torstai 15. maaliskuuta 2012

Vastauksia part.1

mua ainakin kiinnostaa se millä perusteella valitset tuotteet myyntiin,onko ne kaikki sellaisia mitkä "kelpuuttaisit" omaankin kotiisi vai onkos siellä joukossa semmoisia never-jutskia;)?
Pyrin valikoimaan myyntiin aina sellaisia tuotteita ensisijaisesti jota ihan jokapuolella ei ole myynnissä. Näinä päivinä vain se on koitunut hyvin hyvin haastavaksi koska jokaisessa sisustusliikkeessä löytyy melkein samat tuotteet ja toiset tuotteet ovat levinneet jo marketteihin joiden kanssa pienen yrityksen on todella vaikea kilpailla. Marketit saavat isommat ja paremmat sopimukset - toiset jopa kieltävät tukkua luovuttamasta tuotteita pienyrityksille, yksityisille, ja täten isot ketjut pystyvät hinnotella tuotteensa niin alas jotta yksityisellä ei ole mitään mahdollisuutta kilpailuun. Mutta näistä mitä jää jäljelle, pyrin valikoimaan tuotteita erikoisuudensa ja uniikkiutensa puolesta, alussa huomasin haalivani myyntiin vain tuotteita jotka itse kelpuuttaisin, mutta nyt sitä on oppinut avartamaan näkökenttää:)

Kauan sä oot ollu yrittäjänä? ja miksi?
Kohta vuoden ja siksi, koska haluan tehdä töitä itselleni:)

mä haluisin tietää että kuinka paljon yrittäjänä tienaa? 
Sitä en valitettavasti paljasta, mutta kyllä tällä perheen elättää kaiken muun yritykseeni liittyvän toiminnan kanssa;)

Mua kiinnostais myös tietää kuinka valitset ne tuotteet mitä otat myyntiin ja mistä ylipäänsä löydät ne? Ja lisäksi onko tuollaisen nettikaupan pitäminen/ perustaminen haastavaa?
Tähän jo melkein yllä vastasinkin:) Eli yritän valita mahdollisimman erikoisia tuotteita joita jokapaikassa ei tule vastaan, kierrätysmateriaaleista valmistettuja, uniikkeja yms. joita myymällä tiedän että ostaja ei tule pettymään laatuun, ainakaan huonekaluissa. En voisi ikinä myydä lastulevystä tehtyjä huonekaluja! 
Oli nettikaupan perustaminen ja sen ylläpito aluksi haastavaa, tottakai kun kaikki oli uutta ja en ole koskaan ollut yrittäjä, mutta nopeasti se vanhakin uuden oppii :) Nyt menee jo kaikki rutiinilla.

Voi mulla on kans samanmoisia haaveita..ja miehen kanssa useasti ollaan mietitty asiaa. Voi kun uskaltaisi ottaa haaveen/haasteen vastaan :) Kerrohan vähän miten kaikki lähti liikkeelle? Mitä ihka ekaksi teit kun päätit yrittäjäksi ryhtyä?
Rohkea rokan syö! :) hm. no kaikki lähti siitä itseasiassa liikkeelle, kun mietin mitä työtä kotiäitinä voisin tehdä, kotoa käsin jottei tytärtä tarvitsisi laittaa hoitoon. Pohdittuani kaikkia vaihtoehtoja, sopivin oli oman yrityksen perustaminen ja nettikauppa:) Tämänjälkeen oli täysin selvä mitä myyn, sisustustuotteita:) Tämän jälkeen rupesin pohtimaan yritysmuotoa, toiminimi oli selvä itselleni, ainakin aluksi. Yritystoiminnan aloittaminen liikkeen- ja ammatinharjoittajana on nopeaa; perustamiseen kuuluu vain ilmoitus kaupparekisteriin ja verohallinnolle. Ilmoitus tehdään antamalla lomake Y3 Patentti- ja rekisterihallinnon sekä verohallinnon yhteiseen Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään. Jos yrityksen toimiala on sellainen, että elinkeinonharjoittamiseen ei tarvita erityistä lupaa, toiminnan voi yleensä aloittaa heti kun perustamisilmoitus (Y3) verohallinnolle ja kaupparekisterille on tehty. (lainattu www.vero.fi)

Kysymyksiähän varmasti olisi moniakin mutta nyt tulee mieleen että kuinka päästä omassa yrityksessä alkuun? mistä saa tietoa/apua kaikkeen siihen paperirumbaan ja onko yrityksen perustaminen kuinka vaikeaa?
Kuten yllä mainitsin, itse perustaminen eli minun tapauksessani toiminimi, oli helppoa ja nopeaa:) 
Kaikista paras tietopankki, isännän lisäksi, on ollut minulle hyvä kirjanpitäjä. Suosittelen pieni muotoisesti toimivaa kirjanpitäjää, täten on TAATTU että saat mahdollisimman henkilökohtaista palvelua. Sitä en kiellä, etteikö isojen toimistojen kirjanpitäjät ole päteviä, mutta palvelu on toista (jokainen voi päätellä asian itse). Pieni ymmärtää pientä, ja hyvälle kirjanpitäjälle kannattaa maksaa.
Kun "oikea" kirjanpitäjä oli löytynyt, hän neuvoi asioita eteenpäin, kaikki liput ja laput mitkä piti täyttää, vero asiat, kaiken mahdollisen kirjanpitäjä auttoi ja kertoi vastauksen jokaiseen mahdolliseen ensiyrittäjän turhaankin kysymykseen:)

Mistä sait alkupääoman , jos vaikka sisustustarvaraliikkeen perustaa, niin saako uusi yrittäjä jostain jotain tukia, vai kuinka? Mitä kautta tuotteet tulevat, oletko itse etsinyt maahantuojia ja ottanut heihin yhteyttä? Mistä heidät olet löytänyt?
Noh, mullahan siis ei ole ollut minkään pennistä alkupääomaa yritystä laittaessani :D ainut "rahallinen" panostus jonka olen yritykselleni laittanut on yrityksen rekisteröimisen (75€) lisäksi ensimmäinen hassu tilaus hollannista. Summaa en sano, mutta nelinumeroinen se oli. Saahan sitä tottakai ensiyrittäjä jonkun starttirahan? Tähän en ikinä perehtynyt koska päätin että jos laitan oman yrityksen pystyyn, en mitään almuja mistään hae vaan yritän pärjätä itse. Tuon alkupanostuksenkin yritys on maksanut hyvin takaisin ja täten JOS joskus yritykseni menisi jostain syystä kumoon, lama tai vastaava, ei se minua harmittaisi koska en ole laittanut omaisuutta kiinni yritykseeni, ei ole lainoja yms.
Tuotteet tulee minulle pääosin ulkomailta, itse etsin suurimman osan maahantuojista, englannilla pärjää mutta onneksi monella ulkomaisella yrityksellä on suomalainen agentti jonka kanssa on helppo komminukoida:) Internetistähän ne yritykset löytää, rohkeasti kyselemään ja hieromaan kauppaa. Haaveena olisi tänä vuonna kuitenkin päästä maailmanmarkkinoille eli ulkomaanmessuille henkilökohtaisesti tutustumaan tarjotaan koska eihän kaikkea internetistäkään löydä :)

oma yritys? ja käsissä vain peruskoulun todistus......? kummallista
Olet siis sitä mieltä että koulutus korreloi menestyksen ja onnellisuuden kanssa?
Voin kertoa sen verran että olen 18 vuotiaana muuttanut omaan asuntooni ja tehnyt töitä ahkerasti, joskus jopa kahta työtä päivässä, pärjätäkseni. Nykyään elämäntilanteeni mahdollistaa sen, että teen juuri sitä, mitä rakastan ja vieläpä tulen sillä toimeen. Ei tarvitse olla insinööri pärjätäkseen elämässä. Kyllä peruskoulunkin papereilla pärjää :D

oletko sä sitten käynyt jonkun yrittäjä koulun vai miehenkö siivellä pääsit yrittäjäksi :D
En, kuten jo edellä mainitsin, olen käynyt vain peruskoulun. Päättäväisyydellä ja oikealla asenteella pääsee elämässä hyvin pitkälle:) Ei siihen välttämättä edes miestä tarvita ja ei, en ratsasta mieheni siivellä. Onko se väärin että nuorikin toteuttaa unelmiansa ja rakentaa elämäntyylinsä kattavan työn itselleen jostapa vielä kaikenlisäksi nauttii?

Mistä sait rohkeutta lähteä yrittäjäksi? Pelottaako, mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Entä jos firma menisi konkurssiin (enkä nyt suinkaan yritä maalata piruja seinälle, vaan mietin omaa tilannettani), niin menisikö teiltä koti alta? Näitä asioita siis itse olen pyöritellyt mielessäni:)
Mieheni kannusti minua positiivisessa mielessä:) ja ei, ei minua pelota, jännittää kenties mitä haasteita sitä itselleen keksii ja onnistuuko niissä:) No jos tämä sisustuspuoli menisi konkurssiin niin olen onneksi jo alusta alkaen rakentanut yritykselleni muuta puuhaa ja rahareikiä joten ei meillä koti menisi alta:) vähemmän tulisi ainakin alv:eja maksettavaksi;)


Toinen vastausosio tulee varmaan huomenna:) 
Hienoja ja asiallisia (paria lukuunottamatta) kysymyksiä olitte minulle jättäneet, ja toivottavasti saitte yhtä hyviä vastauksia:) Enhän minäkään mikään jättiyritys kymmenenvuoden kokemuksella ole teille vastaamaan mutta osaan rehellisesti kertoa omat kokemukseni ja mielipiteeni:)

Rohkeasti yrittämään! ;) Pyri löytämään oma polkusi, jota rohkeasti lähdet viemään eteenpäin matkimatta toisia, erotu joukosta olemalla itsesi. Aina tulee vastaan vastoinkäymisiä, se kuuluu yrityselämään, ja alussa ne voi tuntua pahoiltakin mutta niiden kanssa oppii elämään ja tulee kyky "handlata" ne asiat :D

<3 palataan ihanat ja kiitos teille kaikille ihanista kommenteista ja koko täällä blogistaniassa olemisesta:) ja ihanaa että olette ymmärtäneet mielipiteeni ed.postauksessa:) ja että sielunsiskoja löytyy;)

26 kommenttia:

 1. Aivan mahtava juttu, että järjestit tällaisen kyselyjutun ja asiallisesti vastasit kysymyksiin!!!:) Olet ihanan avoin ihminen<3

  VastaaPoista
 2. http://annika-diamonddiary.blogspot.com

  Aivan ihana blogi, kannattaa käydä tutustumassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitappa tämä sinne "linkitä blogisi" postaukseen :)

   Poista
 3. Toivottavasti tästä on jollekin hyötyä, todella tarkasti oot vastaillut... oli kyllä mukava lueskella :)
  Onnea myös jatkossakin <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos vastauksista! Paitsi että vaikka on insinööri, niin ei sitä meinaa silti aina pärjätä elämässä ;)Heh, ainakaan tämä allekirjoittanut.

  Itse olen vähän sitä mieltä, että mitä enemmän koulutusta sitä pelokkaampi on tällaisten juttujen suhteen. Eli tieto lisää tuskaa. Tiedän muutaman menestyvän yrityksen pitäjän, joka on ihan peruskoulupohjalta liikkeellä ja osa onkin sanonut ettei olisi kyseiselle tielle ikinä lähtenytkään jos olisi kaikki riskit tiennyt.

  Hienoa kun olet tuolle tielle lähtenyt ja saat tehdä sitä mitä haluat! Täälläkin se on vähän niinkuin haaveena vaikka nykyisestä työstäni kovasti pidänkin, jotenkin se itselle töidentekeminen vaan kuullostaa houkuttelevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh;)

   Toi on kyllä totta, itsekin jos olisin tiennyt KAIKEN mitä yrittäjyys on kirjojen ja koulujen mukaan, olisin varmasti pelokkaana jättänyt väliin.

   Tekemällä oppii, näinhän se menee;)

   Poista
 5. Tosi kiva postaus! :) Mukava oli lueskella :) ja hienoa ko oot uskaltanu ja mahtava asenne sullä tähänki <3 <3 <3

  Tuosta vielä jäi tuo YEL-maksut (yrittäjäneläkevakuutusmaksut) kertomatta niin sekin on tärkeä asia yrittäjälle, maksaa nuo maksut :) Lisätietoa YEL:stä saa esim. isompien vakuutusyhtiöitten nettisivuilta :) Ja tuo on lakisääteinen eli melkein jokainen yrittäjä joutuu maksamaan tuon, poikkeuksia lukuunottamatta...ihan vaan jos on jäänyt tuo tieto saamatta :)

  Malttamattomana jään ootteleen lisäpostausta vaikken kysymyksiä jättänykkään :D Sen verran mielenkiintosta on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)<3

   Olisin kyllä noihin eläkevakuutuksiin palannut seuraavassa osassa, paljon on vielä kysymyksiä joihin en kerinnyt vastata:)

   Poista
  2. Ahaa, okkei, no hyvä :) Mie taisin olla liian nopia :D Sori <3 Ite joskus työskennelly nuitten parissa niin tuli mieleen, emmie muuten ois ees tienny tuommosesta ku YEL :)

   Poista
 6. Kiitos tästä :) Olen itsekin ammatinharjoittaja mutta jollain ihan toisella alalla. Tällä hetkellä alkaa vähän oma ala kyllästyttää, vaikka teenkin sitä mitä olen aina halunnut. Samaa työtä olen kuitenkin tehnyt jo 5 vuotta ja sinä aikana on moni asia muuttunut ja uusia kiinnostuksen kohteita tullut. Joskus haluaisin kokeilla jotain muutakin...ken tietää mitä tää vielä keksii...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on aikaa puuhastella vaikka mitä:) itselläkin paljon haaveita mitä haluaa vielä tehdä ja toteuttaa:)

   Poista
 7. Mä oon kans mennyt liikkeelle ilman penniäkään sijoittamatta. Reilu vuosi takana ja nyt pystyy jo pikkuhiljaa muutaman laskunkin maksamaan, mutta yksin jos asuis, en missään nimessä olis yrittäjänä.. ei se vaan kannata ku verottaja ja muut vie kaiken.. :)
  Mutta onhan mulla ihan eri alakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se verottaja osaa ison osan sieltä viedä, tottakai:) ja kokoajan niitäkin veroja korotetaan..:(

   Poista
 8. Mielenkiintoista oli lukea kysymyksiä ja vastauksia. Ei se koulutus tosiaan kaiken edellytyksenä ole.. Ihailtavaa rohkeutta ja yrittäjähenkeä sulla! :)

  VastaaPoista
 9. Onnea sinulle! Itse aloitin ensimmäisen yritykseni 19 vuotiaana, olin pelkkä ylioppilas. Kun täytin 30, lähdin opiskelemaan. Lopetin yrityksen, opiskelin, valmistuin ja olin töissä reilut 10 vuotta. No nyt taasen kutkuttaa yrittäminen... Täytyy sanoa, että tätä nelikymppistä pelottaa huomattavasti enemmän kuin mitä parikymppisenä.
  Rohkeus on hyvästä, elämä kantaa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vain:) sullahan sitten ainakin on jo tuota yrittäjä taustaa joten tiedät mitä yrittäjyys tuo tullessaan:)

   Poista
 10. Kiitos vastauksista, oli todella mielenkiintoista lueskella, kun itsellä samanlaisia haaveita. Tradenomiksi tällä hetkellä lueskelen, mutta ehkä sit valmistumisen jälkeen kun löytyy aikaa enemmän, niin rohkaistun <3 Mulla on tällä hetkellä koulutehtävä jossa tehdään yrityssuunnitelma, ja minähän oon tietysti perustamassa sisustusliikettä ;) ja olen sen pohjilta etsiskellyt netistä erilaisia maahantuojia ja tukkuja yms. Oliskohan sulla antaa jotain hyviä vinkkejä/linkkejä mistä löytyisi erityylisiä maahantuojia? :)
  Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa rohkaistua toteuttamaan omia haaveitaan:)<3

   heh, kuinkas sattuikaan! jos haluat infoa, niin laitteleppas mulle vaikka s-postia niin autan parhaani mukaan noiden maahantuojien penkomisessa? jasmiina.vaananen@gmail.com

   Poista
 11. Kaikkea hyvää sinulle ja yrityksellesi!

  VastaaPoista
 12. Hyvvää huomenta kammarista ja hattua nostan yritteliäisyyvellesi. Itsekin olen yrittäjäperheen vesa ja tiiän miten siinä ollaan työn kanssa naimisissa. Ite täällä oottelen että tytär valamistuu hoitamaan tulevan romukauppani tallousasioista huolehtijaksi niin minä voin keskittyä myyntipuoleen ja sipostelluun :)

  VastaaPoista
 13. Heippa Jaz!

  Vastauksena lähettämääsi viestiin - nou hätä, mä lopetan bloggaustauon parin viikon sisällä. Ei musta niin helpolla eroon pääse, teki vaan mieli pitää pientä taukoa välillä :)

  Pitääpä muuten käydä tsekkaamassa sun verkkokaupan kevätjutskia!

  VastaaPoista
 14. Onkohan tuon jutun verkkokuapn ostoprosentit oikeita ? http://www.saleslion.fi/blog/2012/08/nettikaupan-perustaminen/

  VastaaPoista
 15. Kyllä olen sama mieltä tästä.

  VastaaPoista