torstai 20. marraskuuta 2014

Sisustus-/remonttisuunnitelmat

Mukavaa torstaita ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille!

Meillä on tyttären kanssa tänään käännetty tehomittarit nollille, on nimittäin tehtävä ei niin yhtään mitään mitä ei huvita ;) Mulla on flunssa, Jeminalla (en muuten muista olenko koskaan nimeä täällä blogissa kertonut) on flunssa. Jo varmasti kohta toinen kuukausi putkeen. Eihän tämä elämä nyt ihanimmillaan kipeänä ole, mutta ei pidä valittaa, meillä on kuitenkin asiat hyvin. Sitäpaitsi, tein eilen suursiivouksen kotiin niin eihän tässä huonolla tuulella voi ollakaan ;)

Samalla kun läjäytän tänne kasan kuvia siististä huushollista, ja ihme, vielä siistinä onkin pysynyt, ajattelin jakaa myös suunnitelmia meidän tulevista rempoista yms.


Ensimmäisenä sisällä pitäisi pikaisesti viimeistellä Jeminan huone, tiedättekös ne perus listat paikalleen jne. Pikkujuttu, mutta jäänyt tekemättä siitä asti kun tänne muutettiin ja yläkertaan tyttärelle koko huone rakennettiin. Toisena ja omasta mielestä tärkeimpänä olisi repiä lattiat auki, auttaa vanha lattia sieltä alta taas hengittämään ja maalata se, hm, miksikäs muuksikaan kun valkoiseksi, tai sitten mintuksi, who knows. Molemmat värit olleet aina lattia haaveena.


Kolmanneksi olisi tarkoitus kutsua nokipojat kylään tarkistamaan röörit, josko saataisiin takka ja puukiuas. (Alhaalla näkyy osittain tuleva takkahuone). Talo on kuitenkin niin avara jotta takka olisi talviajaksi erittäin käytännöllinen. Tällähetkellä meitä kuitenkin palvelee ilmalämpöpumppu. Riittänee, eipähän tarvitse pattereita huudattaa. Ja me kun ollaan myös kovia saunan kuluttajia, tulisi puukiuaskin erittäin tarpeeseen.


Keittiötä olisi tarkoitus jossain vaiheessa hieman paneloida ja tasot vaihtaa. Keittiössä on tällähetkellä kivointa vain kodinkoneet ja allas. Kaapistotkin menee, niitä en rupea vaihtamaan, mutta ne tasot, huoh..
Sitten on wc kevyt ehostus, saunan petsaus.. Ja, kun lattiat ovat valmiit, on ostoslistalla ensimmäisenä räsymattoja. Paljon räsymattoja.


Ulkona taas on keväällä ensimmäisenä istutettava uutta nurmikkoa, aloitettava kylvötyöt ja tehtävä istutuslaatikot. Autotallin liepeillä makaa jo iso kasa vanhoja ikkunoita joista rakennetaan sitten kesällä kasvihuone pihalle. Tämän kylkeen on myös tarkoitus rakentaa pikkuinen kesäkeittiö. Tarpeeseen se ei tietty tule, meillä kun on grillikota pihalla myös, mutta päätettiin sen jäävän enemmän talvikäyttöön. Kesällä on mukava grillailla ulkona, omista puutarhan antimista - hope so!

Mutta sellaisia suunnitelmia. Hoidetaan kuitenkin ehkä tämä joulu ja uusivuosi tästä ensin alta pois.
Kiitos ja ylistys jos jaksoit pölinöitä loppuun asti lukea. Karvakorvien kera (-yksi kuka ei ikinä halua kuvattavaksi) toivotetaan mukavaa loppuviikkoa!

Kiitos, että jaatte mun kanssa tätä harrastusta.

13 kommenttia:

 1. Todella inspiroivia kuvia ja suloiset koirat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos kuvat meidän kodista inspiroi sinua :) Koirat kiittää!

   Poista
 2. Paljon on suunnitelmia listalla... niin sitä kyllä on itselläkin, tosin omani ovat enemmänkin "haaveita"! No josko meilläkin joskus tulevaisuudessa aletaan remontoimaan :))
  Mukavaa torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa näistäkin haaveissa, mutta toivotaan että toteutuisi :)

   Poista
 3. ♥Pikaista paranemista teille! Kaunis koti....sanon sen jälleen kerran :)

  VastaaPoista
 4. No noilla suunnitelmilla ei aika ainakaan käy pitkäksi! Ihana koti teillä, todella kaunista!
  Me ollaan kanssa flunssassa, tosi ärsyttävää, mutta elämää sekin.
  Mukavaa marraskuun jatkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käy, ja aina voi suunnitella ja toivoa niiden tapahtuvan ;) Kiitos Taina, samoin sinulle :)

   Poista
  2. kiitos, eiköhän se tästä! :)

   Poista
 5. Kaunis koti teillä. Ja mä suorastaan Rakastuin tuohon "kukkatasoon"...jos ikuna olet siitä luopumassa, niin muista mut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna. Heh, on kuitenkin niin uniikki ja rakas tuo pöytäni että tuskin siitä ikinä aion luopua ;)))

   Poista
 6. Niin vähän arvelinkin, tuollaisia aarteita ei enää helpolla löydä...oli siis yritettävä ;)

  VastaaPoista