maanantai 19. maaliskuuta 2012

Vastauksia part.2

Minkä koet haasteellisimmaksi yrittäjänä? :)
Olla erossa perheestä. Tai siis, miten paljon "omaa aikaa" joutuu uhraamaan töiden tekoon, kun saa olla vastuussa kaikista asioista. Haasteellisinta on siis yrittää päivänaikana saada hoidetuksi kaikki työt jotta kotiin ei niitä tarvitsisi tuoda, välillä pakko kylläkin.Mua kiinnostais suunnattomasti itseäkiä sisustuskauppa netissä ja/tai kivijalkamyymälä. Kumpaa kautta tulee enemmän rahaa taloon, nettikaupan vai kivijalkamyymälän kautta? Koetko tulevaisuuden valoisana? Näkyykö lama?
Mmm, kyllä minun mielestäni nettikauppa ja kivijalkamyymälä kulkevat aika käsikkäin, toisina päivinä nettikaupan kautta tulee enemmän myyntiä, toisina kivijalkamyymälän. En osaa vielä myymälänpuolesta täysin puhua koska verkkokauppaa olen pyörittänyt jo lähemmäs vuoden, myymälää vasta hetkisen. Mutta kokoajan nettimyynti näyttää kasvua, verkkoshoppailu kun yleistyy niin nopeaa vauhtia:) Kyllä minä tulevaisuuden koen valoisana, en ota mitään stressiä, jos myynti jatkuu ja kasvaa samaan tahtiin kuin tälläkin hetkellä - tottakai jatkan sisustusalalla.
Mitä sä teet töissä jos sulla ei ole asiakkaita? Onko sulla eväitä mukana? Mitä?:)))
No jos asiakkaita ei jonain hetkenä ole, on minulla hyvin aikaa vastailla s-posteihin, soittaa puheluita, käydä vessassa :D Välillä tulee lueskeltua blogeja ja uutisia. Eväitä mulla on harvoin mukana, yleensä pärjään työpäivän loistavasti muutamalla litralla vettä. Olen tottunut elämäni aikana syömään vasta iltaisin ja silloin sitä ruokaa vasta meneekin;) Mutta jos satun eväitä töihin ottamaan, on ne tällöin viinirypäleitä, appelsiineja, salaattia...? jotain kevyttä. koska jos päivällä söisin raskaan lounaan - nukahdan melkein samantien ja töissä kun ei nukkumaan pääse, vähenee työpanokseni merkittävästi :DOi miten ihana bloggari täältä löytyi! minkä ikäinen olet?:)
Tutkin hieman taustoja ja kysyisin että miksi sisustusala? :)
Kiitos:) sisustusala tuntui nyt vain läheiseltä ja siltä oikealta. 

Mitkä mielestäsi ovat yrittäjyyden parhaat puolet? Entä huonoja asioita? Pelottiko yrittäjäksi ryhtyminen?En halua olla pessimisti, MUTTA jos joskus kävisi niin, ettei kaupankäynti enää kannata, millaisia varasuunnitelmia sinulla on?
Parhaat puolet on varmastikin se, että saan päättää asioista itsenäisesti, olen huomannut kehittyväni kokoajan ratkaisujeni suhteen, alussa pelkäsin ja emmin ja lannistuin helpommin, nyt osaan rohkeasti valita asioita parhaimman mukaan:) eli parasta on itsenäisyys ja että minusta on tullut paljon itsevarmempi. Huono puoli onkin varmasti se kun ratkaisusi menee täysin mäkeen ja olet tästä itse vastuussa :D noei, huonoa on varmaankin se kun vuorokaudesta loppuu välillä tunnit. Kyllä se alussa jännitti ja ehkä hieman pelottikin, yrittäjäksi ryhtyminen siis, mutta sain niin paljon positiivista kannustusta joten pelko nopeasti unohtui:) Jos kaupankäynti ei enään kävisi..onneksi varauduin tähän jo alusta alkaen, kun laitoin yritykseni pystyyn, koska tiesin ettei sisustusala, varsinkaan alussa ole kannattavaa koska näitäkin nettikauppoja puhkeaa internettiin kuin sieniä sateessa, tottakai alusta alkaen tein jo varasuunnitelman ja hankin yritykselleni muitakin tulonlähteitä.

En ees tiiä kauanko oot ollut yrittäjänä, mutta itse aina miettii, et miten kauan sitä saa töitä "puskee" ennen kuin uskaltaa odottaa pääsevänsä plussan puolelle?!
Joskus nääs salaa unelmoinut, et jois vois olla "itsensä herra" ;)
Kohta vuodenhan tässä on tullut yritettyä:) mmm. no kyllä itse ainakin paiskin töitä, alussa varsinkin hyvin paljon jotta yrityksen sai edes erottumaan kaikkien sisustuskauppojen keskellä, mutta periaatteessa, kun yritystäni varten en ottanut lainoja yms. on kaikki tulo plussaa. Mutta kyllähän yrittäjällä viralliset menot ovat suuret..

Mistä nimi Sisustusaitta tulee? :) ja oliko vaikea kehittää nimeä firmalle?
Itse olen huomannut varsinkin nettimaailmassa, että oikeasti tuollahan on ihan älyttömästi erilaisia nettiputiikkeja joista en ole ikinä ennen kuullutkaan. eli mitä kautta kannattaa mainostaa, että saa itsensä näkyville ja ihmisten tietoisuuteen? :) (tää on varmaan aika haasteellista kaikille nettiputiikkien pitäjille)
Mä en edes muista mistä Sisustus Aitta nimen keksin, se vain tuli nopeiten mieleen, koska halusin "suomalaisen" nimen kaupalleni, en mitään muunkielistä, ehkä tällä jo erottuu joukosta?;) ja muutenkin nimenpäättö oli helppoa koska tuota nimeä ei löytynyt yritysrekisteristä, tai vastaavaakaan, joten ajattelin että jos joku googlailee sitten nimeä sisustus tai aitta, löytyy kauppani aika nopeasti listoilta:D
Alussa mainostin ihan paperilehtisin :D ympäriämpäri, se tottakai tehoaa myös. Facebook- siellä on yrityksille ihan omat mainospalvelut, blogini on myös toiminut hyvänä mainostajana. Paikallislehdet nyt kun kivijalkamyymälä löytyy. Mutta IKINÄ en ole lähtenyt näihin "maksa klikkauksista" "mainosta täällä ja täällä" mainoksiin jonka takia puhelin alussa soikin ahkeraan kun joka tuutista tyrkytetään mainostilaa.huoh.

 
Koska päätit että haluat perustaa oman sisustusputiikin? Oliko se ollut sulla aina haaveissa vai mistä sait idean lähteä yrittäjäksi? :)
Kuten aiemmassa postauksessa jo mainitsin, ajatus yrittäjyydestä tuli ainoaksi vaihtoehdoksi kun tyttäremme ollessa pieni, halusin työskennellä kotoa käsin. Mutta kyllä olen salaa haaveillut aina rupeavani yrittäjäksi.

Sulla on kyllä ihanat hiukset!:D Mitäs sitä kysyisi... Tulen itse yrittäjäperheestä ja tiedän haasteet ja ihailen kyllä ihmisiä, joilla on rohkeutta pistää yritys pystyyn!
Eli tässä nyt muutama kysymys: pidätkö suurta varastoa ja onko postikuluitta toimittaminen kannattavaa?
 
:D en minä älyttömän suurta varastoa pidä, koska vieläkin tulee tehtyä jonkunlaisia "huti" sisäänostoja joista huomaa että jotkut tavarat eivät yksinkertaisesti kiinnosta kuluttajaa, muttenkuin jos se on superalennuksessa joka muutenkin on sääli, pienelle yrittäjälle, että isot kauppakeskukset ja ketjut pitävät tuotteitaan melkein kokoajan alennuksessa ja kuluttajat täten ovat tottuneet ostamaan vain kaikkea alennusjuttuja joka sitten taas pienelle yritykselle ei ole hirveän kannattavaa. Moni on minullekin kaupassa sanonut tuotteiden olevan "kalliita" :DD ja toiset kyselevät alennusmyyntejä..voivoi. Mutta pakko se on jostakin se leipä tienata, eikä ne hinnat ole "tahalleen kalliita" ja mielestäni esim. 400euron täyspuinen hylly/kaappi on HALPA verrattuna 500 euron ehkä isompaan mutta lastulevyiseen sotkan kaappiin jonka takalevyt irtoaa heti käytössä kaappia siirrteltäessä. 

Moikka. Olen kohta vuoden toiminut yrittäjänä, sisustuspuoti ja nettimyyntiä. uutta ja vanhaa. Kilpailu kovaa, tai siis tarjontaa on tosi paljon. Jotkut menestyy, jotkut eivät, yrittäjyydessä pitää löytää vaan se jokin... Koetko onnistuneesi? Ja pärjääväsi jo yrityksen tuloilla? Itse en vielä voi niin sanoa, mutta aika näyttää. Kokeilevalla mielellä, sitten lähdetään seuraavien tuulten mukaan jos nämä tuulet ei tarpeeksi myötäisiä =)
Kyllä uskon, että minun täytyy toimia vielä ainakin toinen vuosi samanalan yrittäjänä jotta voin rehellisesti sanoa onko tämä kannattavaa:) ei se vuosi vielä totuutta kerro. Mutta tähänasti koen ainakin onnistuneeni:)

Millainen on työpäiväsi (aamusta iltaan ruuhkaa ja asiakkaita), heh? Pystytkö siis päivällä hoitamaan firman pakollisia paperiasioita?
Mistä todellakin löydät myymäsi tavarat? Entä oliko haasteellista löytää sopiva tila? Vieläkö iltaisin riittää "paukkuja" vai oletko lopen väsynyt? Ja vielä lopuksi: kuinka paljon ihanista tavaroista päätyy myös omaan kotiisi?
Työpäivä : klo 9.30 saavun paikalle, tarkistan netistä tilaukset jotka pakkaan valmiiksi, avaan 10.00 oven, järjestelen paikkoja, yleensä ensimmäinen asiakasruuhka sattuu 10.30-12.00 tämän jälkeen on hieman hiljaisempaa, ehkä 14.00 asti jolloinka pystyy hoitamaan muitakin asioita, seuraava rysäys tuleekin tämän jälkeen. Mutta nämäkin asiat riippuu päivistä, toisina päivinä on hyvin hiljaista - huono sää esimerkiksi jolloin ihmiset eivät ole liikkeellä vain "katselemassa", kauppaan tulee silloin vain ne ihmiset jotka juuri tarvitsevat jotain - lahjaa, kukkaa tms. 
Tavarat : toiset tavarat löytyy ihan niinkin helposti että niitä "kaupataan" minulle, toiset täytyy sitten kiven ja kannon alta etsiä itse. Tanska ja hollanti ovat minun suosikkejani joista löytyy paljon kierrätysmateriaaleja käyttäviä tukkuja joita itse suosin. 
Tilan löytyminen ei ollut haasteellista - halusin "putiikin" eli pienen suloisen kaupan, en "myymälää".
Kyllä paukkuja iltaisin riittää;) joskus ei mutta taustalla vaikuttaa sitten jo huonosti nukuttu yö, kiirepäivä..
Hmm. kaupasta olen saattanut "ottaa" jonkun rikkimenneen tuotteen itselleni joka on jo kuormassa vaurioitunut, koska en halua myydä kakkoslaatuisia tuotteita kaupalla. Mutta jos oikein jonkun haluan, kyllä minäkin siitä maksan:) Moni varmaan luulee että yrittäjä vain "ottaa" näitä tuotteita kotiinsa mutta ei, minä en näin tee.

moi!! Mitä teit ennenkuin aloitit yrittäjänä? Miten saat asiakkaan ostamaan tuotteittasi? Kuinka paljon joudut tekemään myyntityötä et saa asiakkaan tekemään ostopäätöksen?
Olin kotiäitiänä, mutta tätä ennen olen nyt tehnyt yhtä jos toista työtä, aina elokuvateatterin projektorivastaavasta trukkikuskiin :D 
Miten saan asiakkaan ostamaan, hm. itse en "tuputa" tuotteita asiakkaille, putiikillakaan en ole sellainen myyjä joka hiillostaa asiakasta esittelemällä jokaisen tuotteen ja kertomalla miten kannattavaa juuri tämän tuotteen ostaminen on. Olen se myyjä joka kysyy tarvitseeko asiakas apua ja autan/kerron pyydettäessä. Nettikauppaan on sitten hieman eri keksiä näitä mainostamisia kun kuluttajan kanssa ei ole kasvokkain tekemisissä.

Mainostatko paljon ja missä? Mistä löydät tuotteet? Miten aloitit yrityksesi? Joudutko pitämään suurta varastoa?
Facebook, blogi ja paikallislehdet. Tuotteet löytyy internetistä itse etsimällä tai niitä tarjotaan myyntiin. Noihin muihin löytyykin jo vastauksia yllä:)

Ja vielä.. Miten erotut muista sisustuskaupoista?
Laadukkailla kierrätysmateriaaleista tehdyillä tuotteilla, hyvällä asiakaspalvelulla ja ilmaisilla toimituskuluilla.

Kuinka saat pidettyä työn ja vapaa-ajan erillään? ..Se yrittäjän ehkä suurin ongelma.. ;)

No välillä se on vaikeaa, kotiinpäästyessäkin pää on täynnä uusia yritykseen liittyviä asioita:D tai jos joudut vielä tekemään rästitöitä kotona..Alussa tämä oli vaikeaa mutta nyt olen asennoitunut niin että kyllä töiden päätyttyä ja vapaapäivää viettäessäni, en edes avaa sähköpostia, paitsi kun illalla ja keskityn täysin perheeseeni. Samoin normityöpäivän jälkeen jos ei nyt mitään IHAN pakollista työtä ole tehtävänä, keskityn vain kotiin ja perheeseen.

Kysyn ny viel vaik, ehkä tää juna meni jo ;) Kun sul oli pelkkä nettikauppa, niin onk mahdollist sil pelkästää elättämään ittensä ? Olen ollu kahvila yrittäjä ja myynyt sen jo 10-vuot sit pois  
Tähän en osaa täysin vastata koska minulla on alusta alkaen ollut muitakin tulonlähteitä kuin pelkkä verkkokauppa. Nyt on mielestäni jokaiseen kysymykseen vastattu:) Toivottavasti näistä nyt jollekin jotain apua on. Edellisen postauksen vastaukset voit lukea täältä ja kommentitkin kannattaa selailla läpi, vastauksia on sielläkin:)

Nyt jatkuu vapaapäivä, tosin lumisissa merkeissä:( Aina se menee niin, että kun vapaapäivä koittaa - sataa lunta tai vettä, siinä yksi huonopuoli yrittäjyydessä ja muutenkin työtä tehdessä :D

Mukavaa alkanutta viikkoa<3 
 
 
 

19 kommenttia:

 1. Nää oli kivoja postauksia, kiitti vastauksista :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että jaksoit nähdä vaivaa ja vastata tuohon hurjaan kysymyslitaniaan. Varmasti antoisaa ja monipuolista työtä, joskin kaikki vastuu lankeaa omille harteille. Niin kuin sanoit nettikauppa kasvaa koko ajan, joten työtä toivottavasti riittää vielä vuosiksi eteenpäin:)

  VastaaPoista
 3. Mukava oli lukea noi kaikki vastaukset ! Mukavaa vapaapäivää sulle :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Kiva, että jaksoit kertoa noin yksityiskohtaisesti yrittäjyydestä! :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa, kun jaksat vastailla! Mun katse löysi sun ihanan "kumppanin", näyttää niin mun veljenperheen chihulta...söpö :))
  Ihanaa vapaapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siellä se näyteikkunassa paistatteli koko päivän;)

   Poista
 6. Hirrrvee ruljanssi vastata kaikkeen, mutta kiitos siitä Jasmiina!
  Näitä oli kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se mutta kiva näihin oli vastailla:))

   Poista
 7. Tosi kivat postaukset nämä kysyksiin vastaamiset. Yksi asia jäi kuitenkin mietityttämään.
  Olet pari kertaa maininnut että sinulla on alusta asti ollut muitakin tuloja kuin pelkkä nettikauppa. Mitä tuloja??

  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) no minulla on muita tulonlähteitä joita en aio blogissani sen enempää paljastaa(:

   Poista
 8. Hip hip ihanainen Jasmiina. Olen jakanut sinulle haasteen blogissani. Nappaa mukaasi, jos on uusi juttu tai muuten mielit. Ihanaa tiistaita sinulle :)

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuin näköjään poistamaan tuon kommenttini... :D
   Mutta siis mielenkiinnolla luin näitä kysymyksiä ja vastauksia, ja yksi kysymys jäi vielä vastausta vaille, eli tuo postikuluttomuuden kannattavuus? Nuo Itellan postimaksut kun eivät ole mitään halpoja, eli postimaksut ovat nettikaupoille aikamoinen menoerä...

   Poista
  2. heh,huomasin :D

   No niinpäs jäikin:) eihän se kannattavaa ole, itellan hinnat kun vielä ovat pilvissä, onhan heillä aikamoinen monopoliasema. Mutta kun on pakko erottua joukosta, täytyy jotakin uhrauksia tehdä.
   Itseä ainakin harmittaa nettikaupasta ostaa vain 6€ tuote ja siiten tulee vielä reilun 10 euron postimaksut...
   Tosin joihinkin hintavimpiin tuotteisiin on helppo lisätä muutama roponen lisää täyttämään menetettyä postimaksua:)

   Poista