perjantai 10. elokuuta 2012

Meanwhile in Africa

Huomenta vain jokaiselle.
Tässä kameran ladatessa akkua eilisen puuhailun jäljiltä, aamukahvia hörppiessä päätä tyhjentäessä siitä ällöttävästä joka paperinenäliinaan liimautuu, tuli pyörittyä internetin ihmeellisessä maailmassa vähän siellä sun täällä. Löytyi sieltä jotain ajatuksia herättävää.

***

Vai herättääkö kuvat sinussa jotain ajatuksia? Positiivisia vai negatiivisia?

In Africa you can have a hyena, baboon or a python as a pet

 kuvat


18 kommenttia:

 1. Huomenta Jaz, kyllä mulle ainakin tulee "paha mieli" tuollaisia kuvia katsoessa. Se on sääli, että villieläimet on ajettu nykyään niin ahtaalle ja niiden elinpaikat tuhotaan sen kummempia miettimättä. Uhanalaisia petoja salametsästetään, otetaan "lemmikeiksi" ja kohdellaan kaltoin, niitä pidetään vähän kuin esineinä. Ei hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin mullakin tulee pahamieli, näitäkin kuin muitakin eläimiä kohtaan. Jos mulla olisikin miljoonia, mä perustaisin varmaan oman pelastakaa valaat/delfiinit/sirkuseläimet säätiön.

   Poista
 2. sairasta laittaa nettiin tälläsiä kuvia ja sitten vielä etsiä sellaisia ja jakaa niitä omassa blogissaan! kyllä tämä laski blogisi arvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tällähetkellä olenkin aika sairas, kuumettakin löytyy

   Poista
 3. "sairasta laittaa nettiin tälläsiä kuvia ja sitten vielä etsiä sellaisia ja jakaa niitä omassa blogissaan! kyllä tämä laski blogisi arvoa."

  Mun mielestäni on hienoa että blogissakin on välillä jotain muutakin kun ihan pintaliitoa, kyllä mulla ainakin tuli paljon erilaisia tunteita ja surua noita eläimiä kohtaan.. :( ja ei mun mielestä tämänkaltaiset asiat laske blogin arvoa millään tavalla, päin vastoin! On hienoa että huomioidaan joskus jotain muutakin kun se oma olohuoneen uusi matto tai paita tai joku muu turhake!

  Tulipas saarna mutta tsemppiä! :D

  VastaaPoista
 4. Surullisia kuvia, mutta ajatuksia herättäviä!

  VastaaPoista
 5. Voi, tekkee ihan pahhaa eläinten puolesta :/ Ainoa syy miksi ehkä ihan ihan ihan pikkasen hyväksyn on se että tuolla on niin paljon köyhyyttä että siellä pakko keksiä tapoja millä tienata ja ellää, mutta se EI oikeuta lyömään eläimiä, tosin oishan niitä ehkä muitaki tapoja selvitä ku vangitut eläimet, ehkä...paha mieli eläinten puolesta...nuo kuuluu luontoon eikä narunvarteen :/ Vaikka eipä nuo nyt näytä kovin köyhyyttä elävän, ällöttää tuo alistunu ilme ja asento nuilla eläimillä ja keppi ihmisen käessä, voi kuvitella mitä sillä kepillä tehhään...voi surku nuita vangittuja villieläimiä...samoten sirkuseläimet :/ Eläintarhat joissa oikiasti uhanalasia eläimiä yritettään saaha selviytyyn salamettästäjien kimpusta ja selviytyyn ettei kuole sukupuuttoon on ehkä ok mutta vain jos on kunnon olosuhteet...
  Ristiriitaset tunteet kyllä herättää nuo kuvat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, jokainen hankkii elantonsa tavalla tai toisella. kenties afrikassakaan ei pidetä kyseisien eläimien pitämistä lemmikkinä mitenkään kummalliselta, ehkä siellä ajateltaisiin pahasti jos jollain olisi vastaavia lemmikkejä kuin suomessakin..frettejä yms muita pahasti sairaiksi jalostettuja koiria ja kissoja.

   Poista
  2. No niimpä...maassa maan tavalla..mutta ne liian jalostetut kissat ja koiratki, huih :/
   Varmasti mielipitteitä herättäviä kuvia nuo mikkä laitoit :)

   Poista
 6. Kyllä nämä minussa herättää lähinnä pahaa mieltä. On eri asia pitää lemmikkinä eläintä, joka ei itse luonnossa pärjää ja joka tarvitsee sen huolenpidon, kuin vangita täysin villi eläin. Eipä tuo hyeena ihan lemmikki oo kun pitää kuono sitoa ja keppi kädessä vahtiä :( Onhan niitäkin tapauksia joissa pentuna hoitoon otettu villieläin kiintyy hoitajaan ja (osin) kesyyntyy, ja se on taas juttu erikseen, kun ihmisen ja eläimen välillä vallitsee kiintymys & luottamus.
  Mulla on tosi huono sietokyky eläinten kaltoinkohteluun, ja nytkin toivon että tolla hyeenalla palais pinna ja puris tota pakottajaansa :)
  Ps. Ah mikä älykköanonyymi sulla taas täällä.

  VastaaPoista
 7. En tiedä, tekeekö hormonit tän, mutta mulla tuli itku katsellessa.

  Mä olin ala- ja yläasteella mukana kaiken maailman toiminnassa eläinten ja luonnon puolesta, me kaverien kanssa tehtiin myös aloite, että koulussa alettiin kierrättämään jne :D Silloin ei ollut niin yleistä se.

  Oon katsonut viime päivinä ihan liikaa netistä videoita ja kuvia siitä, miten huonosti eläimiä kohdellaan ja mikä on joidenkin uhanalaisten eläinten tila. Kyllä ahdistaa :D

  Jos eurojackpot kolahtaa tilille, rakennan jonkun megakokoisen nooan arkin uhanalaisille eläimille :DD

  VastaaPoista
 8. Mä vähän äimistyin (surun lisäksi) tuota hyeenan melko massiivista kokoa. Ei varmaan mikään leppoisa lemmikki ja voi tulla aika rumaa jälkeä. Noh, itsepähän lemmikkinsä valitsevat. Käsittääkseni myös paviaanit voivat olla melko aggressiivisia, että näkisin ihmisten asettavan itsensä vaaraan. No onnettomuuksien jälkeen tietenkin henki lähtee siltä "lemmikiltä"... :(

  VastaaPoista
 9. Haha ihana kuvasarja! :)

  http://cupidjazmine.blogspot.com

  VastaaPoista