keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kesämasulle

salaattia / sipulia / kurkku / avocado / 1 dl paistettua jauhelihaa / tomaattia / paahdettuja pähkinöitä / raastettua porkkanaa / fetaa

Multa on jälleen usein kyselty kesäkumpua täyttäviä mutta kuitenkin kevyitä salaattiohjeita:) Pitkästä aikaa muistin parit kuvatkin ottaa annoksesta, ennenkuin koko salaattivuori katosi vatsan syvimpiin onkaloihin.

Salaattiin pohjaksi käy ihan mikä tahansa salaatti josta pidät, rucola...? Valmiit salaattisekoitepussit on käteviä ja herkullisia, ihan jo ulkonäöllisesti;) Mä laitan meidän salaatteihin aina reilusti sipulia, ihan vain koska kaikkien muiden mietojen makujen ohella se korostaa kivasti omalla voimakkuudellaan näitä. Tähän salaattiin nyt tungin kurkkuakin vaikka normaalisti avocadoa käyttäessäni en sitä salaattiin laita. Avocadoa ostaessa kannattaa todellakin huomioida että se on kypsä, muuten maku on, noh puinen ja kova.. Kirsikkatomaatit ehdoton ykkönen salaateissa oman makeutensa puolesta(: Paahdetut pähkinät tuovat avocadon lisäksi salaattiin ja ruoka-annokseen paljon hyviä rasvoja ja omega-rasvahappoja, nam. Porkkana tekee hyvää iholle ja lisää kaunista rusketusta, feta salaatin päälle ripoteltuna tuo suolaista makua :)
Päälle tein vielä molemmille omat tomaatti-mozarella-basilika tikut <3

Kaikkeahan tästä salaatista löytyvää ei ole pakko salaattiin laittaa, jos jonkun maku ei miellytä :) jauhelihaa en normaalisti salaatteihin laita mutta tähän laitoin hiukkasen, chilissä paistettuna, juuri sen takia koska salaatista tuli ruokaisampi, oli päivän ruokailut minulta ja isännältä unohtuneet, hyi. Kanakin käy, kalakin :)

Herkullista keskiviikkoa :)

6 kommenttia:

 1. Isännällä alkoi kuntoutus-ohjelma, johon kuuluu myös hieman erilainen ruoka mitä me ollaan totuttu.. eli juuri tollaiset salaatit..
  Mietin vaan että miten mä saan lapset pakotettu syömään niitä "erikoissalaatteja". Ne ku on tottunut perus kurkku-tomaatti-jäävuori-versioon.
  Ja sieltäkin yksi syö vain kurkut ja toinen vaan tomaatin :D

  VastaaPoista
 2. Kamala nälkä tuli vaikka just oon syönyt aamupalaa. Todella herkullisen näköistä, täytyy ehdottomasti kokeilla

  VastaaPoista
 3. Ihana herkkusalaatti! Meilläkin harrastetaan aika paljon salaatteja, "oudommillakin" lisukkeilla ;) Pitäis opetella käyttämään tota avokadoa enemmän ruuan laitossa... Meillä usein oliiveja, fetaa, katkiksia/ kanaa...Rypäleitä tai vesimelonia...Ja uutena kaverina tungen jokaiselle salaattilautaselleni jyväsekoitusta, nam, kuituja kuituja ;))

  Ihanat eikä yhtään liian pinkit verhot tytsy saanut huoneeseensa!

  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Argh, nälkä! Eikä eväänä ole mitään näin herkullista... tyydyn silti kohtalooni :)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on noin kerran viikossa ihan "oikeena ruokana" joku ruokaisa salaatti,oon tainnu ennenkin kommata että meillä laitetaan kaikki ainekset erikseen kun tytsy ei esim.sipulia syö ollenkaan...Vaihtoehtojen määrähän aineksissa on oikeestaan ihan loputon joten ei varmasti kyllästymään pääse=D
  Onpahan taas niiiin suoliston kurinaa aiheuttavat kuvat joten jääkaapille lomps;)
  Kivaa keskiviikkoa sinne<3

  VastaaPoista
 6. Siis voisin ellää sallaateilla :)

  VastaaPoista