tiistai 13. maaliskuuta 2012

Sitähän sää kysyit?

Aihe josta saan eniten lukijoiltani kysymyksiä on työni. Mitä teen? Mitä on yrittäjänä työskentely? Kuinka kaikki aloitetaan? Mikä ala sopisi minulle? Mistä löydän kaikki tarvittavat tavarat esim. sisustusalalle? Kuinka nuori voi olla yrittäjänä? Millaista on tehdä töitä itselle? jnejne..

Ajattelinkin, koska aihe monia kiinnostaa, tehdä eräänlaisen lukija kysyy - minä vastaan postauksen, näyttääkö vihreää valoa? Itse kun en muista niitä tuhansia kysymyksiä joihin olen jo vastannut, ja niitä harva täältä blogistakaan jaksaa selata, on varmaan helpoin saada kaikille yleisesti vastaus:)

Kysy mitä tahansa haluat työstäni tietää
minä vastaan:)

 
Ja kysyä saa melkeinpä niin paljon kun jaksaa:) Mulle nimittäin yrittäjyys on avannut ihan erilaisen maailman ja rakastan työtäni päiväpäivältä enemmän. Tämä viikko on jälleen hieman kiireinen, mutta sovitaanko vaikka että torstaina vastaan teidän kysymyksiinne erillisessä postissa?

Viettäkäähän hauska ja leppoisa tiistai!:)

38 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. hyvä että kerkesin painaa edes julkaise nappia kun sä jo kommentoit :D säikähdin! :D

   Poista
  2. Joo, mää oon pelottava :D
   Kysyisinkin että mitä Sää pelkät mun lisäksi? :)

   Poista
  3. Hyvän näköinen, siis toi otsis!!! :))

   Poista
 2. Kauan sä oot ollu yrittäjänä? ja miksi?

  VastaaPoista
 3. Otsishan se=O Mitähän mää kysyisin... mua ainakin kiinnostaa se millä perusteella valitset tuotteet myyntiin,onko ne kaikki sellaisia mitkä "kelpuuttaisit" omaankin kotiisi vai onkos siellä joukossa semmoisia never-jutskia;)?

  VastaaPoista
 4. Minkä koet haasteellisimmaksi yrittäjänä? :)
  -anna

  VastaaPoista
 5. Mistä sait alkupääoman , jos vaikka sisustustarvaraliikkeen perustaa, niin saako uusi yrittäjä jostain jotain tukia, vai kuinka? Mitä kautta tuotteet tulevat, oletko itse etsinyt maahantuojia ja ottanut heihin yhteyttä? Mistä heidät olet löytänyt?

  VastaaPoista
 6. Nätti(: mä haluisin tietää että kuinka paljon yrittäjänä tienaa?

  VastaaPoista
 7. oletko sä sitten käynyt jonkun yrittäjä koulun vai miehenkö siivellä pääsit yrittäjäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuli tuli, eihän kukaan sinunkaltaisesi voisi laittaa yritystä pystyyn sormia napauttamalla:)

   Poista
  2. Tuskinpa kukaan "sormet napsauttalla" yrittäjäksi voikaan ryhtyä. Anonyymiltä aikamoisen raukkamaista syyttelyä.

   Poista
 8. Mua kiinnostais suunnattomasti itseäkiä sisustuskauppa netissä ja/tai kivijalkamyymälä. Kumpaa kautta tulee enemmän rahaa taloon, nettikaupan vai kivijalkamyymälän kautta? Koetko tulevaisuuden valoisana? Näkyykö lama?

  VastaaPoista
 9. Mitä sä teet töissä jos sulla ei ole asiakkaita? Onko sulla eväitä mukana? Mitä?:)))

  VastaaPoista
 10. Ootpas sä nätin näköinen taas :)
  Mua kiinnostais myös tietää kuinka valitset ne tuotteet mitä otat myyntiin ja mistä ylipäänsä löydät ne? Ja lisäksi onko tuollaisen nettikaupan pitäminen/ perustaminen haastavaa?

  VastaaPoista
 11. Oi miten ihana bloggari täältä löytyi! minkä ikäinen olet?:)
  Tutkin hieman taustoja ja kysyisin että miksi sisustusala? :)

  VastaaPoista
 12. Voi mulla on kans samanmoisia haaveita..ja miehen kanssa useasti ollaan mietitty asiaa. Voi kun uskaltaisi ottaa haaveen/haasteen vastaan :) Kerrohan vähän miten kaikki lähti liikkeelle? Mitä ihka ekaksi teit kun päätit yrittäjäksi ryhtyä?

  VastaaPoista
 13. Mitkä mielestäsi ovat yrittäjyyden parhaat puolet? Entä huonoja asioita? Pelottiko yrittäjäksi ryhtyminen?
  En halua olla pessimisti, MUTTA jos joskus kävisi niin, ettei kaupankäynti enää kannata, millaisia varasuunnitelmia sinulla on?

  VastaaPoista
 14. En ees tiiä kauanko oot ollut yrittäjänä, mutta itse aina miettii, et miten kauan sitä saa töitä "puskee" ennen kuin uskaltaa odottaa pääsevänsä plussan puolelle?!
  Joskus nääs salaa unelmoinut, et jois vois olla "itsensä herra" ;)

  VastaaPoista
 15. Mistä nimi Sisustusaitta tulee? :) ja oliko vaikea kehittää nimeä firmalle?

  Itse olen huomannut varsinkin nettimaailmassa, että oikeasti tuollahan on ihan älyttömästi erilaisia nettiputiikkeja joista en ole ikinä ennen kuullutkaan. eli mitä kautta kannattaa mainostaa, että saa itsensä näkyville ja ihmisten tietoisuuteen? :) (tää on varmaan aika haasteellista kaikille nettiputiikkien pitäjille)

  VastaaPoista
 16. Koska päätit että haluat perustaa oman sisustusputiikin? Oliko se ollut sulla aina haaveissa vai mistä sait idean lähteä yrittäjäksi? :)

  VastaaPoista
 17. Sulla on kyllä ihanat hiukset!:D Mitäs sitä kysyisi... Tulen itse yrittäjäperheestä ja tiedän haasteet ja ihailen kyllä ihmisiä, joilla on rohkeutta pistää yritys pystyyn!
  Eli tässä nyt muutama kysymys: pidätkö suurta varastoa ja onko postikuluitta toimittaminen kannattavaa?

  VastaaPoista
 18. Moikka. Olen kohta vuoden toiminut yrittäjänä, sisustuspuoti ja nettimyyntiä. uutta ja vanhaa. Kilpailu kovaa, tai siis tarjontaa on tosi paljon. Jotkut menestyy, jotkut eivät, yrittäjyydessä pitää löytää vaan se jokin... Koetko onnistuneesi? Ja pärjääväsi jo yrityksen tuloilla? Itse en vielä voi niin sanoa, mutta aika näyttää. Kokeilevalla mielellä, sitten lähdetään seuraavien tuulten mukaan jos nämä tuulet ei tarpeeksi myötäisiä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raija, Vuosi on lyhyt aika, malta rauhassa! Kunhan suunta on oikea, se riittää aluksi. =)

   Itse 1,5 vuotta yrittäjänä.

   Poista
 19. Ihania kuvia jälleen kerran :)

  Tossa on jo monta hyvää kysymystä, mitähän sitä lisäisi?
  Millainen on työpäiväsi (aamusta iltaan ruuhkaa ja asiakkaita), heh? Pystytkö siis päivällä hoitamaan firman pakollisia paperiasioita?
  Mistä todellakin löydät myymäsi tavarat? Entä oliko haasteellista löytää sopiva tila? Vieläkö iltaisin riittää "paukkuja" vai oletko lopen väsynyt?

  Ja vielä lopuksi: kuinka paljon ihanista tavaroista päätyy myös omaan kotiisi?

  Ihanaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 20. Sopiva idea tehdä erikseen kysymyspostaus -kun omassa mielessä on käynyt myös oman yrityksen perustaminen jos yliopisto ei huoli minua :)

  Kysymyksiähän varmasti olisi moniakin mutta nyt tulee mieleen että kuinka päästä omassa yrityksessä alkuun? mistä saa tietoa/apua kaikkeen siihen paperirumbaan ja onko yrityksen perustaminen kuinka vaikeaa?

  VastaaPoista
 21. Mistä sait rohkeutta lähteä yrittäjäksi? Pelottaako, mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Entä jos firma menisi konkurssiin (enkä nyt suinkaan yritä maalata piruja seinälle, vaan mietin omaa tilannettani), niin menisikö teiltä koti alta? Näitä asioita siis itse olen pyöritellyt mielessäni:)

  VastaaPoista
 22. oma yritys? ja käsissä vain peruskoulun todistus......? kummallista.

  VastaaPoista
 23. moi!! Mitä teit ennenkuin aloitit yrittäjänä? Miten saat asiakkaan ostamaan tuotteittasi? Kuinka paljon joudut tekemään myyntityötä et saa asiakkaan tekemään ostopäätöksen?

  VastaaPoista
 24. Mainostatko paljon ja missä? Mistä löydät tuotteet? Miten aloitit yrityksesi? Joudutko pitämään suurta varastoa?

  VastaaPoista
 25. Varmaan kannattais jättää tuo anonyymi ihan huomioimatta (siis tuolla ylhäällä kommentoiva), huomiotahan se vaan kerjää..

  VastaaPoista
 26. Ja vielä.. Miten erotut muista sisustuskaupoista?

  VastaaPoista
 27. Kuinka saat pidettyä työn ja vapaa-ajan erillään? ..Se yrittäjän ehkä suurin ongelma.. ;)

  VastaaPoista
 28. Kysyn ny viel vaik, ehkä tää juna meni jo ;) Kun sul oli pelkkä nettikauppa, niin onk mahdollist sil pelkästää elättämään ittensä ? Olen ollu kahvila yrittäjä ja myynyt sen jo 10-vuot sit pois ♥

  VastaaPoista
 29. Täällä toinen mattimyöhänen.
  Olen perustamassa nettikauppaa ja kahlannut läpi varmaan kaikki mahdolliset valmiskauppapohjat. Kenen pohjaa sinä käytät, oletko tyytyväinen ja mitä maksuja sinulle tulee per kuukausi

  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on käytössä mycashflow http://www.mycashflow.fi/
   Ulkoasullisesti, jos ei oikein nuo HTML koodit ole muistissa, joissa itsekin tarvin kaverin apua, on hankala mutta sisällöllisesti se on unelma! siihen kannattaa tuolta sivuilta tutustua :) ja tässä maksat vain sen kuinka paljon tuotetilaa tarvitset :)

   Poista