keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Ylös, ulos ja lenkille!


Tänään on ollut jälleen aurinkoinen päivä joka on väistymättäkin pakottanut takapuolen irti sohvasta suuntana raitis ulkoilma kärryjen kanssa huhkien. Toki onhan sitä pitänyt välillä pysähtyä nurmikollekin leikkimään;) jos sitä mutaisen ruskeaa tiheikköä vielä nurmeksi voi kutsua..Mutta nuhanenällä kuitenkin on vielä aktiivisuuspurkupuuskat kiellossa, koskakohan sekin jo loppuu:/

Auringosta sai kyllä aamupäivällä hyvinkin paljon energiaa, liikunnallisestikin. Ja ulkoillessa hikikarpalot nenänpäässä kerkeää pohdiskellakin vaikka ja mitä! En nimittäin aamulla voinut olla huomaamatta jälleen suurta kävijämääräpiikkiä blogissani ja arvatahan sen saattaakin miltä sivustolta. Keskustelussa pohdittiin miten bloggaaja äideillä on niin paljon aikaa liikkua,treenailla ja laihduttaa? itseään..ja jostain syystä minun blogi oli sinne eksynyt. huoh. Miksi pitäisikään ihmisten laihduttaa? Itseä monesti kummastuttaa nykypäivän kauneusihanteet photoshopatuista julkisuudenhahmoista, kuinka tiettyyn muottiin kuulumalla pärjäät elämässä. Nytkin jo ihan valmiiksi kammostuttaa tyttären kasvettua varhaisnuoreksi, tuleeko hänelle anoreksia tai muu vastaava median tuputtamien kuvien perusteella. Ja miksi muutenkaan liikunta, reippaus ja treeni yhdistetään aina automaattisesti laihduttamiseen. ohitsesi juoksee lenkkeilijä - hän laihduttaa. Internetkin on tänäpäivänä niin käsittämättömän täynnä erilaisia ohjeita kuin voit laihtua nopeasti - jopa sairaloisen laihaksi! Ja tänäpäivänä kun lapset/nuoret käyttää internetiä enemmän kuin aikuiset, on lopputulos selvä.


Itselleni ainakin liikunta ja liikkuminen tarkoittaa hyvän olon ja reippaan mielen hankkimista. En tiedä mitään parempaa keinoa hankkia energisyyttä koko loppupäiväksi kuin tekemällä aamulla happihyppelyn ulkona, katsella kun luonto herää. Salille minua ei koskaan saisi, ei ole saanut ennenkään eikä saa tulevaisuudessakaan :D Minulle riittää kotona vaikka tyttären kanssa iloinen tanssahtelu, rentouttavat venytykset tai muu vastaava jolla saa ylläpidettyä peruskuntoa tuhlaamatta omaisuutta kuntosalille jossa et välttämättä edes käy. Muutenkin olen jonkun asteinen ruokafriikki joten en ikinä voisi tinkiä syömisistäni! Kuvitella nyt tunkevan sormet kurkkuun ruokailujen jälkeen, punnertaa 100 kertaa jotta saisi syödyt tarkkaan lasketut kalorit kulutettua... Mihin on kadonnut normaali ilo ja oman kuntonsa tasapainottaminen liikunnasta? Miksi urheilustakin on tänäpäivänä tehty trendi jota täytyy melkein pakostikin noudattaa vain ollakseen laiha, jotta joskus se poika minutkin huomaisi. Miksei enään osata olla oma itsensä, nauttia omasta vartalosta sellaisenaan kuin se on, katsoa peilistä ja ihailla itseään ilman että kylkiluut töröttävät? Mutta kuka sitten on kaikkeen syypää? Lehdet? Hollywood-tähdet? Muuttuisiko kauneusihanteet normaaliksi jos lehdissä näkyisi anorektikkojen sijasta ihan tavallisia kotiäitejä? Lopetettaisiinko kouluissa kiusaaminen hieman isoluisempaa kaveria kohtaan? Ja koska muistetaan hyötyliikunnan ilot? Jätetään se auto ihan rohkeasti talliin ja mennään kävellen/pyöräillen kauppaan. Ja riehutaan itsekin siellä leikkikentällä lapsien kanssa;) Unohtuisiko täten kotona murehtiminen omanajan puutteesta.

Opeteltaisiin nauttimaan eikä vain murehdittaisi painoarvoja ja ulkonäköpaineita....
Oltaisiin vain minä, sinä ja hän. Ei laiha, hoikka ja lihava.
Minä en nimittäin ikinä halua nähdä tyttäreni oksentavan vessassa ollakseen laiha..

15 kommenttia:

 1. Täyttä asiaa!! Onneksi meitä on monenlaisia:)

  Laitoin sinulle muuten kysymyksen tuonne

  http://sisustusaitta.blogspot.com/2012/03/sitahan-saa-kysyit.html?showComment=1335357159616#c7651695791298505902

  Ajattelin linkittää että näet sen

  Sari

  VastaaPoista
 2. uskon että tiedän mistä keskustelusta puhut, koska sieltä kyseiseltä palstalta löysin tän sun blogis =) jäin heti koukkuun, selasin tänään sitten enempi tätä. oli muuten aika käsittämätön aihe(laihdutus hömpötykset) ja viel sun blogi lätkästynä aiheeseen niin kyllä mä naureskelin taas.. mutta saitpahan taas ainaki yhen lukijan lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah :D no kiva että jäit lukijaksi ;)

   Poista
 3. Hihhih... nyt sit jatkossakin antamaan hyvänmielen ohjeita "laihduttajille" ;D
  Järkevän liikunnan ja ruoan puolesta liputan (ja tietysti pienen herkuttelun) :)
  Liikkumisesta tulee tosi hyvä mieli ja niinkuin sanoit, se piristää!
  Paastot ja "sairaalloiset" laihduttamiset on tosiaan älyttömiä. Pakko tosin myöntää, että välillä sitä toivois onnistuvansa kuntoilun lomassa pari hassua kiloa tiputtamaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no ei musta mitään ohjeita ole antamaan :Dd
   joo, pienet herkuttelut on must! kuten kahvi kermalla ja siihen joku pulla kaveriksi;) ja kyllähän järkevällä liikkumisella pari hassua sieltä terveellisesti tippuukin :)

   Poista
 4. Jos niillä ihmettelijöillä ei ole aikaa laihduttaa tai treenata, niin ainahan voisi vähentää sitä mössön määrää mitä suusta alas tungetaan samalla kun palstoilla pyöritään ja paskaa jauhetaan :D

  VastaaPoista
 5. Minä liikun ja siitä ylettömästi nautin...Jostain kummansyystä minulle on alaku kasvaa seläläskit...Vissiin maan vetovoima vaikuttaa vääjäämättä :)

  VastaaPoista