierestä tai yksi ISO kuva.
  Ota noi pienet kuvat pois ja siirrä ne sille seinälle olkkariin päin, missä on nyt se yksi kuva, tee siihen kunnon kollaasi perhekuvista (se yksi kukka tuolin vierestä voisi olla myös siinä, ne yhdessä katkaisee vähän pitkää käytävää)

  Ulko-oven vieressähän sulla onkin jakkara, anna sen olla siinä jollei mahdu oven vasemmalle puolelle....ja hommaa isompi peili siihen ovipuhelimen viereen, sekin antaa tilan tuntua.
  Peilin alla voisi olla vaikka Ikean taululistaa samanlevyinen pätkä, siihen saa avaimet, puhelimet yms. sälän käden ulottuville.

  Ilmeisesti sulla on imurikaapin jälkeen lastenrattaat, joten sinne tuskin saa mitään sen kummempaa?

  Jos haluat vaatenaulakon piiloon, se kaiketi on avoin piirustuksesta päätellen, laita verhot eteen, olen itse sen hyväksi keinoksi havainnut rauhoittamaan yleisilmettä!

  Oliks yhtään järkeenkäypää apua? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi!!! :)<3 rupeankin heti tätä toteuttelemaan ja suunnittelemaan:)

   Poista