tiistai 19. kesäkuuta 2012

Hortensiako ?


Kukista tietämätön kysyy neuvoa, onko tämä hortensia? Jos ei niin mikä kumma?
Mitenhän tämän voisi vielä pelastaa, alkanut äidin huomissa rupsahtelemaan ja tämän sieltä mukaani nappasin. Eilen liottelin koko ruukkua vedessä ja nyt toivon parasta. Jos tämä ei enään multakelpoisena säily niin kuinka voin kuivattaa kukat niin että kaunis väri näissä säilyy? :)

14 kommenttia:

 1. Kyllähän se Hortensia on ja hoito-ohjeita löytyy ainakin Huiskulan sivuilta googlaamalla hakusanalla Hortensian hoito :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, kyllä eilen googlailin ja siellä oli juuri tuo liottamis ensiapu, mutta mistään en löytänyt kuivattamisesta vinkkiä, kun en haluaisi että se tuossa mullassa kuivuisi rumaksi jos se ei enään elvy :)

   Poista
 2. Hei Jasmiina :)

  Olen kuivatellut hortensioita itse... Tuosta leikkaisin nuo kukkaoksat maljakkoon ja siitä ne sitten kuivuvat ihan itsestään. Näin ainakin itse olen onnistunut tekemään.

  http://ainosofialla.blogspot.fi/2012/03/kuivatettu-hortensia-ja-pienia.html

  VastaaPoista
 3. Näyttää ihan hortensialta. Saitkin jo parit hoito-ohjeet.

  Tulin blogiisi ekaa kertaa.. Viihdyin niin hyvin, että jäin lukijaksi. Tervetuloa minun blogiini vastavierailulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jäit lukijaksi :) tottakai tulen vierailulle myös blogiisi!

   Poista
 4. Eiköhän tuo hortensia ole:) Onpa kauniit värit! Olet muuten ottanut tosi hienoja kuvia, noin niin kuin teknisestä näkökulmasta (jos mun näkökulmaa voi tekniseksi sanoa;))Olen kuivattanut myös tuolla Ainosofian tyylillä, helppoa ja hortensia kuivuu ah niin kauniisti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Alexandra :) välillä juu osaa räpeltää nuo asetukset ihan toimiviksi että saa hyviä kuvia :D

   Poista
 5. Vallan suloinen blogi tämä, kuvat on aivan ihastuttavia! :)  Kukat on ihania vaikka en niistä juurikaan mitään tiedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   juu, en minäkään noista kukkapuuhista tiedä :D

   Poista
 6. Tuliko koirasi kuntoo olen niin huolissaan itselläni rakas sasu koira nukku iki uneen 11.5.2012 15 ja puol vuotiiaana. Ei alkanut enään syömää eikä pysynyt pystyssä maksassa tai munuaisissa oli vika. Siel koirien taivassa se mua kattelee mul on ollut kamala ikävä omaa rakasata sasua. Toivon, että joskus vielä kohtamme siel ylhällä jossa sillä on kaikki hyvin ei kipua eikä huolta. Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kuntoon viikon tehohoidolla:) nyt koiravanhus on kuin uuden elämän aloittanut!
   Voi, olen pahoillasi koirasi puolesta mutta tosiaan, nyt on kaikki hyvin ilman kipua ja huolta <3

   Poista
 7. paljon olet taas kerennyt poustailla!! ihania kuvia taas! Kyllä tuo hortensia on! Varmasti kaunein kukka olemassa!! :)

  VastaaPoista
 8. Hortensialta kukkasi näyttää.Sanon samaa kuin Ainosofia:leikkaa kukat (vaikkapa pienelläkin varrella)ja asettele maljakkoon tai koriin ilman vettä tai kuivaa ne tehden kimppuja ja sido rafialla tai narulla ja laita ne kuivumaan naulaan kukat alaspäin.Odotan aina syksyyn,sillä silloin värit ovat kauneimmillaan(puhun hortensioista,jotka kasvavat ulkona),mutta jos kukkasi ei virkoa (en kuitenkaan usko) voit yrittää leikata ne heti ja postittele sitten tuloksia.Terveisiä Ranskanmaalta!

  VastaaPoista