keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Rapeaksi paistettua lohta ja chilisalsaa

Olen todella innoissani tästä ruokakokeilustani. Lohestakin kun on välillä vaikeaa keksiä jotakin uutta. Kahdelle tästä annoksesta riittää loistavasti yhdestä fileestä. Katso että lohesi on ruodoton ja suomustettu
Laita pannu reippaalle lämmölle kuumenemaan ja tee lohen pintaan muutamia viiltojan 1cm välein. Ripottele kalan päälle juuri raastettua sitruunan kuorta ja vasta silputtua basilikaa. Hiero kalan viiltoihin ihan rohkeasti! Pyörittele tämän jälkeen kalaa oliiviöljyssä ja mausta suolalla + pippurilla.

Pannusi pitäisi olla jo kuumana. Paista kalaa ensin nahkapuoli alespäin ja käännä kala vasta, kun nahka on kullanvärinen ja rapea, täydellistä! Paistele hetki kalan toista pintaa ja nosta uuniin nahkapuoli yllä. Itse paistoin n.200 asteessa sen aikaa että valmistin kalalle suloisen chilisalsan.

pahoittelen hieman huonolaatuista kuvaa jo nälkäisen suuhun joutuneesta annoksesta
Chilisalsa

1 tuore kokonainen chili (toki maun mukaan!) / 50-100g kirsikkatomaatteja, muutama isokin käy / ½ kurkkua kuorittuna / 1 avocado / ½ sipuli / kourallinen basilikaa / ½ sitruunan mehu / 1 tl balsamicoa /  rkl oliiviöljyä / ripaus pippuria

Kuutioi kaikki ainekset hienoksi silpuksi, mausta ja maista! 
Nosta lohipalat uunista lautaselle ja lusikoi tätä herkullista salsaa kalan päälle. Lorauta lisäksi vielä laadukasta neitsytoliiviöljyä annoksen päälle makua korostamaan ja tarjoa sitruunalohkon kera. Tarjoa loppu salsa kulhossa pöytään, takuuvarma menestys!

12 kommenttia: