torstai 15. maaliskuuta 2012

Riviera fuckin' maison

Mä olen alkanut viimepäivinä pohtimaan meidän kodin sisustusta tarkemmin, huonekaluja joita meiltä löytyy, niiden laatua ja mitä ne minulle merkitsevät. Tulin siihen tulokseen että tavarat/huonekalut jotka kaupasta tehdasvalmisteisena sarjatuotantona meille on kotiutunut eivät merkitse minulle mitään.
Olin ennen se henkilö joka osti vain "merkkituotteita", kuten meidän ensimmäinen yhteinen koti oli sisustettu täysin Pentikin tuottein. Tämän vuoksi kotiamme olisi melkein voinut kutsua Pentikin showroomiksi. Ja kun ajatellaan kyseisen merkinkin hintavuutta, samoin kuin nyt suosituksi nousseen Riviera Maisonin, ei hinta tietenkään aina korreloi kestävyyttä. Kyllästyin hyvin nopeasti alkuhuuman laskeuduttua nimittäin siihen että suurinosa yllämainitun astioista hajosi käytössä, pyyhkeet nukkaantuivat tai kirjaimellisesti kovettuivat pesussa vaikka kuinka huolellisesti niitä hellit..Ainoat mitä Pentikinkin tuotteista arvostan, on kotoa löytyvät muutamat kaapit, näistä huomaa jo laadun ja materiaalin samoinkuin kierrätyksen, niistä olen ollut valmis maksamaan ja niiden ostoa en kadu.


Kadun kuitenkin muuten kaikkea kotoamme löytyvää massatuotantoa. Olen oppinut arvostamaan paljon enemmän esim. ilmaiseksi saatua suvulta perittyä lastensänkyä josta huokuu jokin tarkoitus ja joka on suvun käytössä muokkautunut omalla tavallansa uniikiksi, kuin esimerkiksi Riviera Maisonin a star is born lastensänkyä joka maksaa ensinnäkin 949€ ja joka on täysin persoonaton massatuote ja tämäntakia löytyy pian jokaisen kyseisen merkin fanin kotoa. Laadusta minulla ei ole kokemusta kyseisestä merkistä mutta keskustelupalstat huokuvat punaista valoa kestävyydestä. En tietenkään vähättele tai halveksu Riviera Maisonista pitäviä, olen itsekin josksu huokaillut niitä huonekaluja, mutta mielummin tuhlaisin 1000€ johonkin uniikkiin huonekaluun kuin jokaisen kodista löytyvään huonekaluun. Tämähän on vain minun mielipide:)


Ennen myös ostin päättömästi jokaisen tavaran/esineen joka vain silmää miellytti, miettimättä sopiiko se edes kotiimme, onko se kestävä, tarvitsenko tätä...Nyt olen oppinut kontrolloimaan ostokäyttäytymistäni, jollen itse osaa toteuttaa jotain tuotetta, sitä ei löydy kirpputoreilta tai suvun kätköistä, alan tämänjälkeen vasta harkitsemaan etsiväni tuotetta kuluttajien paratiisista. Tähänkään päivään asti, puoli vuotta sitten, en muista olenko ostanut mitään massatuotetta? en muista ostaneeni..
Joku varmasti ajattelee, miten sisustuskaupan pitäjä voi näin ajatella mutta kyllä voi. Sisustusala jolla olen, on minulle vain pelkkää työtä, rakasta työtä. Tämän takia yritänkin löytää tuotevalikoimiini massasta poikkeavia tuotteita, kierrätettyjä ja laadukkaita joiden hinta takaa varmasti kestävyyden. Valitettavasti näitäkin tuotteita löytyy vielä vähän maailmalta, mutta parempaan suuntaan kokoajan ollaan menossa:) En nimittäin halua että tuotteet joita myyn, löytyvät paikallisesta marketista puolet edullisemmin, tai naapurisisustusliikkeestä - mutta näistä yritysjutuista enemmän kun pääsen vastailemaan teidän kysymyksiinne.


Löytyy meidän kodista varmasti yhä asioita ja esineitä jotka ovat tämänhetken trendejä, kuten kritiikkiä saanut puu tyttäremme huoneen seinässä. Kyllä, näitä samoja persoonattomia puita löytyy varmasti jokakodista, mutta itse arvostan oman käteni jälkeä tekemässäni puussa - ei kukaan varmaan osaa piirtää millilleen samaa puuta jonka minä tein, enkä minäkään osaa piirtää niitä teidän tekemiänne uniikkeja kauniita puita ja tämäntakia mielestäni tästäkin puusta tuli persoonallinen, koska olen sen itse päästäni vapaalla kädellä seinälle suheltanut kuin uusi nouseva da Vinci. Kaikki omatekemäni on täten persoonallista, vaikka se noudattelisikin jonkun näköistä sisustustrendiä, minun trendiä, sitä mistä minä pidän  ja mikä miellyttää silmääni, millaista keltään muulta ei löydy. Ja vaikka samankaltaisuuksia löytyisikin, on omissa tekeleissäni aina uniikki kädenjälkeni. Oli se sitten kopioituna vaikka suoraan riviera fuckin' maisonin katalogista!


Nyt mulla karkasi totaalisesti ajatus mutta tämä olikin vain tälläistä aamuista kahvikuppipohdintaa jota kenenkään ei tarvitse ottaa vakavasti tai henkilökohtaisesti :) jokaisen koti on persoonallinen, oli se sitten kalustettu Riviera Maisonilla tai kierrätetyillä huonekaluilla.

Palaan illalla niihin yrityskysymyksiin ja varmaan siitä tulee juttua viimeistään huomenna:) On nimittäin tullut sen verran mielenkiintoisia kysymyksiä joihin haluan vastata huolella enkä näin kahvikuppisen parissa;)
Samoin, vielä voit linkittää blogiasi tähän postaukseen.

Nautitaan keväisestä auringosta ja omista kodeistamme:)
Peace&kierrätys kunniaan!

64 kommenttia:

 1. Aivan totta, kyllähän niitä puita löytyy vaikka keneltä. Varmaan löytyisi meiltäkin, jos olisi pieniä lapsia. Mutta uniikin ja hienon siitä tekee juuri se, että se on itsetehty. Aivan kuten jos esim. Riviera Maisonilla on jokin esine, joka kaikilta löytyy, mutta jos samanlainen on tehty itse, se on uniikki.
  Mikäköhän tän miun kommentin pointti oli? En mie tiijä :) Muuta kuin että arvostan kaikkea itsetehtyä :)

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa mieltä olen sun kanssa,onhan esimerkiks tuo minun omin pikku kätösin virkkaama juhannusruusumattokin uniikki vaikka niitä on virkannut varmasti ziljoona muutakin ihmistä kuin minä=D Muutenkin kaikki itsetehty ja tuunatut jutut on mun arvoasteikolla korkeella..Tosin kyllä mä varmaan ostaisin myös jotain kalliita merkkijutskia jos mulla olis ylimääräistä rahaa mutta kun ei ole niin näillä mennään...Se että itse sisustan niinkuin sisustan ei kuitenkaan tosiaankaan tarkoita sitä ettenkö suuresti ihailisi hyvinkin toisenlaisia koteja,päinvastoin,lukulistankin blogeista löytyy koteja laidasta laitaan,ihan pelkistetyistä tavarataivaisiin,yltiötuunailijoista valmista haluaviin,on musta-valkoista,värikästä ja kaikkea siitä väliltä ja ihan jokaikinen omalla tavallaan kaunis=D Kodit on erilaisia ihan niinkuin me ihmisetkin ja se on hyvä jutska se;)Ihanaa aurinkoista päivää sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on juuri SUN näköinen<3
   Ja tottakai itsekin ihailen ihan kaikennäköisiä koteja, samoinkuin omastakin listasta näkyy, jokainen koti on asujansa näköinen eikä niitä pidä kenenkään arvostella:) vaikka keittiöstä löytyisikin epähygieniset teipit listoissa;)))

   Poista
  2. Jasmiina mä tiedän että sä tykkäät monenlaisita kodeista,eihän olis mitään järkeä lukea blogia josta ei tykkää ja joista ei ole kuin pahaa sanottavaa;)

   Poista
 3. Tiiätkö mitä mieltä minä olen aina Pentikistä ollut?
  Siellä myytään tavaraa tyyliin tarjoustalo, joihin on liimattu Pentikin tarra ja laitettu monenkertainen hinta :D
  Ja RM on ihana-trendikäs ja vaikka mitä, mutta alkuihastuksen häivyttyä en ole ostanut sieltä yhtäkään tavaraa omaan kotiin :)Mitä nyt arvontoihin..
  Ikimaassa en maksais isommista tavaroista noita hintoja, mitä siellä pyydetään.

  Kannatan täysin Sun mielipidettä.
  Mul ei ole mikään ongelma antaa joku massatuote eteenpäin, myydä se pois.. Mutta aioja vanhoja tavaroita en raaskis millään..

  Suloisesta GG-stä mä ainakin suostun maksamaan. Eikä ne mukit loppujen lopuksi niiin hirveän kalleita olekaan.. Jos ostais vaikka kerran kk-ssa yhden kerrallaan :)


  Ps. Missä HELVETIN vaiheessa tuo puu kerkes jo kritiikkia saamaan!!
  Tää on vissi sellainen tilanne nyt jo, että ihan sama, mitä Sä teet niin aina toi anonyymi keksii jotain omasta mielestä fiksua sanottavaa. Tukehtuispa jo siihen negatiivisuuteensa! Pöh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipähän enään Pentikinkään tuotteissa lue made in FINLAND, kappas kun kaikki on halvempaa työstää ulkomailla vähillä palkoilla. Tässä suhteessa olen tarkka myös oman yrityksen tuotteissa..kyllä mä haluan tietää missä ne tehdään! :)

   Vanhoista tavaroista ei kyllä raaski luopua, ei sitten millään tai mistään minkä on itse tehnyt:)

   No saapa nähdä koska joku anonyymi tästäkin keksii vääntää vitsaa :D

   Poista
  2. Näimpä. Tarra on laitettu kotimaassa, mutta valmistusmaa kiina, portugal, intia tai vastaava.

   Poista
  3. Ja hintahan nousekin heti, koska se tarra on suomalaisiin KÄSIIN laitettu :D

   Poista
 4. Toi on ihan totta, että uniikeilla kalusteilla ja tavaroilla on paljon suurempi tunnearvo, kun näillä massatuotteilla :)

  VastaaPoista
 5. Mieki tykkään ittetekemistä ja ittekki tuunailen juttuja :) Ensinnäki son terapeuttista ja mie tykkään tuunailusta :) Tavarat vaikka ois massatuotantoa mutta jos niitä hieman tuunailee, minusta niistä tullee silloin uniikkeja :) Ja monesti ostan niitä massatuotantoja käytettynä :)

  Tuosta Pentikistä on pakko sanoa, Lapista ku oon lähtösin :D niin kaikki muut tehhään ja suunnitellaan kyllä ihan Suomessa paitti terästuotteet, siis esim. lusikat, porot jne, ne suunnitellaan täällä mutta tuotanto on muualla ko Suomessa :) Eli siis Pentik on suomalainen tuote, suunnittelu tehhään täällä mutta osa tuotetaan ulkomailla, sen takia koska täällä ei ole semmosia tehtaita jotka tuottais esim. niitä poroja :)

  Mulla kyllä on kestäny kaikki Pentikin tuotteet erittäin hyvin ja kerrään sieltä Saaga-sarjaa ja muuta porojuttua ja oon ollu erittäin tyytyväinen :) Ja en oo fanaattinen Pentik-ihailija, joku tykkää Pentikistä, joku muusta :) Kohtuuhinnalla saa hyvää käyttötavaraa :) Ja mulle se tärkiä asia tuossa on, että Pentik on syntyny Suomessa, pienessä pajassa alkujaan joka sitte suosion myötä on lähteny kasvuun ja mie oon kyllä erittäin ylpeä Pentikin juurista, ei vähiten sen takia, että itekki oon lähtösin Lapista missä siis Posioki, Pentikin alkujuuri on :)

  Ja multaki löytyy niin suvussa kulkeneita huonekaluja ku massatuotantoa ja mie kyllä pietän niitä kaikkia arvossaan, totta kai perityt tuotteet on arvokkaampia, niissä on oman suvun tarina mutta joku on suunnitellu ne massatuotannokki ja koska ostan jonku massatuotantohuonekalun omilla tienaamilla rahoilla, niin sen takia arvostan niitä massatuotantohuonekalujaki, oli niitä sitte joka kodissa tai ei :)

  Ja en vetäny hernettä nokkaan vaan lappilaisena oli pikkasen pakko puolustaa Pentikkiä :D hihi :D ja mielummin ostan Pentikin tuotteita entä muun maan tuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainattu Pasi Pentikäiseltä :
   "Pentikin tuotteista Suomessa tehdään "muun muassa" kaikki lautaset, kupit ja muut keramiikkatuotteet, kahvi- ja teevalmisteet, postikortteja ja serviettejä. Suomessa on myös oma kynttilätehdas."
   "Yhtiön tuotteista peräti noin puolet tuotetaan Suomen ulkopuolella. Kauppalehden mukaan tuotteita valmistetaan muun muassa Baltiassa, Puolassa, Turkissa, Kiinassa ja Vietnamissa." eli tekstiilit, saippuat, koriste-esineet..KAIKKI muu :(

   Ja Pentikin mukaan keramiikka tuotteet vain "koristellaan" käsityönä Posiolla :/

   Itsekin pidin ennen Pentikistä koska luulin sen olevan 100% suomalaista ja täten arvosin tuotteita ja uskalsin maksaa kiperänkin hinnan niistä, koska tottakai itsekin maksan mielummin täysin kotimaisesta tuotteesta kuin ulkomailla tuotetusta. Mutta maku meni..Ja tämänvuoksi juuri esim. Pentikin, Iiittalan ja monen muun tulisi kertoa rehellisesti asiakkailleen missä tuotteet valmistetaan ettei väärää mielikuvaa synny, kuten itselleni kävi ennen:) mutta eihän tämä ole lakisääteistä mikä on sääli.

   Keräsin Pentikin chili-sarjaa mutta lopetin sen samantien kuultuani ettei tuotteet olekaan kotimaisia. Ostan puisia tuotteita sitten mielummin toreilta, niiltä papparaisilta ketkä ne itse ovat tehneet ja teidän että tuote on täysin kotimainen:))

   Eikä tietenkään hernettä pidä nokkaansa vetää, tämähän on vain minun mielipiteeni enkä kenenkään muunkaan mielipiteitä vähättele ja arvostele:)))

   Monet muutkaan yritykset eivät valmista kaikkia tuotteitaan suomessa mutta pentik tuli ensimmäisenä vain mieleen ollessaan niin tunnettu:)

   Poista
  2. Jep, osa valmistettaan Suomessa ja osa ulkomailla :) Ja ei oo ennää 100% suomalainen minkä tiesinki :) Mutta suunnittelu tehhään Suomessa ja siksi puhun suomalaisuuesta :) ja alunperin suomalainen pikkupaja ja mulle tärkein eli Lapista lähtösin :) Niinku mieki :D
   Emmiekään tienny ennenku minun isä sano ko näki meillä Saaga-lusikoita ko kehuin, että Pentikin niin se sano, ettei niitä tehä suomessa, mm.nuita teräsjuttuja, ku ei oo tehtaita, järkytyin, oikiasti :) Mutta sitte aattelin, että no, suomalainen suunnittelu, ainoastaan osan tuotanto muualla :)
   Eiku minun piti ottaa kantaa ku oon Lapista lähtösin niinku Pentik :D Ja ihan vaan vertasin Riviera Maisonia joka ei oo millään tavalla suomalainen ja sitte Pentik taas on osaksi että mielummin nuista kahesta ostan Pentikkiä :) enkä ees aatellu että sie veät herneet vaan joku muu niinku laitoit sieki postaukseen :)
   Arvostan erittäin korkealle suomalaista käsityötä, oli se sitte pikkupaja tai yksittäinen ihminen teheny <3 Meillä ku ei oo nuita toreja täällä..Niin ja ku Poro-hullu oon (lievittää ikävää Lappiin) niin ei haittaa vaikka tuotanto tehty muualla, tosin on korkealuokkasempaa materiaalia entä jonku halpiskaupan kopiot, tosin en sylje niille kopioillekkaan jos vaan Poro on siinä :D

   Poista
  3. oi jäi vielä...ettei mulle tarvi tuo Pentikin "Poro"-tuote olla siis uutta vaan kahlaan ahkerasti läpi huutonettiä ja teen sieltä hyviä löytöjä, kuten meillä on osa huonekaluistaki sieltä huuettu :) Eli kierrätys kunniaan on mulle se avainsana, oli se sitte massatuotantoa tai käsityötä :) ja jos ei miellytä käytetyn tuotteen väri tai ulkonäkö ittiä niin tuunaan sen sitte omannäköseksi esim. just joku huonekalu on vääränvärinen niin valkonen maali sauhuaa :D Toki on liikkeistäki ostettuja tavaroita/huonekaluja meillä mutta ylleensä ostelen käytettyä :) Hullua pistää rahaa uuteen jos saman tuotteen saa käytettynä hyväkuntosena ja edullisesti :) Tais hieman lipsua aiheesta tämä minun kommentti :)

   Poista
  4. Mitähän Satu kirjoittaa satuja. Missäs Pentik valmistaa suomessa? Älä laita satuja jos et ole varma. Minä olen kuule kaupan alalla ollut jo yli 30 vuotta ja tunnen nämä sisustuksen ammattilaisena kuin omat taskuni.
   Tarrat lyödään tavaroihin suomessa, mutta kaikki lyhdyt, tuikut, lasitavara, lautaset, kaapit, kankaat jne. tehdään ulkomailla halpamaassa.

   Poista
  5. No, kyllä Posiolla vielä tehhään vaikka ja mitä :) Ei kaikkia, tiän kyllä mutta suunnittelu tapahtuu kyllä ihan täällä :)

   Poista
 6. Meillä on toooosi sekalainen koti, mutta meidän näköinen. Ei muuten ole mikään näyttelykoti, koska jokainen huonekalu on sellainen, että sillä on tarina. Meillä on paljon antiikkihuonekaluja ja kierrätettyjä. On sitten ihan Askon mattoakin ja Pentikin astioita siinä missä Indiskankin.

  Tyttäreni rakastaa tuunailla omaa huonettaan ja olen varma että hänen tuleva kotinsa joskus aikanaan tulee olemaan kiinnostava.

  Meidän kotiin ei mikään ns. sovi toisiinsa jonkun mielestä, mutta ei se haittaa. Taulut on melkein kaikki mun tekemiä, tyynyt Jotexista, sohva kierrätetty jne. Aina kun katson blogien valkoisia koteja, mietin kuinka tumma meidän on, mutta ei meille ikimaailmassa olisi voinutkaan hankkia valkoisia , kun on neljä eläväistä lasta! Vasta blogeja lukemalla olen alkanut edes miettiä valkoista kotia, sopisikohan se minun kodiksi vaikka eläkkeellä, en tiedä. Monella tosin on valkoisia koteja vaikka on lapsiakin.

  Yksi oma kotini aikuisena oli pinkillä, limellä ja violetilla sävytetty ja erittäin minun näköiseni. Sitä kodin henkeä minulla on joskus ikävä. Ei sekään mikään hieno edustuskoti ollut, kaikki oli huokealla ostettu, kun rahaa oli silloin niin vähän käytettävissä.

  Rivera M:stä ei ole mitään muuta kokemusta kuin että näyttää maksavan. Saa maksaa ja ihmiset ostaa jos tykkää. Itse muuten tykkään Pentikin joistain kamoista esim. saippuoista ja joistain joulukoristeista. Kaapit on myös kauniita.

  Kirjoituksesi oli aika provosoiva ja saattaa siitä joku loukkaantua. Jollekin on tärkeää, että saa saman merkkisillä tuotteilla sen tuotemerkin hengen kotiinsa. Ihan fine. Jollekin massatuotteen tunnearvo voi olla suuri.

  En muuten edes tiennyt, että RM:stä saa lasten sänkyjä! Meidän lasten sängyt on kierrätyskamaa kaikki.

  Ajatuksia herättävä kiroitus, sekavia ajatuksia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jonkun mielestä kyllä teksti ehkä voi olla provosoiva, mutta itselleni ei siitä sellainen henki tule esiin:) en nimittäin pidä kalliita, massatuotteita tai isoja merkkejä mitenkään aliarvoisina ja typerinä yms. päinvastoin, jokaista kiehtoo juurikin se mitä kotiinsa haluaa tuoda :)

   Itseänikin kiinnosti ennen massatuotteet, löytyyhän meidänkin kotoa Ikean tavaroita ja pentikiä yms. mutta yritän kierrättää nämä sitten pois kotoamme jotta löydän jotain uniikkia, itsetehtyä, kierrätettyä tai vastaavaa niiden tilalle tietäen että "tätä mun tekemää tv-tasoa ei löydy naapurista" :)

   Kumpakaan ei ole väärin:) kuten ei mitkään ihmisen tekemät ratkaisut oman kotinsa sisustukseen, tyylejä on monia:)

   Poista
  2. Joo, pentikin saippuat ja joulukoristeet teetetään ulkomailla halpamaissa. Pohjoismaissa ainoana joulukoristeita valmistaa Weiste.

   Poista
  3. Meillä on iso läjä Weistettä, tuttavani on siellä työnjohtajana ja on tuonut lahjaksi. Mutta tykkäänkin Pentikin pikkuesineiden ulkonäöstä. Kyllä Kiinassakin ostataan tehdä kauniita juttuja. Ihmisiä siellä tekee töitä. En ole pitänytkään Pentikiä kotimaisena.

   Minusta kaikki kodit on persoonallisia, jos ne ei ole täynnä RM:ää tai samoja tähtityynyjä joka sohvalla. Sellainen sulassa sovussa sekalainen tyyli iskee itseeni eniten. Mieluummin vähän liian rohkeaa kuin sellaista pliisua white on white-blogityyliä.

   Poista
 7. Mä peukutan tätä postausta, nimim. maailman rakkain pyöreä pöytä kaatislavalta! :D En ole sellasta pöytää missään nähny enkä usko et näenkään. Oon niin kiitollinen siitä löydöstä. Mä oon joskus koittanut kattoo just sitä Riviera Maisonia, mut no en vaan oikein tajua sitä. Onhan ne ihan sieviä, mut sitte tuntuu et vastaavaa voi ostaa halvemmallaki... No, makuasioita. Ja ei sillä. Meillähän on myös Ikeaa, joskus sitä ei vaan voi odottaa että pikaisesti tarpeen tuleva kirjahylly löytis jostain kierrätyskeskuksesta. Mut tykkäsin tästä postauksesta ja mitä sinun liikettä on täällä blogissa nähnyt niin paljon uniikin oloista tavaraa siellä tuntuis olevan. Ja se on ehdottomasti hieno asia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Riviera Maison tyyliä voi luoda kotiin edullisemminkin, olen nähnyt monia kauniita koteja jotka on tuunattu sen henkisesti:)

   Löytyy meiltäkin Ikeaa, mutta nekin on juuri tilapäisiä ratkaisuja odottaen "sen" oikean löytymistä:)))

   Kiitos kommentista:)

   Poista
 8. Samaa mieltä ollaan myös osittain täällä! Tämän uuden kodin myötä muuttui sisustuksemme todella radikaalisti. Ennen oli värikästä, muovia jne...Nyt meillä on kaikki hyvin neutraalin väristä ja puuta suurimmaksi osaksi. Kaikki huonekalut on yritetty ostaa siten, että ne olisivat kestäviä ja laadukkaita. Monta on sellaista huonekaluhaavetta jota ollaan himoittu monta vuotta, mutta kukkaron nyörit ei anna periksi. Ehkä sitten joskus.

  Kaikki antiikkinen ja vanha kiinnostaa ihan vain siksikin että ne ovat osoittautuneet kestäviksi, mutta jotenkin on myös hauskaa se että esineellä on joku tarina!
  Paljon on myös jouduttu/saatu tehdä itse koska sopivaa ei ole löytynyt tai rahat eivät ole riittäneet, jotenkin niitä vaan tulee sitten arvostettuakin enemmän :)

  Mutta, kyllä meiltä löytyy sitten ihan sitä massatuotantoakin, esim. Ikeaa jne.

  Pentikistä kyllä tykkään. Astioista ei ole mitään kokemusta, mutta pyyhkeistä pidän. Meillä ne ovat ainakin vielä tähän saakka pysyneet hyvinä. Ehkä osasyynä on kuivausrumpu joka saa pyyhkeet pysymään pehmeinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi juuri kaikki vanha kunnon käsityö kiinnostaa itseäkin juuri sen tarinan takia:) Ihana istua tuolilla miettien millainen henkilö siinä on ennen minua istunut jne:)

   No ehkä kun meiltä ei rumpua löydy on tekstiilit pilalla, ei kaikki tosin, muutama hyvä pyyhe löytyy mutta parit on mennyt ihan ihmeellisesti pilalle :o

   Poista
  2. Niin ja ajatella, että jotkut kaapit ja pöydät jne. on tehty 1700 ja 1800 luvuilla ja vielä kestävät. Ei nuo kiinan merkkitavarat tule koskaan olemaan antiikkia.

   Poista
  3. Laatu kestää:) ja minulle sijoittaminen kestävään ja laadukkaaseen materiaaliin on melkein kuin elämän sijoitus. Jos maksan tuotteesta hintavan summan, oletan että tuote täten kestää minulla käyttöä ja kokemusta niinkin kauan että voin kyseisen tuotteen antaa vaikka lapsilleni perinnöksi:)

   Poista
 9. Jee mikä postaus - kuin mun suusta!!! En tajua koteja jotka on pelkkää RM:ää täynnä ja ostetaanko niitä vaan merkin takia - oikein tuotelappukin joka himputin purkissa töröllään ja käännetty yleisöä kohti että kattokaas ku meillä on varaa tämmöseen ja tämmöseen. Ei se kaikilla tietty niin oo, mutta semmonen vaikutelma helposti tulee.

  Meillä on paljon perittyjä huonekaluja ja sisustusjuttuja, miehen isän tekemiä nikkarointeja, omia käsitöitäni jne. Mä haluan että koti on persoonallinen, vaikka ehkä tällänen maalaisromanttiseen painottuva sisustus voi ulkopuolisen mielestä olla massaa, mutta omasta mielestä meillä ei ole katalogikoti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kuinka voi olla mahdollista, että ihmiset maksaa kiinalaisesta maltaita? Miksi tuo tuotelappu sekoittaa monen päät?

   Poista
 10. Mulla on tiiätkö tullu ihan sama tunne... oon jo aikani miettin miten tykkään tästä kodista osittain just siks että siinä näkyy mun luonne ja kädenjälki, ei vaan ikean tai minkään muun jölki. Ja uniikit jutut, ehkä vähän muokattuna, ehkä ei ne on parhaita!!!! :D

  Tuttu tunne siis, ja hauska että sinäkin ajattelt niin, en ookkaan ainoo!

  VastaaPoista
 11. Mä oon samalla linjoilla ton uniikkiuden kanssa.
  Mä kans ku hörähin joskus maalaisromanttikkaan, ostin kaikkee ihan turhaa.
  Ja Riveira Maisonin arvostusta en oo koskaan tajunnut, ihan törkeen ylihinnoitettua tavaraa ja musta ei ees kauniita. Tekstiä astioiden kyljessä..jee jee ja rottinki on rumaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ekan kerran kun radikaalisti tyhjentelin kaappeja muutama vuosi takaperin ihmettelin ja naureskelin itselleni että mitähän hittoa on tullut mietittyä niitä tavaroita ostaessa :DD

   Poista
 12. Jipii. Peace&kierrätys kunniaan! :)

  VastaaPoista
 13. ^Ja löytyy itseltäkin blogilistalta koteja jotka on sisustettu täysin vaikka Rivieralla, kirppistavaroilla, ihan millä vain! kaikki ne kodit on kauniita<3

  VastaaPoista
 14. Hyvä kirjoitus, 100 % samaa mieltä!

  Ihmiset pitävät eri asioista ja onneksi kaikilla on oikeus tehdä omasta kodistaan itsensä näköinen ja sellainen mikä on itselle hyvä ja paras...vaikkakin seinällä olisi maalattuna sama idea (tarkoitan nyt sitä ihanaa puuta) kuin monella muullakin. Sitä paitsi, niin kuin itsekin sanoit, uniikki se joka tapauksessa on...plus, että se on sun kädenjälkeä ja se, jos joku on arvokasta ja ainutlaatuista :)

  VastaaPoista
 15. Näiden kommenttien alle mä varmaan kehtaan kirjoittaa, että oon aina inhonnut Riviera Maisonia. :D Kävin kerran yhdessä liikkeessä katselemassa, kun tuntui että on aukko sivistyksessä jos ei oo hiplannut niitä. Olihan ne kalliita ja turhia. :p
  Mä tykkäsin joskus vuosia sitten pentikistä, mutta moneen vuoteen en ole löytänyt sieltä mitään kivaa. Ehkä meidän tyylit on vaan mennyt eri suuntaan.

  Oli merkki ja tyyli mikä tahansa, en tykkää että noudatetaan sitä liian orjallisesti. Esim. designkeräilijän koti voi olla mauton, jos siellä on kaikki jotain kallista ja juuri oikealta suunnittelijalta. Samoin kirppiskoti... Mutta sopivassa suhteessa merkkejä, merkittömyyttä, vanhaa, uutta, rosoista ja kiiltävää niin hyvä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn niin näihin viimeisen kappaleen sanoihin! Siitähän se persoonallisuus syntyy lopulta.

   Poista
  2. Esmeralda : mä en oo käyny edes hiplaamassa niitä :DD mulla ei ole IKINÄ ollut RMn tuotetta kourassa :D

   Mutta minäkin yhdyn viimisiin sanoihiN:)

   Poista
 16. kehtaanko mä nyt edes kertoa, et kävin just pentikillä :D Kävin ihan mielenkiinnosta kun tuo meidän paikallinen liike lopettaa tänä keväänä... ja kyllä sieltä nyt muutama ihan kiva juttu löytyi ja varsinkin ne mitä menin etsimäänkin (vaikkakin väärän värisenä :P ) ja sellanen kiva kangaskori löytyi myös edullisesti (oikeesti ihan ihmettelin hintaa kun ei olut edes ale- tuote, kun kävin sitten JYSKissä heti perään ja siellä oli vastaavia paljon kalliimmalla myynnissä)

  itse mä ostan kauniita tavaroita siksi kun ne miellyttää omaa silmää, en siksi, että niissä on jonkun tietyn brändin leima... Jotkut taas tuntuu ostavan tuotteita vain jos niistä löytyy se tietty leima, tykkäsi ne niistä oikeasti tai ei, kunhan se nyt vaan varmasti on oikeaa merkkiä!

  mähän en itse osaa sisustaa yhtään :P siksi mä en kotikuviani esittelekkään, mutta sen olen huomannut täällä blogimaailmassa seikkailtuani, että täältä saa ihan hirveästi ihania ideoita ja nyt itselläkin on kovat suunnitelmat sisustuksen suhteen, mutta valitettavasti ison este on edelleenkin se raha :P Mä olen peruspihi ihminen ja huomaan omaavani kalliin maun... monesti kaupoissa ihastelen tuotteita aina siihen asti kunnes huomaan sen hintalapun... Joo, ihan kiva on joo, mutta hintakin on ihan kiva :P mutta onneksi on tosiaan tuunaus <3 ja niinkuin tuolla muutama jo sanoikin, niin olkoon vaikka sitten vaan massatuote mitä tuunataan, mutta siitä tulee heti ihan toisenlainen :) ja voi kun ihan oikeasti olisikin varaa tai mikä vielä parempi olisi, kun olisi itsellä tilaa ja taitoa tehdä kaikkia ihania huonekaluja, niin silloin saisi just sellasen kuin tahtoo <3 kun tuo kukkarokin olisi yhtä mieltä siitä, että kannattaa panostaa laatuun vaikka se sitten olisikin kalliimpaa...


  (ps. mä inhoon eniten meillä kotona just näitä kalustelevyistä tehtyjä huonekaluja ja tahtoisin niistä eroon... mies on toista mieltä :D oneksi näitä on vaaan 3kpl )

  VastaaPoista
 17. Loistava postaus! Tästä aiheesta olisi itsellänikin paljon sanottavaa, mutta ei nyt viitsi mitään ihan megakommenttia kirjoittaa. Henkilökohtaisesti arvostan uniikkia ja kierrätettyä sekä kestäviä materiaaleja.

  Blogimaailma peilaa ja luo trendejä ja siinä vaiheessa kun tietyn merkin samat huonekalut ja esineet alkavat näkyä yhdessä jos toisessa kodissa niin siinä on mielestäni yksilöllisyys kaukana. Tämä toki koskee kaikkia tuotemerkkejä Kartellista Riviera Maisoniin ja vaikka Odd Mollyyn.

  Toki myös itse ostan massatuotettuja tuotteita mutta meillä on lisäksi paljon perittyjä huonekaluja ja jonkin verran ollaan Juvilta ostettu puuvalmiina ja itse viimeistelty. RM:n laadusta minulla ei ole tietoa mutta hyvin ovat brändinsä rakentaneet, koska ostajia tuntuu riittävän. Toivottavasti postauksesi provosoi lukijan miettimään ostokäyttäytymistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista:))
   Kyllä itse olen ainakin ruvennut miettimään ostokäyttäytymistäni, melkein heti kun perustin blogin. Haluan itsekin esitellä lukijoilleni mielenkiintoisia tuunauksia tai löytöjä kun sitä samaa mikä nyt kaikilta löytyy.

   Poista
 18. Hyvä kirjoitus! Ja taputtelen tässä jo itseäni olkapäälle, että uskallan tulla kirjoittamaan oman mielipiteeni asiaan (se kun ei olisi muutama vuosi sitten ollut vielä itsestään selvyys). Minulle ei taasen ole yhtikäs mitään väliä, onko joku tuote massatuotantoa vai ei, jos siitä pidän. Totta kai rakastan noita vanhoja esineitä ihan hirvittävän paljon ja haluaisin pikku hiljaa kalustaa kotia enemmän ja enemmän vanhoilla esineillä. Mutta siltikin Rakastan gg:n kuppeja ja jdl:n madonnoja. Niissä ei sillä merkillä ole mitään merkitystä, vaan nimenomaan se tuote. Olin ostanut jo kaksi madonnaa, ennen kuin edes tiesin jdl:stä mitään ja sitten vasta kun siitä kuulin tajusin ostaneeni sen merkin madonnoja. Eli ihastuin niihin niiden itsensä vuoksi. Silläkään ei ole väliä, vaikka joka ikisellä olisi samanlainen madonna tai gg:n kuppi, koska itse siitä pidän:) En ole koskaan osannut olla mitenkään merkki- tai merkittömyysuskollinen, vaan ostan aina sitä, mikä sillä hetkellä tuntuu ihanalta ja sopivan kotiini. Nykyään harkitsen pitkään, ennen kuin ostan tavaran, mietin sille kaupassa jo valmiiksi paikankin. Mutta yhtä hyvin se voi olla 1800-1900-luvun vaihteesta oleva raamattu, 60-luvun ruusukuppi tai massatuotantona tuotettu gg:n kuppi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kaikki massatuotteet olekaan epälaadullisia:) kyllä itsekin suosin Ikeaa jos tarvitsen pikaisesti jonkun hyllyn tms johon en ole keksinyt vielä muuta rakennelmaa:) samoin piensisustusesineet, kyllä itsekin ostan sen mikä silmää miellyttää mutta olen kuitenkin vähentänyt hurjaa shoppailuhimoani, joka kirjoituksessakin oli pointtina, etten osta turhaa sitä sun tätä tarpeetonta silmät ummessa ja kotona mietin että mitähän sitä tuli ostettua :D

   ps. itsekin haluaisin keräillä madonnoja, ne on niin kauniita<3

   Poista
 19. Ja lisäys vielä, että Rakastan askarrella itse kaikkea, mutta en osaa arvostaa omien kätteni töitä:) Muiden töitä taasen arvostan tosi kovin!:)

  VastaaPoista
 20. Täytyypä lukea kohta koko juttusi, mutta alkulauseilta pitää hieman kommentoida.

  On totta, että entisajan kunnon vanhat huonekalut kesti ja kun olivat kotimaisia, mutta valitettavasti nuo mainitsemasi kiinalaiset valmisteet eivät kestä käyttöä juurikaan. Jos ostaa tuollaisen kiinalaisen tuolin tai penkin niin missä se on testattu, että täyttää kaikki normit ja kestää aikuista? On valitettavaa, että joistakin tehdään nimellä merkkituote ja valmistus on kuitenkin kiinassa.Sitten jotkut luulevat kotimaisiksi tai joksikin muuksi merkkimaaksi.

  T: Sisustustuotteiden myynnin ammattilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kiinalaiset pentik ja riviera maison.

   Poista
  2. Kyllähän nyt suomen päässä kaikki tuotteet testataan laadultaan, eihän suomessakaan saa ihan mitä tahansa myydä:) ja kyllä minä Pentikin pariin kaappiin olet todella tyytyväinen ja näitä yksilöitä ei ole kiinassa tehty, mutta ei kuitenkaan suomessakaan:) että kyllä nämä on kestäviä ja laadukkaita, nämä kaappini kuin esimerkiksi Iskusta, sotkasta tai askosta joskus erehdyksissä ostamani lastulevy hirviöt joiden kaappien taustalevyt irtoaa heti kyseistä siirreltäessä :D

   Poista
  3. mutta astioihin en ole ollut tyytyväinen.

   Postauksessani en kuitenkaan hauku tai väheksy näitäkään massatuotteita, jokainen ostakoon mitä haluaa:) kirjoituksen pääpaino oli se että olen vain oppinut kontrolloimaan omaa ostokäyttäytymistä etsien tuotteen a mielummin ensin kierrätettynä tai yritän tehdä a:n itse ennenkuin silmät ummessa menen uutena ostamaan :)

   Poista
 21. Fiksu tyttö(nuori nainen) olet!!

  VastaaPoista
 22. En tiedä kehtaako täällä enää tunnustaa että minä kyllä pidän Riviera Maisonin tuotteista mutta pidän myös itse tehdyistä/tuunatuista sekä vaikka jostain halpakaupasta ostetuista. Kunhan tavara miellyttää omaa silmää niin alkuperällä tai merkillä ei ole suurta väliä. Enemmän minulle merkkaa suomalaisuus ruoassa eikä se siinäkään aina ole laadun tae.

  VastaaPoista
 23. ootkohan nyt ihan varma lähteistäsi että rm on muka halpakamaa? :D huh huh

  VastaaPoista
 24. Totta puhut! Mä rakastan mun itse entisöimää piironkia! Näkyy oman käden jälki ja on tunnearvoa... toisin kuin muilla tuotteilla. Piirongin löysin tätini varastosta ja sieltä sen pelastin :)

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 25. Noh, sanotaan nyt niin ettei kovin paljon testailla täällä suomessa nykyään mitään. Ennen huonekaluissa oli tarkat säännöt kestävyyden suhteen, mutta nyt ei mitään. Saa tuoda vaikka kuinka heikkoa laatua tahansa.
  Ja kuka tarkistaa terveysjutut? Kaikenlaisia tee ja muita laatikoita myydään joissa on ihme haju, mutta onko testattu tarttuuko niistä teepusseihin myrkkyjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kyllä nyt suomessa tartutaan laatuun! mitähän kommentoija puhuu :oo

   Poista
 26. Tänä päivänä kun on tämä heti minulle kaikki ajatus ja rahat ei riitä niin tulee näitä Ikeakoteja. Ennen ostettiin kun oltiin ensin mietitty mitä tarvitaan, säästetty siihen jolloin myös tuotteeseen syntyi suhde. Minusta hyvä esimerkki on appivahempieni perintö. Koko koti , huonekalut, taulut astiat menivät jälkipolville. Kahteen sukupolveen, jokainen sai valita mieluisensa.

  VastaaPoista
 27. Tähän poostaukseen on ihan pakko kommentoida, kun itsellä on kokemusta noista RM:stä. Meillä oli naulakkoa, yöpöytää senkkiä jne... eipä ole enää. ;)
  Edelleen on joitakin koreja ja keittiöntuolit ja juup!!!! .... voinen sanoa, että hinta ja laatu ei näissä kulje yhtä matkaa, senkki ja yöpöydät lonksuivat ja pari viikkoa sitten istuin tuolille ja etujalka mennä napsahti poikki, katson kuitenkin, että normikäytössä tuonhintaiset tuolit pitäisi kestää kasassa enemmän kuin 2-vuotta, kun istuja nyt kuitenkin katsotaan normipainoiseksi tyypiksi. Jos nyt tässä tuota ilmausta normi-käyttäisin. Jos ei tule mitään vakavaa mielenhäiriötä niin RM:n huonekaluja ei meille enää tule. :)

  VastaaPoista
 28. Säälittävää...Jos todella olet sisustuskauppias niin pidä mölyt mahassasi, tällaiset puheet voivat kääntyä itseäsi vastaan!!! Myös sinunkin asiakaskunnassasi saattaa olla RM tyyppinen ihminen, joka ei enää koskaan astu putiikkiisi tällaisten kommenttien jälkeen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on mielestäni oikeus mielipiteeseen:)

   Poista