maanantai 18. kesäkuuta 2012

Gardening


Istutus puuhat on kesällä hauskaa, taloudellista ja elämysrikasta, varsinkin lasten kanssa. Meilläkin neiti on saanut häärätä siementen kanssa, kasvattaa ihan itse ja hoitaa pienestä ruukusta tulevaa taimen alkua, tuntea vastuuta, ja miten ylpeästi niitä hoidetaankin ellei keretä niitä liian ajoissa nyppiä;)
Tänä kesänä citypuutarhani on rajallinen, viime vuonna taisin alkuinnostuksissani haalia vähän liikaa kaikkea ja osa jäi vaille hoitoa. Nyt parveke saa luvan täyttyä yrteistä ja muutamasta muusta hyötykasvista. Kukkiakin olisi tänä kesänä sinne mukava mahduttaa :)

Siemenpussit heilumaan!

Kasvatatko itse vai luotatko kaupan tuotteisiin?

10 kommenttia:

 1. Tänä keväänä istuttelin siemenistä hyvissä ajoin kaikkea kivaa. Vaan kuinka kävikään? Osa kasvoi liian nopeasti ja kuihtui huonolla hoidollani, osasta siemenistä ei tullut juurikaan mitään. Joten olen kuitenkin joutunut ostamaan valmiita taimia kaupasta. Taitaa olla viisainta jatkossakin minulla, koska esikasvatuspaikat ovat rajalliset ja kasvatusintokin hiipuu alkuinnostuksen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kuulostaa ihan omilta puuhiltani viime kesänä :) kyllä minäkin ajattelin muutaman taimen valmiina kaupasta ostaa jotta kerkeää kesällä tehdä satoa.

   Poista
 2. Luotan todellakin kaikkiin muihin, vaan en itseeni noissa istutuspuuhissa :)

  VastaaPoista
 3. Meillä kun äitini kantaa taimia pihalle jatkuvalla syötöllä, niin ei paljon tarvitse itse huolehtia, mikä on kyllä ihan hyvä :) Yrttejä olen aina "kasvattanut" lyömällä kaupan valmiita yrttejä multaan... :)

  VastaaPoista
 4. Yleensä kasvatan itse.
  Yhtenä keväänä minulla oli n. 500 samettiruusua:) Tuli vaikeus sijoittaa niitä mihinkään.
  Tänä vuonna en laittanut kukan taimia kasvamaan vaan vain syötäviä vihanneksia.
  Kukat ovat muiden kasvattamia.

  Kauniit kuvat!♥

  Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uij, siinä onkin jo hoidettavaa :)

   Kiitos samoin<3

   Poista
 5. En ole kasvattanut itse taimia, ehkä ens vuonna kokeilen. :)
  Kasvimaa meillä on ollut joka kesä sen jälkeen, kun tähän omakotitaloon muutettiin. Nytkin siellä on hyvällä alulla perunaa, porkkanaa, kurkkua, hernettä, persiljaa, korianteria ja salaattia. Paprikan ja kesäkurpitsan siemenet jäi laittamatta vaikka niitä ostinkin. Vieläköhän nuo kerkiäis jos vaikka ruukkuun alkuun laittais.
  Pakko tunnustaa, että minä en juuri mitään tee kasvimaalla. Mies hoitaa sen ja lapset innokkaana kaverina mukana. En nyt tämän isonmahan kans jaksaiskaan. :)

  Kauniita kuvia! Ruukut niin ihania! :)

  Hyvää juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Istutushommat on kyllä niin mukavia ja hyvää stressin lievitystä=) Ihanan näköisiä ruukkuja!

  VastaaPoista